پایگاه مقاومت امام هادی(ع)روستای دم افشان

کوهپیمایی خانوادگی بمناسبت دهه فجر 94 دهه فجر مبارک کوهپیمایی خانوادگی بمناسبت هفته بسیج هفته بسیج گرامی باد. آيا ميدانستيد 44 رويداد فاجعه خونين در سرزمين منا تصاوير نادر و قديمي از حال و هواي مراسم حج مراسم تشیع و تدفین شهدای گمنام


آشنایی با خواص پرتقال

آشنایی با خواص پرتقال

آشنایی با خواص پرتقال

تغذیه > آشنایی با خواص خوراکی‌ها  - پرتقال یکی از پرمصرف‌ترین میوه‌های فصل سرماست

و به علت آنکه مانند دیگر مرکبات به لحاظ ویتامین C غنی است، همواره خوردن آن برای پیشگیری از ابتلا به سرماخوردگی توصیه می‌شود

خواص غذایی

پرتقال علاوه بر ویتامین C دارای انواع ویتامین‌های B، E، A و همچنین سرشار از بتاکاروتن است؛ در ضمن در این میوه املاح معدنی بسیاری از جمله کلسیم، فسفر، آهن، منیزیم، پتاسیم و مقدار کمی مس، آهن، منگنز و روی نیز وجود دارد.

خواص درمانی

ـ پرتقال به جهت دارابودن انواع ویتامین‌ها و املاح معدنی مختلف یک تقویت‌کننده عمومی بدن بوده و برای رشدونمو استخوان‌ها، استحکام اندام‌ها و همچنین رشد بچه‌ها بسیار سودمند است؛ در ضمن مصرف آن به زنان حامله و شیرده نیز توصیه می‌شود.

ـ پتاسیم زیاد موجود در پرتقال، عامل افزایش ادرار است؛ در نتیجه سموم را به سرعت از بدن دفع می‌کند؛ در ضمن پزشکان معمولا به افرادی که دچار مشکل یبوست هستند، توصیه می‌کنند که مصرف پرتقال و آب آن را افزایش دهند.

ـ پرتقال باعث افزایش ترشحات معده و کیسه صفرا می‌شود؛ بنابراین افرادی که از مشکلات معده و صفرا در رنج هستند قبل از مصرف آن، با پزشک مشورت کنند.

ـ مصرف پرتقال برای درمان بیماری‌هایی همچون سرماخوردگی، زکام، برونشیت، اسکوربوت (کمبود ویتامین C) بری‌بری (کمبود ویتامین B1)، بیماری قند، عوارض آسمی، رماتیسم، درد مفاصل و بسیاری از بیماری‌‌های دیگر مفید و مؤثر است.

یک عدد پرتقال بزرگ چه دارد:

انرژی پروتئین هیدرات کربن فیبر ویتامین c اسید فولیک پتاسیم تیاسین
86 کیلو کالری 2 گرم 22 گرم 4 گرم 97.89 میلی ‌گرم 55.2 میکرو‌ گرم 333.04 میلی ‌گرم 0.16 میلی ‌گرم

متن در ادامه مطالب



:: موضوعات مرتبط: خواص میوه ها و سبزیجات، ،

ادامه مطلب...
نویسنده : فریدون تاریخ : 7 / 11 / 1390

عناب و خواص آن

عناب و خواص آن

عناب

عناب هم میوه ای خوشمزه و هم دارویی گیاهی به شمار می رود. عناب، بومی مناطق گرمسیر است. كشت آن در شمال آفریقا ، جنوب اروپا و نواحی مدیترانه رواج دارد.

عناب را خرمای چینی یا خرمای قرمز نیز می نامند، زیرا هم شیرین است و هم یک هسته مانند خرما دارد.

برگ های درخت عناب، كوچك، زیبا، شفاف، ‌متناوب و دندانه دار است. گل های آن كوچك و به رنگ سبز مایل به زرد می باشد. میوه ی عناب به رنگ قرمز و به شكل تخم مرغ و دارای یك هسته است.

طعم عناب كمی شیرین است. این میوه قدرت ماهیچه ها و توان بدنی را افزایش می دهد.

عناب خشک، آرام بخش، ضد سرطان، ضد بیماری های تنفسی، بند آورنده خون و مقوی است. تصفیه کننده خون بوده و به هضم غذا کمک می کند. در درمان نامرتب بودن ضربان قلب، عرق شبانه و تعریق زیاد بدن استفاده می شود. 

ریشه گیاه عناب در درمان سوء هاضمه مفید است.

تركیبات شیمیایی:

در برگ عناب ماده ای به نام "زی زی فین" وجود دارد.

از دیگر مواد تشکیل دهنده عناب می توان به ساپونین ها، فلاوونوئیدها، موسیلاژ(لعاب)، مواد قندی، ویتامین های A, B2 و C، املاح مانند کلسیم، فسفر و آهن اشاره نمود.

در عصاره چوب عناب، اسید زی زی فیك و اسید زی زی فوماتیك وجود دارد.

خواص داروئی:

عناب از نظر طب قدیم ایران معتدل است. البته ابوعلی سینا اعتقاد داشت كه عناب كمی سرد است.

عناب خشک شده

* ضد آلرژی است.

* به افزایش وزن کمک می کند.

* عناب به دلیل داشتن لعاب زیاد، نرم كننده سینه است.

* ملین است.

* ادارارآور است.

* آرام كننده اعصاب است.

* ضد سرفه است.

* خواب آور است و بی خوابی را برطرف می كند.

* جوشانده پوست درخت عناب، داروی ضد اسهال است.

* برای بیماران مبتلا به آسم مفید است.

* خستگی را برطرف می كند.

* ریشه عناب، رشد موی سر را زیاد می كند.

جوشانده عناب

* برگ عناب، خاصیت تب بُر دارد.

* جوشانده عناب، گرفتگی صدا را برطرف می كند.

* موجب تقویت دستگاه گوارشی می شود.

* حافظه را تقویت می كند.

* كم اشتهایی را برطرف می كند.

* برای سلامت کلیه ها سودمند است.

* موجب تقویت کبد می شود.

 

مضرات:

عناب در اشخاص سرد مزاج، تولید گاز و نفخ می كند. این گونه اشخاص باید عناب را با مویز بخورند.

تنظیم و گردآوری: مریم مرادیان نیری- کارشناس تغذیه تبیان


:: موضوعات مرتبط: خواص میوه ها و سبزیجات، ،

نویسنده : فریدون تاریخ : 7 / 11 / 1390

خواص کرفس

خواص کرفس

خواص کرفس
کرفس منبعی غنی از ویتامین C می‌باشد. موادی که غنی از ویتامین C هستند مانند کرفس به کاهش علائم سرماخوردگی و همچنین .....
 

کرفس مانند هویج، ‌پیاز و گوجه فرنگی یکی از مواد همیشگی در خانه است. بافت سفت و طعم مشخص آن در سالاد و بسیاری از غذاها آن را جزء یکی از غذاهای مطبوع کرده است.

اگرچه کرفس را می‌توان در هر فصلی پیدا کرد اما بهترین طعم را در فصل تابستان دارد. رشد کرفس به اندازه 30 تا  40 سانتیمتر است و از برگهایی تشکیل شده است که بوسیله ساقه به هم متصل شده است و شکلی خرطومی‌پیدا می‌کند. کرفس گیاهی دو ساله است که متعلق به خانواده آمبلیفریا می‌باشد و گیاهانی مانند هویج، رازیانه،‌ جعفری و شوید نیز به آن تعلق دارند.

اگرچه همه از ساقه کرفس استفاده می‌کنند اما برگ، ریشه و دانه‌های آن نیز می‌توانند بعنوان غذا و همچنین درمانهای طبیعی استفاده گردند.

فواید کرفس

کرفس حاوی ویتامین c و مواد دیگری است که سلامت را تقویت می‌کنند موادی مانند فالیدز(phalides)، که باعث کاهش کلسترول می‌شود و کومارینز‌(Coumarrins) که از ابتلا به سرطان جلوگیری می‌کند.
 
مواد موجود در 100 گرم کرفس
 
ویتامین K 35.26 میکروگرم
ویتامین C 8.40 میلی گرم
پتاسیم 344.40 میلی گرم
فولات 33.60 میکروگرم
فیبر 2.04 گرم
منگنز 0.12 میلی گرم
ویتامین B6 0.10 میلی گرم
کلسیم 48.00 میلی گرم
ویتامین B1 0.06 میلی گرم
منیزیم 13.20   میلی گرم
ویتامین A 160.80 واحد
تریپتوفان 0.01 گرم
فسفر 30.00 میلی گرم
ویتامینB2 0.05   میلی گرم
آهن 0.48   میلی گرم
 
 
منبعی از ویتامین C

کرفس منبعی غنی از ویتامین C می‌باشد که از سیستم ایمنی حمایت می‌کند. موادی که غنی از ویتامین C هستند مانند کرفس به کاهش علائم سرماخوردگی و همچنین سرماخوردگیهای سخت کمک می‌کنند. بیشتر از 20 مطالعه تحقیقاتی نشان داده‌اند که ویتامین C با سرماخوردگی مبارزه می‌کند. علاوه بر این ویتامین C از تخریب رادیکالهای آزاد که باعث التهاب می‌شوند جلوگیری می‌‌کنند و همچنین سختی التهابات در بیماریهایی نظیر آسم و آرتروز را کاهش می‌دهد. ویتامین C از وجود  رادیکالهای آزاد که با اکسید کردن کلسترول و هدایت آن به سمت پلاکهای خونی باعث حمله قلبی و سکته می‌شوند جلوگیری می‌نمایند.  ویتامین C برای تقویت سلامت سیستم قلبی ـ عروقی مفید می‌باشد.  با این همه خواصی که ویتامین C دارد هیچ جای تعجبی نیست که مصرف سبزیجات و میوه‌هایی که غنی از این ویتامین هستند باعث کاهش مرگ و میر بوسیله بیماریهای قلبی، سکته و سرطان می‌گردد.

تاثیر بر فشار خون

کرفس حاوی موادی است که به آن سالیدس(Pthalides) می‌گویند و به آرام شدن (Relax) ماهیچه‌های اطراف رگها کمک می‌کند و باعث گشاد شدن رگها می‌گردد. با فضا‌هایی که در رگها بوجود می‌آید خون می‌تواند با فشار کمتری حرکت ‌کند و فشار خون بالا کاهش می‌یابد. سالیدس، استرس را نیز کاهش می‌دهد.( استرس عامل انقباض رگها می‌باشد.) کرفس حاوی سدیم بالا نیز می‌باشد.

 کاهش دهنده کلسترول

در مطالعه‌ای که بر روی حیواناتی با کلسترول بالا انجام گرفت، مشخص شد که کرفس کلسترول خون را کاهش می‌دهد.

ادرار آور بودن

دانه‌های کرفس و خانواده آن که در اطراف مدیترانه یافت می‌شوند به عنوان ماده‌ای ادرار آور استفاده می‌شوند. امروزه ما می‌دانیم که کرفس به دلیل وجود پتاسیم و سدیم که مواد معدنی بسیار مهمی‌در حفظ تعادل در ادرار و تحریک آن هستند، بعنوان گیاهی ادرار آور مصرف می‌شود.

بالا بردن سلامتی

کرفس حاوی ماده‌ای است بنام کومارین(Coumarins) که از تخریب سلولها بوسیله رادیکالهای آزاد جلوگیری می‌کند،  بنابراین باعث کاهش تغییراتی می‌شود که افزایش آنها موجب سرطانی شدن سلولها می‌گردد. همچنین کومارین فعالیت گلبولهای سفید، که مدافعان سیستم ایمنی هستند و سلولهای غیر طبیعی که سلولهای سرطانی از آن جمله می‌باشند را مورد هدف قرار می‌دهد را افزایش می‌دهد. ماده دیگری که وجود دارد استیلنیک(Acetylenics) است که مشاهده شده است در متوقف نمودن رشد سلولهای سرطانی موثر است.

چگونه کرفسی تهیه کنیم و چگونه آن را ذخیره نماییم

کرفسهایی را انتخاب نمایید که ترد و خشک باشند و بتوان به راحتی آنها را از هم جدا نمود. ساقه‌های کرفس باید در کنار هم و متصل باشند و جدا از هم نباشند. برگهایش باید سبز شاداب باشند و  عاری از برگهای زرد و قهوه‌ای باشد.

بعضی مواقع در کرفس قسمتهای سیاهی دیده می‌شود که به آن قلب سیاه گفته می‌شود و توسط حشرات در آن بوجود می‌آید. برای مطمئن شدن از خراب نبودن کرفس بین ساقه‌های آن را نگاه کنید که نقطه‌های قهوه‌ای و سیاه در آن دیده نشود.

 برای نگهداری کرفس آن را در ظرفهای دردار بگذارید و یا بصورت خرد شده در کیسه گذاشته و در فریزر نگه داری نمایید. برای نگهداری کرفس مطمئن باشید که کرفس خشک است زیرا حتی مقدار کم آب در کرفس، مواد مغذی آن را از بین می‌برد.
تهیه و ترجمه: گروه سلامت سیمرغ ـ مهرنوش نصوری


:: موضوعات مرتبط: خواص میوه ها و سبزیجات، ،

نویسنده : فریدون تاریخ : 7 / 11 / 1390

خواص چای سبز

خواص چای سبز(1)

خواص چای سبز(1)
چای علاوه بر اینکه می‌تواند در آب و هوای گرم رشد کند همچنین می‌تواند در ارتفاعاتی به بلندی 2100 متر از سطح دریا نیز رشد نماید.
 

چای علاوه بر اینکه می‌تواند در آب و هوای گرم رشد کند همچنین می‌تواند در ارتفاعاتی به بلندی 2100 متر از سطح دریا نیز رشد نماید. بهترین چایها را می‌توان در ارتفاعات یافت جایی که برگهای آنها به آرامی رشد می‌کنند و طعم بهتری دارند. با توجه به ارتفاعی که چای در آنها می‌روید، برگهای تازه چای بین دو سال و نیم تا پنج سال طول می‌کشد تا برای چیدن آماده شوند. چای برگهای فراوانی دارد و گلهای آن بسیار شبیه گلهای کاملیاست اما تنها برگهای جوان و کوچک آن برای مصرف چیده می‌شوند. جوانه زدن چای در مناظق کم ارتفاع هر هفته صورت می‌گیرد ولی در ارتفاعات بالا، هفته‌ها طول می‌کشد.

فواید چای

حدود 30٪ از وزن برگ چای سبز از فلانویید تشکیل شده است که برای سلامتی بسیار مفید می‌باشد.محققان مشاهده نموده اند که فواید چای سبز برای سلامتی بستگی به میزان مصرف آن دارد که بیشترین مصرف آن در کشورهای آسیایی حدود 3 فنجان در روز است. ( که حدود 240 ـ 320 میلی گرم از پولی فنول بدن را تهیه می‌نماید.)

در افرادی که بصورت روزانه چای سبز مصرف می‌نمایند احتمال ابتلاء به انواع بیماریها اعم از  بیماریهای باکتریایی و یا عفونتهای سخت و همچنین بیماریهایی نظیر سرطان، سکته، بیماریهای قلبی ـ عروقی و بیماریهای استخوانی را کاهش می‌دهد.

یکی دیگر از فواید مصرف چای سبز، کاهش مرگ و میر به دلیل هر نوع بیماری مخصوصاً بیماری قلبی ـ عروقی می‌باشد. در مطالعه‌ای که در سال 2006 صورت گرفت محققان دریافتند که چای از هر نوع نوشیدنی دیگر حتی آب خالص ، برای سلامتی مفیدتر است زیرا چای نه تنها بخوبی آب خالص ، بدن را هیدراته(آب رسانی)  می کند بلکه منبعی غنی از پلی هنولز می‌باشد که از بیماریهای قلبی جلوگیری می‌کند.

در سال 1994 در ژاپن تحقیقی بر روی 40.530 فرد در سنین بین 40 تا 79 سال انجام گرفت که به مدت 11 سال به طول انجامید. در این گروه انتخاب شده 80٪ از افراد روزانه حدود 3 فنجان از چای سبز مصرف می‌نمودند. در این تحقیق مشاهده گردید که در افرادی که 5 فنجان در روز چای سبز می‌نوشیدند،‌ در مقایسه با افرادی که 1 فنجان چای می‌نوشیدند احتمال مرگ به دلیل هر بیماری خصوصاً بوسیله بیماریهای قلبی ـ عروقی بسیار کمتر بود حتی این آمار نشان داد که تاثیر چای سبز بر روی زنان بیشتر از مردان می‌باشد.

 فواید چای سبز
 
در زنان   در مردان
23٪ کاهش مرگ به دلیل هر بیماری      12٪ کاهش مرگ به دلیل هر بیماری
 31٪ کاهش مرگ بدلیل بیماریهای قلبی ـ عروقی  22٪ کاهش مرگ بدلیل بیماریهای قلبی ـ عروقی 
62٪ کاهش مرگ بدلیل سکته  42٪ کاهش مرگ بدلیل سکته

 
 

همچنین در مطالعه‌ای که بر روی زنانی که از چای سبز مصرف می‌کردند و کسانیکه مصرف نمی‌کردند صورت گرفت مشاهده شد که ریسک ابتلاء به سرطان سینه در زنانی که چای سبز مصرف می‌نمودند 22٪ کمتر از افراد دیگر است.

جلوگیری از بیماری گرفتگی رگها

در ژاپن طی مطالعاتی جداگانه بر روی چای سبز به این نتیجه رسیدند که افرادی که 5 فنجان و یا بیشتر از 5 فنجان در روز چای سبز می‌نوشند 16٪ احتمال ریسک ابتلاء به گرفتگی رگها در آنها کمتر است. میزان وجود رادیکالهای آزاد در رگها،‌ کلید ابتلاء به بیماریهای قلبی ـ عروقی می‌باشد. آخرین تحقیقات نشان داده‌اند که کتچینهای موجود در چای سبز مانع از درگیر شدن آنزیمها در تولید رادیکالهای آزاد موجود در رگها می‌گردد.

مشاهده شده است که چای سبز بوسیله کاهش کلسترول بد(LDL)، تری گلیسیرید،‌لیپید پروکسایدLipid Proxides ( رادیکالهای آزادی که باعث تخریب کلسترول بد و چربیها می‌شود) و فیبرینوژن( پروتئینی که در خون وجود دارد و باعث لخته شدن خون می‌شود) ریسک ابتلاء به گرفتگی رگها را کاهش می‌دهد و باعث می‌شود میزان کلسترول خوب بیشتر از کلسترول بد در بدن باشد.

تاثیر چای سبز روی افراد مبتلاء به تری گلیسیرید

تحقیقات نشان داده‌اند که مصرف چای سبز برای سلامت قلب افرادی که دارای تری گلیسیرید بالا هستند بسیار مفید می‌باشد. آزمایشات نشان داده‌اند کتچینهای موجود در چای سبز که با میزان مصرف نسبت مستقیم دارد(dose-dependently) مانع از فعالیت لیپاز پانکراس می‌شود(آنزیمی که بوسیله پانکراس ترشح می‌شود و چربیها را هضم مینماید.) در نتیجه این عملیات، سرعت شکستن چربیها و تبدیل آنها به تری گلیسیرید و همچنین افزایش تری گلیسیرید در خونی که بعد از صرف غذا اندازه گیری می‌شود بسیار آهسته صورت می‌گیرند.

با توجه به اینکه افرایش تری گلیسیرید بعد از خوردن غذا یکی از مشخصه‌های بیماری گرفتگی رگها است، نوشیدن 2 فنجان چای سبز همراه با غذا، بسیار مفید می‌باشد.

رقیق شدن خون و جلوگیری از لخته شدن آن

کتچینهای موجود در چای سبز بوسیله جلوگیری کردن از تشکیل مواد التهابی باعث رقیق شدن خون  و مانع از ایجاد لختگی در خون می‌شود که این مواد التهابی از اسیدهای امگا 6 بوجود آمده اند و در گوشت و سبزیجات روغنی غیر قابل اشباع نظیر ذرت و روغن سویا یافت می‌شوند.

به حداقل رساندن میزان صدمات وارد شده به مغز و قلب

طبق بررسی های انجام شده، چای سبز نه تنها تعداد سلولهای مرده قلب و مغز را بعد از حمله قلبی و یا سکته مغزی کاهش می‌دهد بلکه بوسیله (EGCG) که بنظر می‌رسد عامل اصلی در ایجاد سلامتی می‌باشد در تسریع بهبودی بعد از سکته و حمله قلبی کمک می‌نماید.

 ادامه دارد.....


:: موضوعات مرتبط: خواص میوه ها و سبزیجات، ،

ادامه مطلب...
نویسنده : فریدون تاریخ : 7 / 11 / 1390

خواص سیر

خواص سیر


سير Garlic
نام علمی Allium sativum
گياه شناسي
سير گياهي است علفي و دائمي كه ساقه آن تا ارتفاع 40 سانتيمتر نيز مي رسد . قسمت زير زميني آن متورم و مركب از 5 تا 12 قطعه و محصور در غشاهاي نازك و ظريف برنگ خاكستري مايل به سفيد مي باشد . برگهاي آن باريك و نواري شكل برنگ سب تيره و گلهاي آن كوچك و صورتي رنگ كه بصورت يك چتر در انتهاي ساقه ظاهر مي شود .
سير وپياز رابطه اي نزديك با هم دارند كه شايد بدليل بوي بد آنها مي باشد .
در مصر قديم براي موميائي مدرگان و خوش طعم كردن غذاها بكار می رفته است . هومر شعر باستان در نوشته هاي خود از آن ياد برده است .
مردم در اروپا و اسپانيا از قبل از ميلاد مسيح آنرا مي شناختند و از آن استفاده مي كردند .
بقراط پدر علم طب در نوشته هاي خود از خواص آن ياد كرده و يكي ديگر از دانشمندان قديم 61 خاصيت مختلف براي سير قائل شده است .
سه نوع سير وجود دارد :
1-سير آمريكايي بنام Greole ناميده مي شود . اين نوع سير داراي پوست سفيد بوده و از انواع ديگر قوي تر است .
2-سير تاهيتي كه از بقيه درشت تر است و گاهي قطر آن به 8 سانتيمتر مي رسد .
حضرت محمد (ص) براي سير 70 خاصيت مختلف قائل شده اند و مي فرمايند :
از سبزي سير تا مي توانيد استفاده كنيد زيرا سير دواي هفتاد درد است اما آنكس كه سير وپياز خورده به مسجد نيايد و به مردم نزديك نشود .(به علت بوی بد دهان)
خواص داروئي:
سير از نظر طب قديم ايران گرم و خشك است اسانس سير كه در اثر تقطير سير با بخار آب حاصل مي شود براي تغيير طعم غذا مصرف مي شود .
1)سير بادشكن وضد عفوني كننده است .
2)خوردن سير مصونيت بدن را در مقابل بيماريها افزايش مي دهد .
3)سير كرم كش است .
4)سير محرك و تقويت كننده بدن است .
، برای درد گلو میتوانید یک حبه از سیر را رنده کرده و یک قاشق مربا خوری آبلیمو به آن اضافه نمایید سپس میل کنید، اگر این کار را چند بار انجام دهید برای درد گلو داروی مفیدی میباشد. سير داروي سرماخوردگي و زكام است .
6)سير اثر خوبي در معالجه سل دارد
7)سير خون را رقيق مي كند
8)سير اثر خوبي در تنگي نفس دارد
9)خوردن مداوم سير لقوه و رعشه را از بين مي برد .
10)سير چون گرم و خشك است بنابراين رطوبت معده را از بين مي برد و دردهاي مفاصل را خوب مي كند.
11)سير درمان كننده دردهاي مفاصل ، سياتيك و نقرس مي باشد .
12)سير براي تقويت نيروي جنسي و افزايش توليد اسپرم در اشخاص سرد مزاج بسيار مفيد است .
13)آنهائي كه قطره قطره ادرار مي كنند بايد حتما سير بخورند تا بيماري آنها درمان شود .
14)سير زخم هاي ريه و درد معده را از بين مي برد .
15)سير سنگ هاي كليه را شكسته و خارج مي سازد .
16)سير را با زيره بپزيد براي تقويت دندان مفيد است .
17)ماليدن سير پخته به دندان ، درد دندان را تسكين مي دهد .
18)سير را بسوزانيد وبا عسل مخلوط كنيد و ضمادي از آن درست كنيد اين ضماد براي رفع خون مدرگي زير پلك چشم مفيد است .
19)سير بعلت مدر بودن براي رفع آب آوردن انساج مفيد است .
20)براي از بين بردن ميخچه كف پا از ضماد سير استفاده كنيد .
21)جهت رفع دردهاي رماتيمسي و عصبي ضماد سير بسيار موثر است .
22)جهت ضد عفوني كردن دستگاه تنفسي در هنگام بيماريهاي مربوطه از شربت سير استفاده كنيد :
مقدر 100 گرم سير را با 200 گرم آب و 200 گرم شكر يا قند مخلوط كرده و آنرا بجوشانيد تا له شود . مقدر مصرف براي اين منظور سه قاشق سوپخوري در روز است .
23)جديدا در يكي از بيمارستان هاي آمريكا براي ضدعفوني كردن فضاي بيمارستان از سير استفاده میکنند .
24)پاستور پزشك معروف فرانسوي آزمايشات زيادي روي سير انجام داد و اثر باكتري كشي سير را تائيد كرده است .
25)سير ضد انعقاد و لخته شدن خون است .
26) در شوروي سير بنام پني سيلين معروف است و معمولا هنگاميكه آنفولانزا شیوع دارد، مصرف آن بالا مي رود درچندسال پيش كه آنفلوانزا شيوع پيدا كرد مردم شوروي 500 تن سير مصرف كردند .
27)خوردن سير سلولهاي سرطاني را از بين مي برد .
28)يكي از دانشمندان آمريكايي كه در دانشگاه فلوريدا روي مرض ايدز تحققي مي كند معتقد است كه سير روي مرض ايدز اثر مثبت دارد .
29)مصرف سير مقدر كلسترول خون را پائين مي آورد . مقدار LDH را كاهش مي دهد . مقدر مصرف سير براي اين منظور 30 گرم در روز است . جالب است كه با مصرف سير در چند ماه اول مقدر كلسترول ممكن است بالا رود و اين بدين علت است كه كلسترول از داخل نسوج خارج شده و داخل خون مي شود كه از آنجا دفع گردد بعد از اينكه كلسترول بحالت نرمال رسيد بايد براي نگهداري آن روزي نصف سير خام مصرف كرد . گ
30)خوردن سير از سرطان جهاز هاضمه جلوگيري مي كند .
31)چيني ها قرن هاست كه براي پائين آوردن فشار خون از سير استفاده مي كنند .
مضرات :
سير با آنكه خواص بسياري دارد بايد بحد اعتدال مصرف شود زيرا استفاده زياد از آن در بعضي اشخاص موجب سردرد ، ضعف نيروي جنسي ، ضعف چشم و عوارض بواسير مي شود . سير براي آنهائيكه اسهال دارند مضر است .
آنهائيكه معده ضعيف دارند و بطور كلي سيستم هاضمه آنها ضعيف است نبايد در خوردن سير افراط كنند .
كسانيكه يبوست دارند نبايد سير بخورند و براي رفع مضرات آن سير را بايد با آب و نمك پخته و كمي به آن روغن بادام يا كره اضافه كنيد تا مضر نباشد .

 



:: موضوعات مرتبط: خواص میوه ها و سبزیجات، ،
:: برچسب‌ها: سیر, نام, علمی, مضرات, دمان, کننده, ضد, عفونی, ,

نویسنده : فریدون تاریخ : 7 / 11 / 1390

خواص زنجبیل

خواص زنجبیل

زنجبیل؛ دارویی برای تهوع

زنجبیل

زنجبیل یا زنجفیل گیاهی است با نام علمی ZINGIBER OFFICINALE که به نام عمومی GINGER در دنیا مشهور است. از نام های دیگر آن می توان به جربیل و زنزبیل نیز اشاره نمود. البته گونه های دیگری از این گیاه نیز وجود دارد که در ادامه توضیح داده می شود. زنجبیل، گیاهی است چند ساله که دارای ریزوم های غده ای است. ساقه های گیاه به طور عمودی از ریزوم ها خارج شده و در انتها به گل های زرد و زیبا منتهی می شوند. برگ های این گیاه پهن بوده و با غلافی به ساقه های متصل شده اند. قسمت مورد استفاده زنجبیل، بیخ آن است که پس از پژمرده شدن گیاه، آن را از زمین در می آورند و در تشتی چوبی ریخته، به هم اصطکاک می دهند تا پوست روی آن گرفته شود و بعد مغز چوبی آن را خشک می کنند. این گیاه بومی هندوستان است، ولی در نقاط دیگری از جهان از جمله چین نیز وجود دارد. کشت این گیاه در نقاطی مانند جنوب آسیا، آفریقای شمالی، جامائیکا، مکزیک و ژاپن معمول است.

تاریخچه

کاربرد دارویی زنجبیل به هندوچین باز می گردد. نشانه های کاربرد آن در کتب دارویی چین پیدا شده است. در قرن سیزدهم با مشخص شدن خواص آن، مصرفش در آشپزی سراسر اروپا رایج شد. زنجبیل در عطاری های قرون وسطی جایگاه خاصی داشت و از آن برای درمان تهوع و نفخ استفاده می شد.

اثرات درمانی

زنجبیل جزء گیاهان دارویی مهم بوده و دارای خواص متعددی از جمله ضد تهوع، مقوی قلب، ضد لخته شدن خون ، ضد باکتری، آنتی اکسیدان ، ضد سرفه، ضد سموم کبدی، ضد التهاب، ادرارآور، کاهش اسپاسم، محرک سیستم ایمنی، ضد نفخ، افزایش ترشحات روده ای معدی، پایین آورنده ی کلسترول خون، محرک گردش خون مغزی و محرک هضم غذا می باشد.

از زنجبیل استفاده های متنوعی می شود. از کاربردهای جدید آن می توان پیشگیری از: تهوع و استفراغ، کم اشتهایی ، بی اشتهایی روانی ، اسپاسم روده، برونشیت، مشکلات روماتیسم را نام برد. در صنعت غذایی هم به عنوان چاشنی استفاده می شود.

در مطالعات آزمایشگاهی مشخص شده است که زنجبیل دارای خاصیت ضد سرطانی می باشد. جینجرول، مهم ترین جزء تشکیل دهنده ی زنجبیل که مسئول ایجاد طعم و مزه در این گیاه می باشد، از رشد سلول های سرطانی مخصوصا سرطان روده بزرگ در انسان جلوگیری می کند.

زنجبیل با افزایش ترشح بزاق دهان و آنزیم های مجرای گوارشی، به هضم و جذب مواد غذایی کمک می کند.

زنجبیل با بیرون راندن مخاط خلطی از ریه ها، به درمان آسم، برونشیت و دیگر مشکلات تنفسی کمک می کند.

زنجبیل نیروبخش، مقوی معده، بادشکن و ضد رقت خون می باشد. درمان کننده یرقان است. اگر پودر آن را روی پوست بدن مالش دهند، آن را تحریک و قرمز می کند. تقویت کننده حافظه، بازکننده کبد و قاطع بلغم است و رطوبات غلیظی که در روی جدار روده و معده چسبیده باشد، از بین می برد. زنجبیل را جهت فلج و ضعف اعصاب تجویز کرده اند. زنجبیل برای درمان اسهال ناشی از مسمومیت غذایی نیز مفید است. تشنگی را برطرف می کند. مخلوط زنجبیل با نبات و کندر را جهت جلوگیری از نفخ میوه های نارس تجویز کرده اند. ضماد زنجبیل جهت گری(داءالثعلب) و فرو بردن ورم سودمند می باشد. اگر زنجبیل را کوبیده و روی آبگوشت بپاشند، درد مفاصل را تسکین می دهد. علاوه بر این مالیدن زنجبیل خشک و آب تازه ی آن برای معالجه رماتیسم نافع است. برای غدد فوق کلیه مفید بوده و ترشح هورمون کورتیزول را از این غدد زیاد می کند و بیشتر خواص زنجبیل به همین دلیل می باشد.

در چین از ریشه و ساقه ی زنجبیل به عنوان آفت کش برای دفع شته و هاگ های قارچ ها استفاده می شود.

با توجه به میزان متغیر اسانس زنجبیل که ارزش دارویی آن مزبوط به آن است، انواعی از زنجبیل که بالاتر از 5/1 درصد اسانس داشته باشند ارزش دارویی دارند. بنابراین در صورتی که زنجبیل کهنه باشد و یا به صورت پودر برای مدت طولانی مصرف نشود، کم کم اسانس(رایحه ی) آن کم شده و ارزش دارویی آن کاهش می یابد.

از انواع زنجبیل، انواع هندی، آفریقایی و جامائیکایی دارای ارزش بالا بوده، و نوع ژاپنی از ارزش کمی برخوردار است، طوری که نوع ژاپنی برای استفاده ی دارویی توصیه نمی شود.

مهم ترین ترکیبات شیمیایی

مهم ترین ترکیبات زنجبیل شامل مواد بودار سوزاننده ای است که بیشتر اثرات اصلی آن مربوط به همین مواد است.

ترکیبات اصلی آن شامل: انواع قندها (50 تا 70 درصد)، چربی ها ( 3 تا 18 درصد)اولئورزین(4 تا 5/7درصد) و ترکیبات سوزاننده (1 تا 3 درصد) است.

یک قاشق غذاخوری زنجبیل تازه(6 گرم) حاوی 5 کالری، یک گرم کربوهیدرات و مقدار بسیار جزئی چربی، پروتئین و فیبر می باشد.

فرآورده های زنجبیل

فرآورده های مختلفی از زنجبیل در سراسر جهان موجود است که شامل پودر، محلول الکلی، اسانس و عصاره ی تازه ی زنجبیل است. میزان مصرف آن تا سه گرم در روز بلامانع است. البته این میزان ممکن است به صورت 2 تا 3 نوبت مصرف شود(مثلاً سه نوبت یک گرمی) و یا به عنوان ضد تهوع می توان یک جا از 2 گرم آن استفاده کرد.

یک سس حیرت انگیز:

زنجبیل را با روغن زیتون ، فلفل قرمز خشک شده، دارچین، میخک، برگ بو و پیاز مخلوط نماییید تا سُسی لذیذ حاصل شود.

موارد منع مصرف

- در کودکان زیر دو سال نباید استفاده شود.

- مصرف زیاد زنجبیل موجب سوزش سردل می شود.

- افرادی که سنگ کلیه دارند، باید قبل از مصرف زنجبیل حتما با پزشک خود مشورت نمایند.

- اگر داروهای رقیق کننده خون مانند وارفارین و آسپیرین مصرف می کنید، زنجبیل نخورید.

- مصرف زیاد زنجبیل ممکن است با داروهای قلبی و دیابت تداخل نماید.

- مصرف آن در دوران بارداری و شیردهی باید در حد متعادل باشد.

- مصرف زیاد زنجبیل ممکن است باعث اختلالات سیستم عصبی مرکزی گردد.

زنجبیل شامی

این گیاه با این که از خانواده زنجبیل نیست و در ایران، در اطراف تهران و اراک و سواحل دریای مازندران به طور خودرو به عمل می آید، با این حال در ایران آن را زنجبیل شامی می نامند و اعراب به آن "راسن" می گویند. قسمت مورد استفاده آن ریشه است که همراه با یک ساقه زیرزمینی کوتاه و گوشتدار بوده و بوی آن شبیه بنفشه است واز این نظر شبیه ریشه زنبق است. ریشه آن مقوی، ادرار آور، ضدمیکرب و ضد عفونی کننده قوی است و به همین جهت مسکن گلودرد، برونشیت، گریپ، سیاه سرفه و ناراحتی های ریوی است.

این گیاه از رشد میکروب سل جلوگیری می کند و اشتهای بیماران مبتلا به سل را زیاد می نماید. مقوی معده، روده و کبد است و ریشه آن استفراغ را تسکین می دهد. روی رحم و مجاری تناسلی و ادراری اثرات مفیدی دارد، مخصوصا ترشحات زنانه را برطرف می کند. در موارد قطع عادت ماهانه و یائسگی زودرس آن را تجویز کرده اند. این گیاه عادت ماهیانه دختران را منظم می کند. چون ادرار آور است، در بیماری های کلیه، آب آوردن بافت ها، چاقی ران و باسن و بیماری یرقان تجویز می شود.

زنجبیل

ضماد ریشه آن برای درمان عوارض پوستی مانند سودا، ورم پوستی و دانه های جلدی مفید است و برای معالجه نقرس هم توصیه شده است. ریشه آن ضد کرم است. برای معالجه مالیخولیا، وحشت، ترس و اندوه از جوشانده این گیاه استفاده می کنند. کسانی که در رختخواب ادرار می کنند ، بهتر است از جوشانده ریشه این گیاه بنوشند تا دستگاه ادراری آنها تقویت شود. برای بازشدن عادت ماهیانه زنان نیز جوشانده آن مفید است.

مربای زنجبیل شامی با عسل جهت سرفه، تنگی نفس و پاک کردن سینه سودمند است.

ضماد بیخ این گیاه جهت تَرَک کشاله ران و تحلیل ورم ها سودمند است.

زنجبیل سگ

این گیاه هم با این که از خانواده زنجبیل نیست، اما به دلیل اینکه بو و طعم آن شبیه به زنجبیل است، آن را "زنجبیل سگ" و به عربی "زنجبیل الکلب" نامند، چون به محض این که سگ این گیاه را بخورد مسموم می شود. برگ های آن مانند فلفل تند است. قسمت مورد استفاده این گیاه برگ، ساقه و ریشه آن است. در نواحی شمال ایران، بندر گز و نواحی جنوبی می روید. مهم ترین فایده آن، این است که خون را بند می آورد و دانشمندان با مصرف 30 تا 40 قطره از عصاره آن (سه مرتبه در روز) خونریزی های معده، بواسیر و خون رحم را بند آورده اند و به علاوه اثر فوری در جلوگیری از خونریزی های فیبرم رحم و عوارض یائسگی دارد. ادرار آور بوده و برای درمان آب آوردن نسوج، یرقان، رماتیسم و نقرس از آن استفاده می کنند.

ضماد برگ های تازه ی آن برای معالجه دردهای عصبی رماتیسم  و درد کمر مفید است. برای معالجه برفک دهان ، آنژین و زخم بینی تجویز می شود، برای تسکین درد دندان ، پنبه را به شیره این گیاه آغشته کرده و آن را در حفره دندان پوسیدگی بگذارید تا درد آن ساکت شود.

دم کرده 5 تا 15 گرم این گیاه در یک لیتر آب را می توان برای بند آوردن خونریزی های داخلی به کار برد.

ضماد برگ های تازه این گیاه برای پاک کردن کک مک ، خال ها و لکه های سیاه پوست اثری قوی دارد. ضماد برگ آن از بین برنده ورم های بدن است. این گیاه دارای ویتامین k  است.

مریم مرادیان نیری- کارشناس علوم تغذیه


:: موضوعات مرتبط: خواص میوه ها و سبزیجات، ،

نویسنده : فریدون تاریخ : 7 / 11 / 1390

خواص دارچین

خواص دارچین

Cinnamon

درخت دارچین

دارچین درختی است کوچک، همیشه سبز، به ارتفاع 5 تا 7 متر که از تمام قسمت های آن بویی مطبوع استشمام می شود.

گل های آن در فاصله ماه های بهمن تا اوایل فروردین ظاهر می شود. برگ این درخت سبز تیره و دارای گل هایی به رنگ سفید است.

نام علمی این گیاه Cinnamomum zeylanicum می‌باشد.

اسانس دارچین که تنها قسمت مهم دارچین است به مقدار یک درصد در پوست درخت مذکور وجود دارد و از تقطیر آن با آب نیز حاصل می‌شود.

این اسانس در صورت تازه بودن به رنگ زرد روشن است، ولی به مرور زمان و به علت اکسیده شدن به رنگ های زرد طلایی و سپس قهوه‌ای مایل به قرمز درمی‌آید.

دارچین اولین بار در سری‌لانکا یافت شد و بعد از آن، تمام دنیا این چاشنی را شناختند و برای طعم بهتر غذاها استفاده کردند.

یک قاشق چای خوری دارچین، حاوی 28 میلی گرم کلسیم، 1 میلی گرم آهن و بیشتر از 1 گرم فیبر و مقدار زیادی ویتامین های C و K و منگنز است. همچنین مقدار 2/1 گرم کربوهیدرات دارد.

پوست درخت دارچین

دارچین بومی سری‌لانکا و جنوب هند است و پوست درختچه آن کاربرد فراوانی به عنوان ادویه دارد.

برای تهیه دارچین، پوست این درختچه را جدا کرده و معمولا پودر می كنند و در غذا یا چای از آن استفاده می كنند.

خواص درمانی:

دارچین رمز جوانی است و مصرف روزانه آن انسان را سالم نگه می دارد.

دارچین برای زیاد شدن و تجدید نیروی جنسی نیز به كار می رود. كلیه ها را گرم می كند، ضعف كمر و پاها را از بین می برد و كم خونی را درمان می كند.

دارچین بهترین دارو برای دردهای عضلانی است. دارچین اثر آرام كنده و شاد كننده دارد و از بسیاری از داروهای آرام بخش بهتر است. در حقیقت می توان گفت دارچین، والیوم گیاهی است، زیرا در دارچین ماده ای به نام Cinnamodehyde وجود دارد كه روی حیوانات و انسان اثر آرام بخش دارد.

دارچین

اثر مهم دیگر دارچین پایین آوردن تب می باشد و حتی امروزه دارچین را به صورت قرص و كپسول درآورده اند كه بعنوان "تب بُر" به كار می رود. دارچین رگ ها را باز می كند و باعث بهبود گردش خون می شود.

یکی از خواص دارچین این است که باعث افزایش کارآیی هورمون انسولین در بدن می شود و در نتیجه بدن نیاز کمتری به این هورمون برای کنترل قند خون پیدا می کند. بسیاری از افراد مبتلا به دیابت گزارش داده اند که مصرف یک قاشق چایخوری دارچین در روز تاثیر بسیار مثبتی بر قند خونشان داشته است.

همچنین برخی تحقیقات نشان دهنده تاثیر مثبت دارچین در کاهش فشار خون بوده است.

دارچین خاصیت عجیب دیگری دارد و آن تقویت سیستم ایمنی بدن در مقابل بیماری هاست و حتی می توان گفت كه اثری مشابه پنی سیلین و آنتی بیوتیك دارد.

چای دارچین

اگر حس كردید كه ضعیف شده اید و ممكن است مریض شوید، چای دارچینی را فراموش نكنید و حتی اگر سرما خورده اید یا ضعف شدید دارید، چای دارچین بهترین داروست.

دارچین به علت داشتن اسانس و تانن، محرک و قابض است و به عنوان تقویت کننده ی عمل هضم غذا و جریان گردش خون به کار می رود و از آن برای رفع سوءهاضمه، به ویژه در مواردی که با نفخ همراه باشد، به عنوان بادشکن استفاده می شود.

همچنین به علت داشتن تانن در رفع اسهال ، ضعف عمومی بدن و انعقاد خون مصرف می شود و به صورت دارو، مانند گرد و تنتور به کار می رود.

یكی از دانشمندان انگلیسی در كتابی كه قرن نهم تالیف نمود ادعا كرد كه دارچین معده را تمیز و آرام و قوی می كند . بنابراین اگر ناراحتی معده دارید حتما از دارچین استفاده كنید.

دارچین

دارچین علاوه براین همه خواص، طعم بسیار خوبی نیز دارد. برای اینکه بیشتر از طعم و خاصیت درمانی دارچین بهره ببرید، می توانید موقع دم کردن چای، مقداری از پوست آن را در داخل قوری بریزید تا همراه با چای دم بکشد.

تحقیقی درباره اثر دارچین بر نفخ معده:

با بررسی اثر دو گیاه دارچین و سیاه دانه بر روی نفخ معده، نتایجی که به دست آمد نشان داد 60 درصد افرادی که سیاه دانه، 90 درصد افرادی که مخلوط دارچین و سیاه دانه و 10درصد افرادی که دارچین استفاده کرده بودند، بهبود یافتند. از طرف دیگر درصد بهبود یافتگان با مصرف مخلوط دارچین و سیاه دانه، در زنان و مردان یکسان بود.

گردآوری و تدوین: نیره ولدخانی-کارشناس علوم تغذیه


:: موضوعات مرتبط: خواص میوه ها و سبزیجات، ،

نویسنده : فریدون تاریخ : 7 / 11 / 1390

خواص شلغم در درمان بیماریها

خواص شلغم در درمان بیماریها

با توجه به شروع شدن فصل سرما و لزوم دانستن اینکه استفاده از چه گیاهان برای جلوگیری از ابتلا به سرما خوردگی و یا در صورت ابتلا به این قبیل بیماریها مصرف آنها مفید می باشد از بخش گیاهان دارویی میوه جات و خوراکیهایی را به شما معرفی خواهیم کرد که هم با خواص آنها بیشتر آشنا شوید و هم از خواص اعجاب انگیز آنها استفاده کافی را برده و سلامتی را با مصرف گیاهان دارویی از آن خود نمایید.
در ضمن برای اطلاعای بیشتر درباره داروهای گیاهی و گیاهان دارویی می توانید به بخش های مربوطه مراجعه نمایید و ما را با نظرات سازنده خود راهنمایی نمایید.
در این مقاله شما را با شلغم بیشتر آشنا خواهیم کرد.
شلغم TURNIP
نام علمی Brassica Napus
گياه شناسي
شلغم گياهي است با برگهاي ناصاف و بريدگيهاي زياد به رنگ سبز و سفيد . ريشه آن غده اي و به شكل هاي گرد و يا دراز به رنگ سفيد با لكه هاي بنفش مي باشد .
ميوه شلغم مانند غلافي باریك و دراز است كه در آن چند دانه سياه وجود دارد . شلغم در هواي سرد بسيار خوب رشد مي كند و شايد علت آن باشد كه براي درمان بيماريهايي كه در فصل سرما زياد است و بيماريهاي تنفسي بكار مي رود .
خواص داروئي:
شلغم از نظر طب قديم ايران گرم و تر است
خواص شلغم آنقدر زياد است كه مي توان گفت اين گياه براي هر دردي درمان است و اگر مردم مي دانستند كه اين گياه چقدر فايده درد تمام باغچه هاي خانه خود را شلغم ميكاشتند و هر روزه از آن استفاده مي كردند .
1)شلغم مقوي است
2)شلغم اشتها آور است
3)شلغم ضعف جنسي را درمان كرده و اسپرم را زياد مي كند
4)شلغم سرفه را تسكين مي دهد
5)ترشي شلغم بهترين نوع ترشي است زيرا مقوي معده و روده ها و اشتها آور است
6)آب شلغم قند خون را پائين مي آورد
7)تخم شلغم را اگر سرخ كرده و بخوريد براي ضعف جنسي موثر است
8)اگر گلو درد داريد آب پخته شلغم را قرقره كنيد
9)خوردن آب شلغم درمان كننده جوش صورت است
10)آنهايي كه حافظه ضعيف دارند حتما بايد شربت بخورند زيرا ثابت شده است كه شلغم حافظه را تقويت مي كند
11)شلغم شب كوري را درمان مي كند
12)شلغم بعلت داشتن ويتامين B1 علاج كم خوني است
13)شلغم براي رشد و نمو استخوانها مفيد است بنابراين زنان باردار وشیرده حتما بايد از آن استفاده كنند .
14)زن حامله اي كه در مدت بارداري شلغم خورده باشد بچه اش زودتر رشد كرده ، زودتر حرف مي زند و حتي زودتر راه مي افتد و در مقابل امراض مقاومت بيشتري خواهد داشت .
15)آنهايي كه غده تيروئيدشان كم ترشح مي كند بايد حتما شلغم بخورند زيرا شلغم بعلت داتشن يد فراوان ترشحات غده تيروئيد را تنظيم مي كند .
16)شلغم مهمترين گياه ضد سرطان است و حتي گسترش سرطان را متوقف مي كند .
17)شلغم درمان بسياري از بيماريهاي پوستي است
18)شلغم پخته بهترين دارو براي برونشيت است
و بالاخره سعي كنيد كه در فصل زمستان براي پيشگيري از سرماخوردگي و بيماريهاي تنفسي اقلا چند بار در هفته شلغم بخوريد شلغم پخته بهترين صبحانه است . بدن را تميز كرده و مواد سمي را ازبدن خارج مي سازد .همانطور که در بالا گفته شد آب شلغم خام خواص بيشتري از شلغم پخته دارد بشرطي كه معده شما را ناراحت نكند .
خواص شلغم از نظر احادیث :
هیچکس نیست مگر آنکه رگی از جذام در او است و شلغم آنرا ذوب میکند و روایت شده که آن را در فصلش بخورید که هر دردی را از شما میبرد



:: موضوعات مرتبط: خواص میوه ها و سبزیجات، ،
:: برچسب‌ها: شلغم, ضد, سرطان,

ادامه مطلب...
نویسنده : فریدون تاریخ : 7 / 11 / 1390

خواص زردآلو

خواص زردآلو

خواص زردآلو
مقادیر بالای بتاکاروتن ولیکوپن موجود در زردآلو باعث می شود غذای مفیدی برای حفظ سلامتی قلب باشد. این دو ماده بعنوان .....
 

زردآلو میوه ایست سرشار از ویتامین های A ، C و آهن. مواد مغذی موجود در زردآلو از چشم ها و قلب حفاظت می‌کنند و فیبر موجود در آن بر علیه بیماری ها مبارزه می‌کند.

زردآلو منبع غنی بتاكاروتن (پیش ساز)  و ویتامین A  است. زردآلوهایی كه رنگ نارنجی تیره دارند، حاوی بتاكاروتن بیشتری هستند. مواد غذایی حاوی بتاكاروتن باعث كاهش خطر بروز بیماری های قلبی، سكته ، آب مروارید و بعضی سرطان ها می‌گردند.

مقادیر بالای بتاکاروتن ولیکوپن موجود در زردآلو باعث می‌شود غذای مفیدی برای حفظ سلامتی قلب باشد. این دو ماده بعنوان آنتی اکسیدان، از اکسیداسیونLDL- کلسترول و بروز بیماری قلبی جلوگیری می کنند. بتاکاروتن در بدن ، به ویتامین تبدیل می شود .

 پس می توان گفت زردآلو منبع غنی ویتامین A است که در حفظ بینایی چشم موثر است و بعنوان یک آنتی‌اکسیدان قوی جلوی تخریب سلول ها توسط رادیکال های آزاد را می‌گیرد.

 

مواد موجود در 1 گرم زردآلو
 

انرِژی

36/153 کیلو کالری

آب

87درصد

فیبر

1/2گرم

پروتئین

0/1 گرم

شکر

0/8 گرم

ویتامینA

420 میکروگرم

ویتامینc

5 میلی گرم

ویتامینB1

06/0میلی گرم

ویتامین B2

05/0میلی گرم

ویتامین B6

06/0میلی گرم

ویتامین E

5/0میلی گرم

سدیم

2 میلی گرم

پتاسیم

300میلی گرم

فسفر

 20میلی گرم

منیزیم

12 میلی گرم

آهن

8/0میلی گرم

مس

06/0میلی گرم

سلنیوم

1 میلی گرم

روی

10/0میلی گرم

کلسیم

20 میلی گرم

خواص درمانی هسته وبرگ زردآلو

مغز هسته از نظر طب قدیم ایران گرم و خشك و برگ و گل آن سرد و خشك است .

1- برای نرم کردن پوست می توان از روغن هسته زردآلو استفاده نمود. 

2- روغن مغز هسته اگر تلخ باشد كشنده كرم معده و روده است، ورم معقد را از بین برده و سنگ مثانه را خرد می كند.

3- برای تسكین گوش درد چند قطره از دم كرده برگ زردآلو را در گوش بچكانید. این دم کرده برای قطع اسهال مفید است.

 
تهیه و تدوین: گروه سلامت سیمرغ


:: موضوعات مرتبط: خواص میوه ها و سبزیجات، ،

نویسنده : فریدون تاریخ : 7 / 11 / 1390

خواص به

خواص به

در احادیث آمده است که پنج میوه از بهشت آمده است:انار،سیب ، به,انگور ورطب

خصوصیات کلی به

به

سرزمین میوه به، بین دریای خزر و دریای سیاه است، جایی که رشته کوه های کاکاسس (Caucasus) ، شمال ترکیه را به ایران پیوند می دهد.

بیشتر از 4000 سال است که درخت به، در آسیا و مدیترانه می روید. درخت به، برای رویش به دمای کمتر از 7 درجه سانتیگراد احتیاج دارد. در بهار گل های درخت به درمی آیند که رنگ صورتی یا سفید هستند. به، جزو خانواده سیب و گلابی می باشد. ظاهر میوه به، شبیه سیب زرد یا گلابی است.

مزه و طعم میوه به، شبیه سیب است. میوه به کمی خشک، سفت، ترش و شیرین می باشد. مارمالاد، مربا و ژله به بسیار فراوان است.

میوه به همانند سیب، در حین پختن پکتین تولید می کند. پکتین باعث سفت شدن به می شود.

زمانی که چینی ها دارچین  و ریواس را و هندی ها نارگیل را برای تجارت می بردند، ایرانی ها (به خصوص اصفهانی ها) به، سیب و زعفران را به کشورهای دیگر می بردند.

در کشورهای خاورمیانه میوه به، یک غذای معمول بود که هم به صورت خام و هم به صورت پخته خورده می شد.

اگر میوه به نرسیده باشد، آن را در دمای اتاق قرار می دهند تا تمام میوه به رنگ زرد درآید و بو دار شود.

حال اگر می خواهید میوه به رسیده را چند روز نگه دارید، آن را در یخچال قرار دهید، ولی به را کنار سیب یا گلابی نگذارید، زیرا ممکن است بوی خوش آن بر روی میوه های دیگر اثر بگذارد.

میوه به را به صورت آبپز و بخارپز تهیه کرده و به عنوان غذا یا دسر مصرف می کنند.

عقاید مردم در مورد میوه به

* در زمان قدیم، زنان دانه به را می کوبیدند و در مقداری آب خیس می کردند و از لعاب به دست آمده ی آن، برای لوله کردن مو و صاف نگه داشتن آن استفاده می نمودند.

به

* در یونان، افراد به عنوان تشریفات ازدواج از میوه به استفاده می کردند. آنها میوه به را به طرف ارابه عروس و داماد پرت می کردند. آنها بر این عقیده بودند که میوه به نشانه ای از باروری است و آن را به الهه عشق خود تقدیم می کردند.

* در روم یکی از طبیعی دان ها، میوه به را با نام های سیب طلایی، سیب گنجشکی و همینطور سیب مست خوانده بود.

* یک نظریه در مورد به این بود که اگر زنان باردار میوه به را زیاد بخورند، بچه آنها نابغه خواهد شد.

* به علت آنکه میوه به دارای خاصیت اسیدی است، در کشورهایی مثل آلمان و آفریقای جنوبی که غذاهای چرب بیشتر می خورند، شناخته شده است.

* اروپایی ها بر این باورند که میوه به، به هضم گوشت کمک می کند، به همین دلیل با گوشت های چرب، به سرو می شود.

مواد مغذی موجود در به

میوه به دارای مقدار زیادی فیبرغذایی، پتاسیم ، قند و ویتامین C می باشد. این میوه فاقد چربی است.

به طور کلی، یک عدد میوه به با وزن 92 گرم، دارای 52 کیلوکالری، 0/37 گرم پروتئین، 0/09 گرم چربی ، 14/08 گرم کربوهیدرات ، 1/7 گرم فیبر و 0 میلی گرم کلسترول می باشد. بیشترین املاح موجود در به، پتاسیم و فسفر و کمترین آنها روی است. بیشترین ویتامین ها در به، ویتامین C و بعد از آن ویتامین A می باشد.

فواید خوردن به:

اثرات مثبت بر فکر و ذهن

به خرد شده

تجدید و احیای روحیه

خوشحال بودن

از بین برنده افسردگی ناشی از انواع سردردها

تقویت کننده قلب، کبد و معده

مفید برای زخم معده

تحریک کننده اشتها

نرم کننده سینه

ادرارآور

کمک به هضم غذا

جلوگیری از التهاب پلک و استراحت چشمان خسته ؛ به این طریق که چند قاچ به تازه را روی محل درد قرار دهید.

از بین برنده بوی بد دهان

خوشبوکردن اتاق

مفید برای کاهش وزن، به دلیل دارا بودن مقدار زیادی فیبر. اگر شما قصد افزایش وزن دارید، میوه به را مصرف نکنید.

ضد سرطان به علت آنکه این میوه دارای آنتی اکسیدان می باشد.

کمک به پایین آوردن کلسترول خون

کمک به پایین آوردن فشار خون، به خاطر دارا بودن پتاسیم

کاهش خطرات بیماری های قلبی، به خاطر دارا بودن ویتامین C

تحقیقات نشان داده است که میوه به ممکن است خاصیت ضد ویروسی نیز داشته باشند.

خواص آب به

جلوی خون ریزی را می گیرد.

جلوی تهوع و استفراغ غیر ارادی را می گیرد.

سردرد را برطرف می کند.

از بین برنده تشنگی می باشد.

به دانه

خواص هسته میوه به (به دانه)

برای درمان ذات الریه، گلودرد، صدای گرفته و خشن مفید است.

ضد تب

مفید برای اسهال

لعاب به دانه برای ترمیم زخم ها و سوختگی پوست در اثر آتش بسیار مفید است.

جویدن به دانه برای رفع کندی دندان ها و برای تقویت نیروی جنسی در گرم مزاج ها مفید است.

روغن به را چگونه می توان به دست آورد و چه خواصی دارد؟

به را کاملا بپزید و آب آن را بگیرید و آن را با روغن زیتون بجوشانید، آن قدر که آب آن تبخیر شود و فقط روغن بماند. به این ترتیب روغن به بدست می آید.

مربای به

روغن به، برای جلوگیری از عرق کردن ,سرگیجه,وزوزگوش و تقویت معده و کبد و قلب بسیار مفید است.

خاصیت مربای به

مربای به با عسل برای سلامتی بسیار مفید است و برای تقویت سینه استفاده می گردد.

خدا را شکر که همه نعمت در اختیار ما گذاشته است. این ما هستیم که قدر این نعمات را باید بدانیم.

 

مریم سجادپور- کارشناس علوم تغذی

 



:: موضوعات مرتبط: خواص میوه ها و سبزیجات، ،
:: برچسب‌ها: خواص, میوه, به , زنان, باردار, سلامتی, اسهال, گلودرد, تهوع, سردرد, ,

نویسنده : فریدون تاریخ : 7 / 11 / 1390

داروخانه گیاهی در منزل
خواص خوراکیها | داروخانه گیاهی در منزل خواص درمانی و منحصر به فرد گیاهان دارویی در درمان بیماری ها، امروزه برای بسیاری از مردم در سراسر جهان به اثبات رسیده است.
 

بهبود عملکرد دستگاه های درونی بدن، پاکسازی بدن از اخلاط زائد و بهبود روند درمانی با استفاده از این گیاهان دارویی و کم عارضه بودن آنها، از جمله ویژگی هایی است که برای گیاهان دارویی نام برده شده است و موجب شده تا روز به روز بر شمار افرادی که به معجزه این گیاهان ایمان می آورند بیشتر شود. تا حدی که امروزه در جهان از گیاه درمانی علاوه بر جنبه های درمانی از جنبه های زیبایی و تناسب اندام آن هم بهره می برند.

آلزایمر را در خانه ریشه کن کنید
یکی از خواص بی نظیر زردچوبه اثرگذاری در بهبود عملکرد مغز و پیشگیری از ابتلا به فراموشی و ضعف مغز است. بر اساس تحقیقات انجام شده وجود ماده ای به نام کورکومین در زردچوبه به انسان کمک می کند تا از ابتلا به بیماری آلزایمر پیشگیری کند. به این ترتیب توصیه می کنیم، استفاده از این ادویه خوش آب و رنگ و خوشبو را در برنامه غذایی خود بگنجانید و سعی کنید در یکی از وعده های غذایی خود در طول روز حتما از زردچوبه استفاده کنید.

اگر چاق هستید چای سبز بنوشید
نوشیدن روزانه 2 تا 3 فنجان چای سبز تاثیر زیادی در بهبود و درمان بیماری هایی که ناشی از ابتلا به چربی خون هستند، دارد. برای تهیه این چای کافی است برگ های خشک شده چای سبز را در یک لیوان آب جوش بریزید و آن را به مدت 10 دقیقه دم کنید. بهتر است یک نعلبکی روی لیوان قرار دهید و پس از 10 دقیقه چای را از صافی گذرانده و آن را میل کنید.

علاوه بر این افراد چاق که تصمیم به گرفتن رژیم غذایی برای کاهش وزن دارند بهتر است به جای نوشیدن چای معمولی در طول روز از چای سبز استفاده کنند. این چای علاوه بر آن که سیستم ایمنی را تقویت می کند به آن ها کمک می کند تا روند رژیم درمانی خود را راحت تر پشت سر بگذارند.

لثه های تان را تقویت کنید
میوه و برگ زرشک از جمله مواد طبیعی محسوب می شوند که تاثیر زیادی در تقویت و افزایش استحکام لثه ها دارند. استفاده از برگ زرشک در بهبود کیفیت لثه ها و استحکام و زیبایی آن ها نقش موثری دارد. حتی نوشیدن آب زرشک نیز می تواند به شست و شو و پاکسازی محیط دهان و قوی شدن لثه ها کمک کند. بنابراین مصرف میوه، برگ و آبمیوه زرشک در طول سال به ویژه در فصل تابستان به خانواده ها توصیه می شود.

بیدمشک و درمان جوش صورت
گیاه بیدمشک به دلیل خاصیت ضدعفونی کننده و ضدباکتری که دارد همواره از سوی درمانگران و طبیبان طب سنتی مورد توجه قرار گرفته است. این گیاه به این جهت که یکی از بهترین ضدعفونی کننده های دستگاه گوارش محسوب می شود، می تواند تاثیر خوبی در بهبود عملکرد دستگاه گوارش و پاکسازی آن داشته باشد و در نهایت به پاکسازی پوست و بهبود جوش های سطحی صورت و بدن منتهی شود. برای استفاده از این خاصیت بیدمشک کافی است دم نوشی از برگ های خشک شده آن را روزی 2 بار میل کنید.

چای نعنا؛ انرژی زایی طبیعی
اگر در طول روز و با پیشروی کارهای روزانه دچار ضعف بدنی می شوید و این ضعف مانع از ادامه فعالیت های روزانه تان می شود، می توانید با نوشیدن چای نعنا بر آن غلبه کنید. نوشیدن روزانه 2 فنجان چای نعنا با یک قاشق غذاخوری عسل تاثیر زیادی در بهبود ضعف جسمی و افزایش توان و قوای جسمی بدن دارد. بنابراین در صورتی که در طول روز دچار بی حالی می شوید و احساس می کنید احتیاج به یک خوراکی انرژی بخش دارید بهتر است از چای نعنا و عسل استفاده کنید.

با اسطوخودوس ضدآفتاب بسازید
عصاره به دست آمده از گیاه اسطوخودوس خواص درمانی مختلفی دارد که یکی از پرفایده ترین این خواص در روزهای گرم تابستان، کاربرد این گیاه در پیشگیری از آفتاب سوختگی و پوسته پوسته شدن پوست زیر نور خورشید است. ترکیب روغن یا عصاره اسطوخودوس با روغن کنجد می تواند این اثر را 2 برابر کند و ضدآفتابی طبیعی برای پیشگیری از آفتاب سوختگی برای شما باشد.

دیرتر چروک شوید
استفاده از لوسیون برگ و جوانه بادرنجبویه برای برطرف شدن خشکی پوست بدن بسیار مناسب است. در حقیقت استفاده از این عصاره موجب می شود تا روند پیری پوست در انسان به تعویق بیفتد. برای تهیه این لوسیون گیاهی لازم است، برگ و جوانه گیاه بادرنجبویه را در آب به مدت 10 تا 15 دقیقه بجوشانید. سپس مخلوط به دست آمده را صاف کرده و بگذارید تا سرد شود. این لوسیون را می توانید با کمک پدهای مخصوص یا پنبه تمیز به صورت خود بمالید. علاوه بر این می توانید یک دستمال نخی که آغشته به این عصاره است را روی صورت خود کمپرس کنید.

بهبود گرگرفتگی در زنان با شبدر
شبدر قرمز به دلیل خواص درمانی ویژه ای که در بهبود علائم یائسگی در زنان دارد در جهان شناخته شده است. این گیاه دارویی اگر چه از سوی درمانگران برای درمان بیماری هایی مانند آسم، ناراحتی های مزمن کبد، بیماری های دستگاه گوارش و ناراحتی های پوستی به کار می رود اما خواص درمانی آن در درمان نشانگان یائسگی در زنان که با گرگرفتگی و کلافگی همراه است، بسیار مطرح است. این گیاه و مکمل های ساخته شده از آن علاوه بر درمان برخی از نشانگان یائسگی در برطرف کردن افسردگی و حفظ نشاط و شادابی زنان پیش و بعد از یائسگی بسیار موثر است. درمانگران طب سنتی به خانم های باردار و شیرده توصیه کردند که از مصرف خودسرانه این گیاه خودداری کرده و حتما پیش از مصرف با متخصص مربوطه در این زمینه مشورت کنند.

بابونه دشمن اگزما
حمام کردن یا دراز کشیدن در وان آبی که با عصاره یا اسانس گیاه بابونه ترکیب شده است تاثیر زیادی در بهبود پوست مبتلا به اگزما و دیگر حساسیت های پوستی دارد. بنابراین در صورتی که دچار خارش یا سوزش ناشی از اگزما یا حساسیت های پوستی هستید می توانید با استفاده از عصاره این گیاه و ریختن آن در آب وان و دراز کشیدن به مدت 20 دقیقه به بهبود سوزش و خارش های ناشی از این بیماری کمک کنید. علاوه براین می توانید این عصاره را روی بدن خود کمپرس کرده و به درمان این عارضه پوستی کمک کنید.

فشارهای عصبی را از خود دور کنید
گیاه بادرنجبویه یکی از مفیدترین گیاهان دارویی در تسکین فشارها و ناراحتی های عصبی است که روزانه بسیاری از ما به واسطه کار روزانه و فعالیت هایی که داریم، از آن استفاده می کنیم. مصرف این گیاه همواره از سوی متخصصان و درمانگران طب سنتی برای کاهش میزان استرس و اضطراب بیماران به ویژه بیماران مبتلا به ناراحتی های قلبی توصیه و تجویز می شود. به اعتقاد درمانگران، استفاده از اسانس یا عصاره گیاه بادرنجبویه در استحمام تاثیر بسیار زیادی در تسکین این تنش ها در بیماران مبتلا به بیماری های قلبی دارد. برای تاثیر پذیری بیشتر از این دارو پیشنهاد می شود که عصاره این گیاه به طور خالص و بدون آن که رقیق شود مورد استفاده قرار گیرد.

 


:: موضوعات مرتبط: خواص میوه ها و سبزیجات، ،

نویسنده : فریدون تاریخ : 6 / 11 / 1390

خواص درمانی و دارویی پیاز

خواص درمانی و دارویی پیاز

خواص خوراکیها | خواص درمانی و دارویی پیاز از پیاز به عنوان یک داروی ضدعفونی کننده استفاده می شود. مالیدن آب پیاز به صورت از ایجاد لکه ها جلوگیری می کند. و از مخلوط آب پیاز و عسل می توان به عنوان یک کرم ضد چروک استفاده کرد.
 

پیاز سرشار از ویتامین C، کلسیم، منیزیم، فسفر، پتاسیم، سدیم، گوگرد و اسید فولیک و مقدار کمی آهن، مس و روی است که تاکنون تحقیقات زیادی برای اثبات خواص آن صورت گرفته است.

خوردن پیاز در پیشگیری از پوکی استخوان مؤثر است؛ چرا که پیاز با جلوگیری از کاهش مواد معدنی به ویژه کلسیم موجود در سلول های استخوانی از بروز پوکی استخوان جلوگیری می کند.

پژوهشگران دانشگاه برن سوئیس، ترکیبی در پیاز شناسایی کرده اند که از کاهش حجم استخوان و پوکی آن جلوگیری می کند. این ماده در پیش گیری در کاهش نیافتن مواد مصرفی به ویژه کلیه سلول های استخوانی تأثیر زیادی دارد.

پیاز، قند خون و کلسترول را پایین می آورد.

پیاز یکی از گیاهان بسیار قدیمی است که انسان آن را شناخته و در غذای خود استفاده می کرده است در کتاب های پزشکان قدیم از پیاز به سبب داشتن الیاف و ویتامین ها و فلزات به عنوان داروخانه ای کامل نام برده شده است.

بوی آن میکروب های مضر را از بین می برد.

قند خون را کاهش می دهد.

از ابتلا به سکته جلوگیری می کند.

قلب را فعال می کند و کلسترول را کاهش می دهد.

گردش خون را تقویت می کند.

به سبب داشتن آنتی اکسیدان، تنش و نگرانی را از بین می برد.

الیاف غذایی آن دستگاه هاضمه را تقویت می کند.

پیاز از سرطان ریه جلوگیری می کند؛ مواد شیمیایی موجود در پیاز خطر ابتلا به سرطان ریه را کاهش می دهد. مواد «فلاونوید» از دچار شدن به انواع بیماری ها جلوگیری می کند و به وفور در پیاز یافت می شود.

پیاز برای پوست بسیار مفید است. زیرا خون را تصفیه می کند و در نتیجه رنگ چهره زیبا تر و جذاب تر می شود.

همچنین پیاز به دلیل داشتن گوگرد باعث افزایش رشد موهای سر می شود. پیاز به دلیل داشتن آهک، دندانها را محکم می کند و باعث استحکام استخوان بندی بدن می شود... بنابراین خوردن پیاز در کودکان مبتلا به نرمی استخوان و سالمندان مفید است.

اگر سرما خورده اید، چند پیاز را برش داده و در نقاط مختلف خانه قرار دهید. پیاز مانند یک دستگاه تصفیه هوا از ابتلای سایر اعضای خانواده به این بیماری جلوگیری خواهد کرد.

همچنین اگر خارج خانه غذا می خورید، پیاز را همراه آن مصرف کنید، زیرا ماده ای در پیاز وجود دارد که از مسمومیت غذایی حاصل از خوردن گوشت مانده جلوگیری می کند.

اگر شخصی به دلیل مصیبت وارده دچار حملات عصبی شده، پیازی را به دو نیم کرده و جلوی بینی او بگیرید.

پیازچه فواید متعددی دارد. به تازگی متخصصان علوم تغذیه فرانسه در یافته اند که پیازچه ادرار آور است زیرا 85 در صد آن را آب تشکیل می دهد.

در پیازچه 243 میلی گرم پتاسیم و 4 میلی گرم سدیم و 27 گرم کالری است.

دانشمندان دریافته اند که بخش سفید رنگ پیازچه دارای مواد قندی است که در ادرار کردن تأثیر می گذارد و بخش سبز آن ویتامین «ث» دارد که دستگاه دفاعی بدن را تقویت می کند و 2 میلی گرم ماده کاوتین پیازچه به بازسازی سلولها کمک می کند.

همچنین پیاز به دلیل داشتن ماده گلوکوزین که مشابه هورمون انسولین است، قند خون را تنظیم می کند.

گفتنی است، خوردن نصف پیاز متوسط در روز 30 درصد از مقدار کلسترول بد خون را کاهش می دهد و به جای آن باعث افزایش کلسترول خوب خون می شود. پیاز منبع غنی نوعی اکسیدان است که از بروز سرطان در افراد جلوگیری می کند.

این گیاه خوراکی از بیماری آب مروارید در چشم نیز جلوگیری می کند و بنابراین مصرف آن به افراد مسن توصیه می شود.

منبع : پرشین وی


:: موضوعات مرتبط: خواص میوه ها و سبزیجات، ،

نویسنده : فریدون تاریخ : 6 / 11 / 1390

خواص میوه کیوی

خواص دارويي كيوي و مضرات آن

كيوي سرشار از ويتامينC مي باشد. مقدار پتاسيم آن از نظر وزني تا حدي كمتر از موز است. همچنين داراي ويتامين A‘E‘كلسيم‘آهن و اسيد فوليك مي باشد. يك عدد كيوي متوسط ۴۶ كالري انرژي دارد.

كيوي داراي مقادير زيادي آنزيم حل كننده پتاسيم به نام پاپايين است كه از نظر تجاري براي نرم كردن گوشت مفيد است اما احتمال دارد براي برخي افراد آلرژي زا باشد. بويژه افرادي كه به آناناس حساسيت دارند مستعد حساسيت به اين ميوه نيز هستند. اين آنزيم با پختن ميوه به سرعت از بين مي رود.

به اين ترتيب استفاده از كيوي خام در دسرهاي حاوي شير يا هر فراورده لبني ديگر نامناسب است زيرا اين آنزيم در عرض چند دقيقه در حاليكه بوي بسيار بدي توليد مي كند شروع به حل كردن پروتئين شير مي نمايد.

متأسفانه آنزيمهاي كيوي در معده به وسيله اسيد معده از بين مي رود. اما اسيد معده بعد از خوردن غذاهاي گوشتي و لبني زياد‘ مقداري خنثي مي شود و آنزيمهاي كيوي مي توانند مدت كوتاهي فعاليت كنند و اين زمان كافي است تا مواد پروتئيني در اثر اين آنزيمها به قطعات كوچكتري تجزيه شوند و اين امر عمل هضم غذاهاي سنگين را در معده و روده آسانتر مي كند.

كيوي مانند قرص آسپرين موجب رقيق شدن خون شده از ايجاد پلاك در خون جلوگيري مي كند. اين ميوه به دليل خاصيت كاهندگي كه بر سطح تري گليسيريد دارد ‘ از غلظت خون مي كاهد و از تنگ شدن عروق و بروز انواع سكته ها جلوگيري مي كند.

جالب است بدانيد كه ويتامين C در كاهش علائم بيماري آسم بسيار موثر است و مطالعات نشان داده كودكاني كه در هفته ۷تا۵ عدد از اين ميوه مصرف مي كنند داراي علائم تنفسي كمتري نسبت به كودكاني هستند كه در هفته فقط ۱ عدد ميل مي كنند.

كيوي سيستم حفاظتي بدن را تقويت مي كند و از بروز سرطان جلوگيري مي نمايد.

كيوي با داشتن ويتامينC و اسيد قهوه ‘ دو ماده اتساسي ضد سرطان در اختيار مي گذارد.

كيوي پادزهر سيگار

سيگاري ها به ويتامين C بيشتري نياز دارندو زيرا مواد سمي مخصوصاً راديكالهلي آزاد موجود در دود سيگار ويتامينها را از بين مي برد. بنابراين سيگاريها بايد حدود ۴۰% بيشتر ويتامين C مصرف كنند. اين مقدار با خوردن ۲ عدد كيوي كسب مي شود.

كيوي بمبي عليه استرس:

استرس و كمبود خواب روي بدن انسان اثر مي گذارد. هركس مي خواهد به اين وضع دچار نشود بايد در روز ۴ عدد كيوي بخورد. ۴ عدد كيوي را در طول روز تقسيم كنيد. مثلاً صبح‘ ظهر‘ بعدازظهرو عصر. چون بدن انسان نمي تواند ويتامين C را ذخيره كند.

۶ دليل براي كيوي خوردن وجود دارد:

۱- ۳ گرم فيبـر دارد كه كلستـرول را كاهش داده از سرطان جلوگيـري مي كند و به كنترل انسولين كمك مي نمايد.

۲- در مقايسه با يك عدد پرتقال هم اندازه خود ‘ ويتامين C بيشتري دارد.

۳- حاوي مقادير قابل توجهي آنتي اكسيدان محلول در چربي است( ويتامينAوE ) كه براي مبارزه با راديكالهاي آزاد مفيد مي باشد.

۴- حاوي فيتوناتريفت هايي از جمله كاروتنوئيد و فلاوونوئيد است كه تحقيقات نشان داده كه DNA را از آسيبهاي مربوط به اكسيژن محافظت مي كند.

۵- حدود ۱۰% از پتاسيم پيشنهادي روزانه را داراست ( حدود ۳۰۰ ميلي گرم ) .

۶- حاوي مقادير زيادي فولات است كه بدن را در مقابل بيماريهاي قلبي ‘ سرطان و غيره محافظت مي كند و براي شكل گيري هموگلوبين حامل اكسيژن ضروري است.

مضرات:

كيوي داراي مقدار زيادي اگزالات است كه موجب تشكيل سنگ در كليه و كيسه صفرا مي شود. به همين دليل بار يافراد مستعد سنگ كليه و سنگ صفرا مضر است.

بهترين روش نگهداري:

هنگام خريد اين ميوه آن را در ميان انگشتان خود قرار دهيد و در صورتي كه بر اثر فشار جزئي ‘ نرمي زير دستان خود احساس كرديد از خريد آن صرفنظر كنيد. اين ميوه را مي توانيد در دماي اتاق نگهداري كرده و به مدت چند روز ذخيره كنيد.

هرگز اين ميوه را كنار سيب ‘ گلابي و سيب زميني قرار ندهيد زيرا از اين ميوه ها گازي متصاعد مي شود كه موجب رسيدن بيش از حد اين ميوه مي شود.اما اگر نارس باشد مي توان ان را در كنار ميوه هاي ذكر شده قرار داد تا فرايند رسيدن تسريع شود.هرگز به اندازه ميوه توجه نكنيد و تصور نكنيد ميوه بزرگتر ارزش تغذيه اي بيشتري دارد.

طرز تهيه دسر با كيوي:

مواد لازم:

كيوي ۳ عدد

سيب ۱ عدد

نعناع تازه به ميزان دلخواه

يخ به ميزان لازم

كيوي و سيب را خرد كرده و در مخلوط كن به صورت پوره درآوريد. سپس آن را در ظرف يا ليوان مورد نظر ريخته به ان يخ اضافه كرده و با نعناي تازه و تكه هاي سيب و كيوي تزيين و سرو كنيد

کيوي مفيد براي سرماخوردگي
 


شما درباره خواص كيوي چه شنيده‌ايد؟ به نظرتان اين ميوه، منبع كدام يك از ويتامين‌ها و املاح است؟

ظاهر متفاوت کيوي همراه با طعم خاصش آن را براي همه جالب توجه کرده است. اصليت اين ميوه به کشور چين برمي‌گردد و مردم آن ديار به اين ميوه "يانگ تاوو" مي‌گفته اند تا آنکه در اوايل قرن بيستم تخم اين ميوه توسط مسافران نيوزلندي خريداري شد. آنها اين ميوه را گوس‌بري ناميدند، اما در سال 1961 كيوي به عنوان يک دسر گران‌قيمت وارد منوي رستوران‌هاي آمريکايي شد و مردم اين کشور نام آن را به کيوي تغيير داده و با اين نام، كم كم به تمام دنيا معرفي شد.

با سرد شدن هوا بسياري از ميوه‌ها و سبزي‌هايي كه منبع غني ويتامين C هستند در دسترس ما قرار مي‌گيرند، از انواع مركبات گرفته تا كلم‌هاي مختلف و حتي كيوي. انگار خداوند مي‌خواهد با نعمات بي‌پايانش ما را از سرماخوردگي و بيماري عفوني محافظت كند.

کيوي يكي از منابع غني ويتامين C است و مي‌دانيد كه خوردن مواد غذايي غني از اين ويتامين، ابتلا به سرماخوردگي را کاهش مي دهد. مطالعات نشان داده‌اند که هر يک عدد کيوي متوسط، 57 ميلي‌گرم ويتامين C است. به اين دليل متخصصان تغذيه، اين ميوه را منبع عالي اين ويتامين معرفي مي‌كنند.

همچنين ويتامين C يکي از آنتي اکسيدان هاي قوي است. بررسي‌ها نشان داده اند افرادي كه در برنامه غذايي روزانه خود از انواع آنتي اكسيدان‌ها استفاده مي‌كنند، كمتر به بيماري‌هاي قلبي عروقي ، سکته ي قلبي و انواع سرطان‌ها دچار مي شوند و سيستم ايمني بدن‌شان هنگام مقابله با استرس‌، قوي‌تر عمل خواهد كرد.
يادتان باشد كه هر چه كيوي‌ رسيده‌تر باشد، آنتي اكسيدان بيشتري خواهد داشت و مغذي‌تر خواهد بود.

محافظ قلب و روده
علاوه بر ويتامين C، كيوي منبع مناسب فيبر غذايي نيز است، طوري كه در هر يک عدد آن، 2/5 گرم فيبر وجود دارد. بررسي‌ها نشان داده‌اند، رژيم‌هايي كه فيبر غذايي بالايي دارند، نمي‌گذارند سطح كلسترول خون به حد غيرمجاز و بيمارگونه برسد و به اين ترتيب خطر ابتلا به بيماري‌هاي قلبي‌عروقي و حملات قلبي كم مي‌شود.

فيبرها سطح قند خون را نيز در حد طبيعي تنظيم مي‌کنند. به اين دليل خوردن اين ميوه براي ديابتي‌ها، كساني كه سابقه بيماري قلبي دارند و يا چربي خونشان بالاست، توصيه مي‌شود.

همچنين، به دليل متصل شدن فيبرها به تركيبات سمي در روده بزرگ و دفع سريع‌تر آنها، احتمال بروز سرطان روده به حداقل مي‌رسد.

مفيد براي آسم
همان‌طور كه گفتيم اين ميوه سرشار از ويتامين ‌C است. ديده شده، دريافت اين ماده مغذي در کاهش علايم بيماري آسم بسيار موثر است.

در مطالعه‌اي روي 18737 کودک ساکن مرکز و جنوب ايتاليا مشاهده شد، کودکاني که در هفته 5 تا 7 عدد كيوي مي خوردند، داراي مشکلات تنفسي کمتري نسبت به کودکاني بودند که فقط يک عدد از اين ميوه را مي‌خوردند. آنها کمتر به سرفه خصوصا سرفه‌هاي شبانه و مزمن دچار مي شدند.
در خانه و آشپزخانه

اين ميوه را مي‌توانيد در دماي اتاق البته به دور از نور آفتاب و گرما قرار دهيد.

کيوي را در کنار سيب، گلابي و يا موز قرار ندهيد، زيرا از اين ميوه‌ها گازي متصاعد مي‌شود که موجب رسيدن بيش از اندازه كيوي‌ خواهد شد، اما در صورتي که کيوي نارس بود، مي‌توانيد آن را در کاغذ به همراه ميوه‌هاي ياد شده قرار داده تا فرايند رسيدن آن انجام شود.
مبتلايان به سنگ کليه و صفرا، کيوي نخورند

علي رغم تمام فوايد کيوي، بايد بگويم که اين ميوه اگزالات فراواني دارد. اگزالات ماده اي است که وقتي وارد بدن ميشود، به كلسيم موجود در غذا متصل شده و در اندام هايي مانند کليه‌ها و کيسه صفرا موجب تشكيل سنگ مي‌شود. به همين دليل نبايد حداقل 2 تا 3 ساعت قبل و بعد از مصرف لبنيات و ساير منابع غذايي كلسيم و حتي قرص‌هاي کلسيم كيوي خورد، زيرا هم کلسيم جذب نمي‌شود و هم در افراد مستعد، احتمال تشكيل سنگ بالا مي‌رود.

دکتر مهرداد اخوان بهبهاني
هفته نامه سلامت

 

کیوی یکی از میوه‌های مناطق حاره بوده و دارای طعم و مزه فوق‌العاده‌ای می‌باشد اما اکثر مردم از این میوه خارق‌العاده بی‌بهره‌اند زیرا این میوه فقط در چند کشور به عمل می‌آید.

 


 

کیوی در ابتدا در کشور چین به عمل آمده و در آن کشور به نام دیگری آن را می‌شناخته‌اند، زمانی که کشاورزان نیوزیلند شروع به کشت این میوه و در نهایت صادر کردن آن به سایر کشورها نمودند این میوه به «کیوی» معروف شد. از این میوه به عنوان میوه ملی چین نیز یاد می‌کنند.

گوشت میوه کیوی سبز کمرنگ بوده و دارای دانه‌های سیاه رنگ می‌باشد و از عطر و طعم خاص و فوق‌العاده‌ای برخوردار است.

 

کیوی: شاهکار خلقت

میوه کیوی سرشار از مواد مغذی معدنی و ویتامین‌ها است. این میوه شامل مقدار قابل توجهی ویتامین A، C و E است. ویتامین C یک آنتی‌اکسیدان حلال در آب است که بدن را از ابتلا به چاقی بیماری‌های قلبی و عروقی و سرطان حفظ می‌کند.

ویتامین Eنیز تأثیر مشابهی با ویتامین C دارد اما آنتی‌اکسیدان حلال در چربی است، میوه کیوی به دلیل داشتن این دو ویتامین به حفاظت بدن در مقابل «رادیکال‌های آزاد» حفظ می‌کند.

فیبر غذایی موجود در کیوی برای درمان بیماری‌هایی مثل دیابت از طریق کنترل سطح قند خون مفید است. مصرف کیوی همچنین از ابتلا به سرطان روده جلوگیری می‌کند و مقدار فیبر بالای آن مقدار سطح کلسترول خون را کاهش می‌دهد.

پزشکان همچنین به بیمارانی که از بیماری‌های قلبی رنج می‌برند، توصیه می‌کنند که روزانه این میوه را مصرف کنند تا شانس دومین سکته قلبی در آنان کاهش یابد.

از دیگر فواید این میوه می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

* جلوگیری از ابتلا به بیماری آسم

* جلوگیری از سرفه و خس‌خس گلو به خصوص در کودکان

 

فواید میوه کیوی

این میوه کوچک و قهوه‌ای رنگ یکی از غنی‌ترین منابع برخی مواد مغذی مورد نیاز بدن می‌باشد. کیوی سرشار از آنتی‌اکسیدان بوده و میزان ویتامین Cموجود در کیوی از پرتقال بیشتر است. این میوه همچنین منبع خوبی از پتاسیم، فیبر و میزان قابل توجهی از ویتامین‌های A و E می‌باشد.

 

جلوگیری از بیماری‌های تنفسی

از بروز آسم و سایر بیماری‌های تنفسی جلوگیری می‌کند. تحقیقات انجام‌شده در ایتالیا که بر روی 18000 نفر از کودکان 6 تا 8 سال انجام شد، حاکی از آن است که کیوی دارای اثرات درمانی بر روی بیماری‌های تنفسی می‌باشد. در این تحقیق ثابت شد کودکانی که در هفته 5 تا 7 واحد میوه کیوی و مرکبات مصرف می‌کردند 44 درصد کمتر از سایر کودکان (که یک‌بار در هفته کیوی مصرف می‌کردند) دچار خس‌خس سینه می‌شدند.

ویتامین E نیز تأثیر مشابهی با ویتامین C دارد اما آنتی‌اکسیدان حلال در چربی

است، میوه کیوی به دلیل داشتن این دو ویتامین به حفاظت بدن در مقابل «رادیکال‌های آزاد» حفظ می‌کند

 

 

سرفه‌های شبانه 27 درصد، تنگی نفس 32 درصد، آبریزش بینی 28 درصد، خس خس شدید 41 درصد و سرفه‌های مزمن تا 25 درصد کاهش یافته بود و همه این موارد در اثر مصرف زیاد مرکبات و کیوی که از ویتامین C بالایی برخوردارند، می‌باشد.

 

 

خواص پوست و دانه کیوی

علاوه بر این که گوشت میوه کیوی دارای فواید زیادی می‌باشد، پوست و دانه‌های آن نیز فواید چشمگیر تغذیه‌ای دارند. روغن دانه کیوی حاوی مقادیر زیادی آلفالینولنیک اسید می‌باشد که یک اسید چرب امگا - 3 است. این اسیدهای چرب نمی‌توانند در بدن ساخته شوند، لذا باید از طریق رژیم غذایی وارد بدن شوند. تحقیقات حاکی از آن است که اسیدآلفالینولنیک می‌تواند در کاهش ابتلا به بیماری‌های قلبی- عروقی مؤثر باشد. پوست میوه کیوی قابل خوردن می‌باشد و حاوی فیبر قابل ملاحظه‌ای است. از آنجایی که مقادیر زیادی از ویتامین در زیر پوست میوه‌ها از جمله کیوی وجود دارد، لذا خوردن کیوی با پوست، در مقایسه با زمانی که پوست آن را می‌گیریم میزان ویتامین C وارد شده به بدن را افزایش می‌دهد.

 

سلامت دستگاه گوارش

کیوی منبع غنی از فیبر می‌باشد و می‌تواند به سلامت دستگاه گوارش کمک کرده و همچنین در دفع مواد سمی از روده موثر است، در نتیجه از سرطان روده جلوگیری می‌کند. فیبر موجود در کیوی از بروز یبوست جلوگیری می‌کند و در پیشگیری از سایر مشکلات معده و روده مؤثر است.

 

سلامـت قلـب و عروق

خوردن میوه کیوی هر روز صبح به مثابه آسپرین عمل کرده و در سلامت قلب موثر می‌باشد، زیرا از لخته شدن خون جلوگیری می‌کند. طبق تحقیقات انجام‌شده افرادی که روزانه به مدت 28 روز، 2 تا 3 عدد کیوی می‌خوردند از تشکیل لخته در خون آن‌ها به میزان 18 درصد کاسته شده بود و همچنین تری گلیسیریدخون آن‌ها تا 15 درصد کاهش یافته بود؛ این امر به نوبه خود سبب کاهش رسوب و تشکیل پلاک در دیواره رگ‌ها شده و در نتیجه، در برابر بیماری‌های قلبی- عروقی بدن را مصون نگه می‌دارد.

 

نکات مهم

کیوی از جمله میوه‌هایی است که حاوی اگزالات می‌باشد. زیاد شدن این ماده در بدن می‌تواند سبب بروز مشکلاتی گردد، لذا افرادی که دارای مشکلات معده و یا مشکلات کیسه صفرا می‌باشند، بهتر است در خوردن کیوی احتیاط نمایند. همچنین افرادی که نسبت به آناناس و خربزه حساسیت دارند باید از خوردن کیوی نیز اجتناب نمایند، زیرا ممکن است نسبت به کیوی هم حساسیت داشته باشند.

 

فواید تغذیه‌ای بی‌شمار کیوی را نباید نادیده گرفت. خوردن کیوی یکی از راه‌های کمک به حفظ پیشرفت سلامت بدن می‌باشد!

 

سلامت پوست

کیوی سرشار از ویتامین E است. این ویتامین نوعی آنتی‌اکسیدان بوده که می‌تواند از تخریب سلول‌های پوستی جلوگیری کرده و در نتیجه بر سلامت و بهداشت پوست اثرات مثبت دارد.

 

سلامت سیستم ایمنی

 

کیوی به علت داشتن ویتامین C به میزان زیاد و همچنین ترکیبات آنتی‌اکسیدانی فراوان در تقویت سیستم ایمنی بدن موثر است.

 

کیوی و فشار خون

کیوی منبع غنی از یک الکترولیت مهم به نام پتاسیم می‌باشد. پتاسیم با تنظیم کردن مایعات و الکترولیت بدن نقش مهمی در سلامت و فعالیت سلول‌های بدن ایفا می‌کند و با تأثیر بر سدیم اضافی موجود در بدن، به کنترل ضربان قلب و فشار خون کمک موثری می‌نماید.

خوردن میوه کیوی هر روز صبح به مثابه آسپرین عمل کرده و در سلامت قلب موثر می‌باشد، زیرا از لخته شدن خون جلوگیری می‌کند

 

 

نتایج یک پژوهش جدید نشان می‌دهد که خوردن روزانه سه عدد کیوی، فشار خون را کاهش می‌دهد. در این پژوهش از 50 مرد و 68 زن با میانگین سنی 55 سال خواسته شد که به مدت هشت هفته هر روز سه کیوی یا یک سیب بخورند. نتایج این پژوهش نشان داد که تأثیر کیوی در کاهش فشار خون بیشتر از خوردن سیب بود به گونه ای که میانگین فشار خون را به میزان 3.6 میلی متر جیوه نسبت به دیگران کاهش داد.

 

 

مبارزه با ناتوانی جنسی در مردان

کیوی حاوی آمینواسیدی به نام «آرژینین» بوده که می‌تواند در درمان ناتوانی جنسی مردان موثر باشد.

 

اثرات آن بر سلامت جنین

کیوی حاوی ماده ارزشمندی به نام «فولات» می‌باشد که وجود آن برای زنان به ویژه در دوران قبل از بارداری و در دوره بارداری ضروری است. این ماده به رشد سلول‌های خون جنین کمک می‌کند.

 

کیوی و سلامت چشم

کیوی منبع غنی از لوتئین و زآگزانتین می‌باشد. این ترکیبات به طور طبیعی در چشم انسان وجود دارند. لوتئین از بروز برخی بیماری‌های چشمی از قبیل آب مروارید و آب سیاه پیشگیری می‌کند. زآگزانتین نیز همراه با لوتئین عمل کرده و در سلامت و بهداشت چشم مؤثر می‌باشد. طی تحقیقات انجام شده، خوردن 3 عدد یا بیشتر میوه کیوی در روز می‌تواند خطر ابتلا به پیرچشمی را که اکثراً در افراد میانسال اتفاق می‌افتد، کاهش دهد.

 

کیوی و سرطان

میوه کیوی حاوی «فلاوونوئید» و «کاروتنوئیدها» می‌باشد که دارای اثرات آنتی‌اکسیدان هستند. این «فیتونوترینت‌ها» از DNA بدن محافظت کرده و در نتیجه با جلوگیری از آسیب دیدن DNA می‌توانند از رشد سلول‌های سرطانی جلوگیری نمایند.

 

در نهایت این که

پزشکان به افرادی که از طعم میوه کیوی، تجربه‌ی خوبی ندارند توصیه کرده‌اند که این میوه را به دلیل وجود مواد بسیار مغذی آن مصرف کنند.

 



:: موضوعات مرتبط: خواص میوه ها و سبزیجات، ،

نویسنده : فریدون تاریخ : 6 / 11 / 1390

نارنگی و خواص مفید آن
نارنگی به خاطر داشتن فسفر زیاد و ویتامین‌های فراوان، باعث تقویت حافظه و هوش می‌شود و برای رفع بی‌اشتهایی و کاهش گرمای غریزی بدن نیز مفید است.

اگر از بی خوابی رنج می‌برید و شب‌ها نمی‌توانید خواب آرام و راحتی داشته باشید، متخصصان تغذیه توصیه می‌کنند یکی دو ساعت قبل از خواب چند دانه نارنگی میل کنید.

کارشناسان تغذیه می‌گویند نارنگی به دلیل داشتن ویتامین‌های ث، آ و ب مفرح قلب است و می‌تواند اعمال قلب را تنظیم کند.

به گفته آنان، طبیعت نارنگی سرد است و مسکن خوبی برای سلسله اعصاب است. این میوه ادرار آور خوبی است و از این رو می‌تواند سموم بدن را دفع کند.

پزشکان خوردن نارنگی را به بیمارانی که از سرگیجه رنج می‌برند نیز توصیه می‌کنند. این میوه پاییزی چسبندگی خون را معالجه می‌کند، در نتیجه تصلب شرایین، ورم جدار ورید و سیاه شدن شریان، فلج ناقص و آنژین را بهبود می‌بخشد.

نارنگی حاوی مقدار زیادی منیزیم است و از این طریق در فعالیت عضلانی، دستگاه گوارش و سیستم عصبی موثر است و به خاطر داشتن میزان فسفر و کلسیم بالا، یکی از میوه‌هایی است که در تشکیل استخوان و اسکلت بدن موثر است

این میوه پاییزی چسبندگی خون را معالجه می‌کند، در نتیجه تصلب شرایین، ورم

جدار ورید و سیاه شدن شریان، فلج ناقص و آنژین را بهبود می‌بخشد

نارنگی به خاطر داشتن فسفر زیاد و ویتامین‌های فراوان، باعث تقویت حافظه و هوش می‌شود و برای رفع بی‌اشتهایی و کاهش گرمای غریزی بدن نیز مفید است.

 

نارنگی، این میوه پرخاصیت، برای درمان بسیاری از بیماری‌ها، از جمله فشار خون بالا بسیار مفید است.

 

برخی از خواص نارنگی عبارتند از:

1- منبع غنی ویتامین C است.

2- منبع غنی بتاکاروتن است.

3- برای کاهش تب و رفع تراکم خون در کبد مفید است.

4- به اعتقاد برخی، به خاطر خاصیت ضدعفونی کننده‌اش، می‌تواند در درمان سفلیس موثر باشد.

5- دارای مقادیر فراوانی ویتامینA است و برای پیشگیری از سرطان مفید است.

نارنگی

 

این میوه پرخاصیت، برای درمان بیماری‌های زیر مفید است:

 

 

*چاقی

* برونشیت

* التهاب ریه

* آسم

* زکام

* فشارخون بالا

* بیماری‌های مختلف پوستی

 

 

ارزش غذایی در هر 100 گرم نارنگی

                                                          ویتامین آ                            420 آی. یو

                                                          کربوهیدرات                         34/13 گرم

                                                          فیبر رژیمی                          8/1 گرم

                                                          پروتئین                               81/0 گرم

                                               تیامین(ویتامینB1)            شش صدم میلی‌گرم

                                             نیاسین(ویتامین B3)          سی و هفت صدم میلی‌گرم        

                                                          ویتامین B6                   هشت صدم میلی‌گرم     

                                                     ویتامین C                         بیست و هفت میلی‌گرم 

                                                          کلسیم                               37 میلی‌گرم

15/0 میلی‌گرم

                                                         منیزیم                                 12 میلی‌گرم

                                                         فسفر                                20 میلی‌گرم

166 میلی‌گرم

2 میلی‌گرم

07/0 میلی‌گرم

                                                         چربی                                 3/0 گرم

                                                         کالری                                  44 کیلوکالری

نارنگی؛ میوه‌ای مفید برای درمان چاقی

طبق تحقیقات جدیدی که دانشمندان دانشگاه انتاریوی غربی کانادا درباره نارنگی انجام داده‌اند، به وجود ماده‌ای در این میوه پی برده‌اند که نه تنها موجب جلوگیری از چاقی می‌شود، بلکه ضد دیابت نوع دو و حتی تصلب شرایین است، (بیماری که علت اصلی بیشتر حملات قلبی و سکته‌های مغزی است).

 

مورای هوف، دانشمند زیست‌شناس عروق دانشکده پزشکی و دندان‌پزشکی شولیچ به همراه ارین مولویل دانشجوی دوره دکتری در این تحقیق به بررسی تأثیر نوعی فلاوونوئید در نارنگی به نام نوبلتین پرداختند. آن‌ها در ابتدا به موش‌های آزمایشگاهی رژیم غذایی سرشار از چربی و قندهای ساده دادند. یک گروه از موش‌ها چاق شدند و تمام علائم بیماری مرتبط با سندرم متابولیک مانند افزایش کلسترول و تری گلیسیرید، انسولین و قند خون بالا و همچنین کبد چرب در آن‌ها مشاهده شد. چنین اختلالات متابولیکی تا حد زیادی خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی و دیابت نوع دو را به شدت افزایش می‌دهد. به رژیم غذایی گروه دوم موش‌ها علاوه بر همان روش مشابه، نوبلتین نیز اضافه شد که بر اثر اضافه شدن این ماده، میزان کلسترول، تری گلیسیرید، انسولین و قند آن‌ها افزایشی پیدا نکرد و افزایش وزن طبیعی هم داشتند. در حالی که موش‌ها به تأثیر انسولین بسیار حساس هستند، ثابت شده است نوبلتین از رسوب چربی در کبد با تحریک ژن‌هایی که درگیر سوزاندن چربی اضافی هستند، جلوگیری می‌کند و مانع فعالیت ژن‌های مسوول تولید چربی است.

طبیعت نارنگی سرد است و مسکن خوبی برای سلسله اعصاب است

 

 

هوف، مدیر گروه پژوهشی زیست‌شناسی عروق در دانشگاه Robarts می‌گوید: موش‌هایی که تحت درمان با نوبلتین قرار گرفتند، اصولاً از چاقی در امان ماندند، به خصوص این که مطالعات بیشتر نشان داد نوبلتین همچنین ضد تصلب شرایین و تجمع پلاک در شریان‌هاست که منجر به حمله قلبی یا سکته مغزی می‌شود. به نظر می‌رسد این تحقیق زمینه را برای مطالعات آینده فراهم می‌کند که آیا این روش، درمان مناسبی برای سندرم متابولیک و شرایط مشابه در انسان‌ها به شمار می‌رود یا خیر؟

 

هوف بر خواص دارویی مولکول‌های زیستی فعال نیز تحقیق می‌کند. 2 سال پیش، هنگامی که فلاوونوئید را کشف کرد و متوجه ماده‌ای به نام نارنجنین در گریپ‌فروت شد که ضد چاقی است و دارای دیگر علائم سندرم متابولیک است، توجه جهانیان را به کار خود جلب کرد.

هوف می‌گوید: مطلب جالب توجه این است که نوبلتین در زمینه محافظتی در مقایسه با نارنجنین، خاصیتی به مراتب قوی‌تر و در حدود 10 برابر دارد. این بار نیز به خاصیت ضد تصلب شرایین نوبلتین هم پی بردیم.

  



:: موضوعات مرتبط: خواص میوه ها و سبزیجات، ،

نویسنده : فریدون تاریخ : 6 / 11 / 1390

خواص گیاه ریحان

 

ریحان گیاهی است علفی یکساله و معطر که ارتفاع ساقه آن تا 60 سانتیمتر می رسد . برگهاي آن بصورت متقابل بیضوي و نوك تیز با کناره هاي دندانهدر می باشد . گلهاي آن معطر و کوچک به رنگهاي سفید، قرمز و گاهی بنفش مشاهده می شود . تخم آن سیاه و ریز است . برگ ریحان و سرشاخه هاي جوان آن بمصرف تغذیه می رسد ریحان در ایران و افغانستان بطور خودرو می روید در اکثر نقاط دنیا کاشته می شود.

 

ترکیبات شیمیایی:
از ریحان اسانسی تهیه می شود بنام اسانس بازیلیک یا روغن ریحان که معروف است و مصارف درمانی مختلفی درد . اسانس ریحان شامل موادي مانند استراگول واوس من درد . دانه ریحان داراي ماده ر وغنی است که حالتی روان درد .

 

خواص داروئی:
چون ریحان بسیار معطر است بنبراین براي معطر ساختن غذاها از آن استفاده می شود ریحان از لحاظ قدیم ایران کمی گرم و خشک است .

 

1. دم کرده برگ ریحان اثر ضد تشنج درد مقوي و مدر است .

 

2. دم کرده برگ ریحان معالج سردردهاي میگرن و عصبی است .

 

3. خوردن ریحان دستگاه هاضمه راتقویت می کند .

 

4. نوشیدن یک فنجان دم کرده ریحان نفخ و گاز معده را از بین میبرد .

 

5. برگ ریحان درمان کننده ناراحتی هاي حاصل از نیشحشرات است کافی است که محل گزش حشرات را با برگ ریحان ماساژ دهید خارش و درد را برطرف می کند.

 

6. جویدن برگ ریحان براي زخم هاي دهان مفید است .

 

7. جوشانده ریحان تب بر است .

 

8. دم کرده تخم ریحان مسکن است .

 

9. اگر تخم ریحان را بکوبید و با صمغ عربی مخلوط کنید داروي خوبی براي درمان اسهال است .

 

10. تخم ریحان براي رفع دل درد مفید است .

 

11. برگ ریحان اثر زیا کننده شیر دردو مادران شیر ده حتما باید از این گیاه استفاده کنند .

 

12. دم کرده دانه ریحان براي درمان ورم کلیه و ترشحات زنانه بکار می رود .

 

13. دم کرده برگ ریحان درمان کننده سرگیجه است .

 

14. برگ ریحان را همراه غذا بخورید در هضم غذا موثر است .

 

15. اگر گلدان ریحان را جلوي پنجره بگذارید حشرات و مگس را فراري می دهد و آنها ودر خانه نخواهند شد .

 

طرز استفاده:

Essential Oil Basil خریدري کنید این اسانس بنام Helath Food اسانس ریحان را می توانید از فروشگاههاي گیاهان دارویی و یا معروف است لطفا دقت کنید که این اسانس بسیار قوي است و نباید بیشاز 2 تا 3 قطره آنرا مصرف کنید و همیشه هم باید آنرا با آب رقیق کنید.

 



:: موضوعات مرتبط: خواص میوه ها و سبزیجات، ،

نویسنده : فریدون تاریخ : 6 / 11 / 1390

گلابی ، خواص. میوه ای عالی

 


 

گلابی میوه ای است سبز یا زرد رنگ ، آبدار و مخروطی شکل که دارای طعمی خوش و معطر است. گلابی را شاه میوه یا آمرود هم می نامند و به میوه پیوندی و شاداب آن شاه آمرود گویند. گیاه گلابی بومی آسیای غربی و اروپای شرقی مخصوصاً نواحی شمال غربی ایران و کوههای قفقاز می باشد. گلابی بعد از سیب مهم ترین میوه دانه دار دنیا و ایران به شمار می آید. گلابی را در زبان عربی سَفرجَل یا عَرمُوط و در زبان انگلیسی PEAR می گویند.

گونه های مختلف گلابی طعم های گوناگون از ترش تا شیرین دارند . این میوه حاوی ویتامین های E  و C ،کلسیم ، آهن،منیزیم  و روی  است. چون گلابی میوه ای آبدار و حاوی ویتامینc می باشد ، در زیبایی پوست شما بسیار مؤثر است. یکی از خواص گلابی ملین بودن آن است . همچنین دانه های ریزی که در موقع خوردن گلابی زیر دندان احساس می کنید، برای دفع مواد زائد بدن بسیار مؤثر است.

 

 

گیاه گلابی و انواع آن

درخت گلابی در برابر سرما از سیب حساس تر است. گل های گلابی در بهار کمی زودتر از سیب باز می شوند ، به همین دلیل بیشتر در معرض خطر سرمای بهاره قرار می گیرند . در تابستان، گیاه گلابی گرما را بیشتر از سیب تحمل می کند. گل و میوه گلابی در انتهای شاخه ها و سیخک های دو ساله بوجود می آید ، بنابراین هنگام هرس درختان بارور ، باید در حفظ سیخک ها دقت کرد. میزان محصول در باغ های معمولی به 45 تن در هکتار می رسد. تعداد ارقام گلابی موجود در ایران حدود 120 نوع است. مهمترین ارقام بومی عبارتند از :

شاه میوه کرج ، شاه میوه خراسان ، شاه میوه اصفهان ، گلابی نطنز کاشان ، محمدعلی مشهد ، سه فصله کرج ، سیبری ، گلابی پیغمبری .

از گلابی های خارجی نیز که کم و بیش در ایران کشت می شوند می توان : آنژو، وینترنلیس، بارتلت، دوشس، ژاندارک، باسه، کولمار، بوره ژیفار و دوینه دوکومیس را نام برد. بارتلت که در اروپا بنام ویلیامز مشهور است، مهم ترین و پر کشت ترین گلابی در دنیا به شمار می رود.

یک نوع گلابی جنگلی که در کهکیلویه می روید و تخم آن زیاد است را انجوجک می نامند. میوه آن قابل استفاده نیست، ولی زمانی که میوه روی خاک می افتد و می پوسد، تخم آن را جمع آوری می کنند که استفاده درمانی زیادی دارد.

 

 

خواص درمانی گلابی

قسمت هایی از درخت گلابی که مورد استفاده غذایی و درمانی قرار می گیرد: 1- میوه 2- برگ 3- پوست درخت آن است. گلابی را می توان بصورت خام یا پخته ( مربا و کمپوت) مصرف کرد.

• گلابی میوه ای عالی و گوارا و پرآب است که خاصیت لینت دهندگی دارد. افرادی که یبوست دارند سعی کنند 1 تا 2 عدد گلابی در روز بخورند و بلافاصله 1 لیوان آب ولرم بنوشند که خاصیت ملین آن قوی تر شود.

• گلابی میوه ای است که به آسانی هضم و جذب بدن می شود.

• گلابی دارای دانه های بسیار ریزی است که خصوصاً نزدیک هسته آن زیاد است. این دانه ها از جنس سلولزاست و در دستگاه گوارش هضم نمی شود. از این رو با عبور از دستگاه گوارش ، معده و روده را پاک می کند و کلیه مواد زائد باقیمانده در شکم را دفع می کند.

• پوست گلابی که در معرض نور خورشید قرار دارد ، از نظر ویتامین ها غنی تر است. به علاوه قسمت عمده فیبر گلابی در پوست آن است ، لذا نباید هنگام خوردن ، پوست آن را جدا کنید.

• کسانی که مبتلا به   فشار خون هستند ، اگر به طور مرتب گلابی بخورند خون آنها تصفیه خواهد شد .

• گلابی برای غدد داخلی بدن بسیار مفید است . تانن و پتاسیم آن، اسید اوریک را به هر اندازه که باشد حل می کند. به همین جهت افراد مبتلا به نقرس، آرتروز و رماتیسم می توانند از آن بهره زیادی ببرند.

• گلابی برای معالجه امراض سینه یک میوه عالی است و این خاصیت مربوط به تانن آن است و اگر گلابی کمی گس باشد برای سینه بهتر است.

• گلابی به علت دارابودن ارسنیک رعشه را درمان می کند.

• ماده مهم دیگری که در گلابی موجود است عنصر بور( BORON ) است که با افزایش جذب کلسیم ، از بروز پوکی استخوان  به خصوص در زنان یائسه  جلوگیری می کند.

• موادی که برای استخوان ها مفیدند، برای مغز نیز نافع اند. گلابی هم از این قاعده مستثنی نیست و از میوه هایی است که برای حافظه و تمرکز حواس مفید است.

• مواد موجود در گلابی برای تقویت بدن پس از بیماری هایی که نیرو و توان انسان را تحلیل می برد، بسیار مفید است. شاید به همین دلیل است که برای بیماران کمپوت گلابی می بریم. در دوران نقاهت بیماری هایی چون سل، کم خونی و ضعف شدید خوردن مخلوط آب گلابی و به بسیار مفید است.

• گلابی یکی از میوه های ضدعفونی کننده یا ضد مسمومیت است و این خاصیت به دلیل ادرارآور و ملین بودنش است.

• گلابی موجب شادابی و طراوت بدن وپوست می شود.

• گلابی برای بیماران دیابتی میوه بسیار مناسبی است ، چون قسمت اعظم قند آن سلولز، سوربیتول و لوولوز است . شاید به همین دلیل حکیم عالیقدر ایرانی ابوعلی سینا، گلابی یا کمپوت آن را برای اکثر بیماران مجاز دانسته و آن را" شاه میوه" خوانده است.

• گلابی ترشح بزاق را افزایش می دهد ،در نتیجه هضم غذا را آسان می کند . پس پوره آن برای سالمندان بسیار مفید است.

• فیبر موجود در گلابی لینین(LININ) است که غیرقابل حل بوده و برای کاهش گاستول خون بسیار مؤثر است.

در مورد برگ آن؛

• جوشانده برگ گلابی برای کلیه بسیار مفید است ، چون ادرارآور ، ضدعفونی کننده و میکروب کش مثانه است. از این رو مبتلایان به عفونت ادراری حتماً باید آن را مصرف کنند. سنگ مجرای ادرار را دفع می کند ، برای این منظور100 گرم برگ جوان درخت گلابی را در یک لیتر آب به مدت 20 دقیقه دم کنید و آن را در سه وعده به میزان 1 تا 2 استکان تناول کنید.

• دم کرده برگ گلابی دارویی شفابخش برای بی خوابی است، اعصاب را آرام می کند و سردردهای میگرنی را درمان می کند.

• انجوجک که تخم گلابی جنگلی است ، دفع کننده کرم است و اعصاب متشنج را تسکین می دهد و اگر آن را کوبیده و شیره آن را بگیرند ، برای بندآمدن خونریزی زیاد در قاعدگی مفید است.

 

 

تذکر :

* هضم پوست گلابی کمی مشکل است، از این رو کسانی که معده ضعیفی دارند آن را با پوست نخورند یا آن را بصورت کمپوت مصرف کنند.

* بهتر است گلابی کاملاً رسیده را مصرف کنید تا خواص آن بیشتر و هضم آن راحت تر باشد.

* بهتر است پس از خوردن گلابی آب سرد ننوشید ، زیرا در افراد حساس ایجاد نفخ می کند.

 

 

احادیث و نظرات بزرگان

در مورد نظر ابوعلی سینا در مورد گلابی صحبت کردیم . ولی جالب است بدانید که احادیث زیادی در مورد گلابی وجود دارد مثلا در حدیثی آمده:

" هر کس ناشتا گلابی بخورد ، آب نطفه او پاک و فرزندش نیکو خواهد شد."

امام صادق علیه السلام فرمودند :

" گلابی معده را پاک و آن را تقویت می کند" و باز فرموده اند: " خوردن گلابی در حال سیری سودمندتر از خوردن آن در حال گرسنگی است. کسی که دلش گرفته و اندوهناک است ، باید گلابی را بعد از غذا بخورد."

 

 

مواد موجود در 100 گرم گلابی خام

 

انرژی  58 کیلو کالری
کربوهیدرات  15 گرم
فیبر خام  3/1 گرم
فیبر خوراکی  8/2 گرم* (منبع خوب)
کلسیم  11 میلی گرم
آهن  25/0 گرم
روی  12/0 گرم
 پتاسیم  125 میلی گرم* (منبع خوب)
فلوئور  18 میکروگرم* (منبع خوب)
ویتامین A  9/1 RE
ویتامین E  4/0 میلی گرم* (منبع خوب)
ویتامین C  4 میلی گرم
 فولات  7 میکروگرم* (منبع خوب)

 

گلابی حاوی ریزمغذهایی چون فلوئور، سلنیوم ، کرم و بور است که برای سلامتی و تأمین ریزمغذی های بدن بسیار مفید است.

فهرست منابع :

* خواص میوه های خوراکی ، تألیف مرتضی نظری

* زبان خوراکی های 1 ، تألیف دکتر جزایری

* مجله دنیای تغذیه

* جدول ترکیبات مواد غذایی انستیتو تغذیه ایران

 

تهیه و تنظیم :موسوی - کارشناس تغذیه تبیان

 

 

 

 

 



:: موضوعات مرتبط: خواص میوه ها و سبزیجات، ،

نویسنده : فریدون تاریخ : 6 / 11 / 1390

خواص میوه سیب

 

درخت سیب در یبشتر نقاط دنیا پرورش داده می شود و سیب میوه ایست که می توان گفت در هر جاي دنیا وجود دارد و همه مردم دنیا انرا می شناسند. در کشور عزیز ما ایران این درخت بصورت وحشی در جنگل هاي شمال وجود دارد در لاهیجان و رودسر آنرا آسیب ، هسی و هسیب و در مازندران به آن سه می گویند سیب انواع مختلف درد . انواع وحشی آن کوچک و پرورش یافته آن درشت و برد می باشد . سیب نوع ترش و شیرین دارد.

ترکیبات شیمیایی:
سیب داراي ویتامین و مواد مغذي زیادي است و بی مناسبت نیست که یک ضرب المثل انگلیسی می گوید که خوردن یک سیب در روز شما را از رفتن نزد دکتر بی نیاز می کند.

 

موادي که در یک سیب متوسط وجود دارد بشرح زیر است :

 

انرژی : 258 کالری

 

پروتئین : 2/1 گرم

 

چربی : 6/1 گرم

 

مواد نشاسته ای : 6/59 گرم

 

کلسیم : 24 میلی گرم

 

فسفر : 10 میلی گرم

 

آهن : 2/1 میلی گرم

 

ویتامین آ : 360 واحد

 

ویتامین ب 1 : 15 میلی گرم

 

ویتامین ب 2 : 8 میلی گرم

 

ویتامین ب 3 :1 میلی گرم

 

ویتامین ث : 18 میلی گرم


ناگفته نماند که ویتامین هاي وجود در سیب بیشتر در پوست سیب وزیر پوست آن قرار درد بنابراین آنهایی که می توانند پوست سیب را هضم کنند بهتر است که آنرا با پوست میل کنید و اگر می خواهید پوست آنرا بکنید بهتر است که سیب را خیلی نازك پوست کنبد

 

خواص داروئی:
1. سیب یک میوه قلیایی است و تمیز کننده بدن است و بعلت درا بودن پکتین زیاد آب اضافی بدن را خارج می سازد

 

2. سیب را می توان براي برطرف کردن اسهال حتی براي کودکان بکار برد . بدین منظور سیب را باید رنده کرد و استفاده نمود .سیب را می توان پخت و براي آنهایی که روده تنبل دارند آن را روي آتش ملایمی بپزید البته حتما ازظرف لعابی یا تفلون استفاده کنید زیرا به این طریق پکتین و ویتامین هاي آن حفظ می شود.

 

3. شربت سیب بهترین دارو براي درمان سرفه و گرفتگی صدا می باشد .براي تهیه شربت سیب یک کیلو سیب راشسته و با پوست قطعه قطعه کنید و در یک لیتر آب بپزید سپس آنرا با پارچه نازکی صاف کنید و چند تکه قند به آن اضافه کنید و دوباره روي آتش ملایم قرار دهید تا قوام بیاید و آن را از روي آتش بردارید روزي سه تا چهار فنجان از این شربت بنوشید.

 

4 . سیب داراي مقدر زیادي کلسیم است و کلسیم سیب به بدن کمک می کند که کلسیم غذاهاي دیگر را نیز جذب کند.

 

5. خوردن سیب یبوست را برطرف می کند و براي خستگی مفرط مفید است

 

6. دم کرده برگ درخت سیب ادرار آور است و درمان کننده التهاب کلیه و مثانه میباشد.

 

7. نوشیدن آب سیب داروي موثري براي درمان سرمخوردگی و گرفتگی صدا و سرفه است.

 

8. سیب مقوي کبد و اشتها آور است.

 

9. سیب براي درمان تنگی نفس بسیار مفید است حتی بوئیدن سیب نیز این خاصیت را درد

 

10. سیب پخته تقویت کننده معده و کبد و دفع کننده سودا و سموم بدن است .

 

11. سیب حرارت را از بدن خارج می سازد .

 

12. سیب را رنده کنید و در دستمال بپیچید و روي چشم بگذارید درد چشم را برطرف می کند.

 

13. خوردن سیب حتی براي آنهایی که بیماري قند دارند مفید است چون قند خون را بالا نمی برد.

 

14. کسانیکه می خواهند لاغر شوند حتما باید سیب را با پوست بخورند .

 

15. دم کرده گل سیب داروي سرفه و تورم مجراي تنفسی است

 

16. سیب داروي خوبی براي درمان زخم ها می باشد

 

17. سیب بهترین دارو براي سوء هاضمه است زیرا داراي مقدر زیادي پکتین می باشد

 

18. آب سیب را حتی می توان براي تنقیه استفاده کرد . این تنقیه براي بیماریهاي روده بسیار موثر است.

 

19. پوست سیب را مانند چائی دم کنید و بیاشامید این اچئی بهترین دوست کلیه است .

 

20. آب سیب را با ابمیوه گیري در منزل تهیه کنید و فورا آنرا بنوشید زیرا در اثر ماندن آنزیم اي خود را از دست می دهد.

 

21. آب سیب براي زیبایی پوست استفاده زیادي درد بخصوص براي از بین بردن چین و چروك پوست موثر است بدین منظور آب سیب را صبح و شب روي پوست گردن و صورت بمالید و ماساژ دهید البته همیشه آب سیب تازه استفاده کنید.

 

استفاده دیگر از سیب براي لطافت پوست سیب پخته است سیب رابپزید و سپس له کنید و با شیر مخلوط کنید و این مخلوط را بصورت نیم گرم روي پوست بگذارید و پساز چند دقیقه آنرا بردارید .

 

خواص سیب ترش:
1. سیب ترش قابضاست و حالت استفراغ و دل بهم خوردگی را از بین می برد.

 

2. سیب ترش را بپزید درمان اسهال خونی است

 

3. آب سیب ترش مخلوط با انار براي تقویت معده و درمان اسهال و دل بهم خوردگی بکار می رود

 

4. رب سیب ترش علاج اسهال ، استفراغ و درد و غم است

 

5. مرباي شکوفه سیب براي ضعف معده و ازدیاد نیروي جنسی مفید است

 

6. سیب ترش براي آنهائیکه مزاج گرم دارند بسیار مفید است بالعکسآنهائیکه مزاج سرد دارند باید سیب شیرین بخورند

 

7. سیب در قدیم معالج نقرس و بیماریهاي عصبی بوده است



:: موضوعات مرتبط: خواص میوه ها و سبزیجات، ،

نویسنده : فریدون تاریخ : 6 / 11 / 1390

خواص میوه انگور

انگور از نابینایی در دوران پیری جلوگیری می کند

خواص خوراکیها | انگور از نابینایی در دوران پیری جلوگیری می کند گروهی از متخصصان چشم پزشکی در آمریکا اظهار داشتند خوردن انگور در طول عمر از بروز نابینایی دوران پیری جلوگیری می کند.
 

به گزارش ایسنا، افراد سالخورده مستعد ابتلا به نوعی بیماری چشمی موسوم به تحلیل نقطه ماکولار چشم ناشی از افزایش سن هستند که از عوامل مهم نابینایی در این گروه سنی است.

دکتر سیلویا فین من، متخصص اصلی این مطالعه در دانشگاه فوردهام نیویورک دراین باره خاطرنشان ساخت:

افرادی که در طول عمر خود به خوردن انگور عادت دارند در سالهای پیری، کمتر در معرض نابینایی ناشی از تحلیل نقطه ماکولار چشم قرار می گیرند.

به گزارش خبرگزاری یونایتدپرس، فین من تصریح کرد:

نابینایی ناشی از افزایش سن، حاصل آسیب اکسیدیته به بافت چشم است که به مرور زمان و با بالا رفتن سن بروز می کند. یک رژیم غذایی غنی از آنتی اکسیدان های طبیعی در طول عمر مانند آنتی اکسیدانهای موجود در انگور به طور مستقیم برای سلول های رنگدانه ای اپی تلیوم شبکیه و در نتیجه برای سلامت و بهبود عملکرد شبکیه چشم موثر و سودمند است.

به گفته متخصصان تغذیه، انگور در عین حال میوه ای ضدعفونی کننده است و برای درمان بیماری هایی چون یبوست، عوارض روماتیسم، کم خونی و پیشگیری از سرطان بسیار مفید است. این میوه همچنین سرشار از پتاسیم است که برای برطرف کردن ضعف بدن بسیار مفید است و مصرف آن برای افراد مبتلا به ناراحتی های قلب و اعصاب توصیه می شود.

انگور برای حفظ سلامت قلب، ریه و کلیه ها موثر و به دلیل داشتن املاح و مواد سلولزی، ملین و مدر است و موجب کاهش اوره خون می شود. دانه های خشک انگور صفرا و بلغم را دفع و به رفع حالت خستگی کمک می کنند.

منبع: همشهری آنلاین
 

عصاره هسته انگور قوی ترین آنتی اکسیدان

خواص خوراکیها | عصاره هسته انگور قوی ترین آنتی اکسیدان هسته انگور نوعی آنتی اکسیدان و سرشار از خواص درمانی است. عصاره دانه انگور به طور موثری با رادیکال های آزاد بدن مقابله می کند.
 

به گزارش «Health news»، آنتی اکسیدان موجود در هسته انگور سیستم قلبی عروقی بدن و سیستم گوارشی را بهبود می بخشد.

عصاره هسته انگور قوی ترین آنتی اکسیدان حتی نسبت به ویتامین C و E به حساب می آید و برای بهبود سلامت چشم، پوست و مغز مفید است. عصاره دانه انگور در مقابله با سرطان پوست بسیار موثر است و کارآیی ذهنی فرد را افزایش می دهد و با داشتن خاصیت ضدباکتریایی، مانع از تجمع باکتری در بدن می شود. همچنین خاصیت ضد التهابی و ضد ویروسی آن مانع از ایجاد ویروس هنگام ابتلا به ذات الریه می شود.

نتایج بررسی ها نشان می دهد عصاره دانه انگور تنها آنتی اکسیدانی است که قادر است از سد مغز عبور کند و از مغز و بافت عصبی محافظت کند. عصاره دانه انگور از تجمع جرم در رگ های خونی پیشگیری می کند. نوعی فنول موجود در این عصاره مانع از پیری زودرس می شود.

 


:: موضوعات مرتبط: خواص میوه ها و سبزیجات، ،

نویسنده : فریدون تاریخ : 6 / 11 / 1390

خواص میوه انار
خواص خوراکیها | خواص میوه انار انار یکی از میوه هایی است که از قدیم وجود داشته است حتی در کتب مقدس چندین بار نام آن ذکر شده است . هومر شاعر معروف یونان در کتاب خود ( اودیسه ) از آن نام برده است . معروف ایت که حضرت سلیمان باغ بزری پر از درخت های انار داشته که به ان عشق می ورزیده است .
 

درخت انار بومی ایران و مناطق مجاور آن است . کلمه انگلیسی Pomegranate از زبان یونانی مشتق شده که به معنی ( سیب با هسته های زیاد ) می باشد . انار درخت کوچکی است که ارتفاع آن تا 6 متر می رسد و در مناطق نیمه گرمسیری می روید . شاخه های آن کمی تیغ دار و برگهای آن متقابل ، شفاف و ساده است . گلهای انار درشت برنگ قرمز اناری ولی بی بو می باشد . میوه آن کروی با اندازه های مختلف دارای پوستی قرمز رنگ و یا زرد رنگ می باشد و روی هم رفته در حدود بیست نوع مختلف انار در دنیا موجود است

از نظر طب قدیم ایران میوه انار سرد و تر و قابض است . آب انار سرد و تر و پوست انار سرد و خشک و بسیار قابض می باشد . پوست ریشه درخت انار از بقیه قسمت های این درخت قابض تر است . کلیه قسمت های درخت انار دارای تان می باشد که بسیار قابض است . برای مصارف دارویی از گل ، برگ ، پوست درخت ، پوست ریشه و دانه انار استفاده می شود .

خواص اصلی انار

1. انار شیرین ادرار آور است .

2. ملین مزاج است .

3. آب انار شیرین برای بیماریهای مجاری ادرار مفید است .

4. ترشح صفرا را زیاد می کند.

5. آب انار اسهال را برطرف می کند.

6. اگرآب انار را با عسل مخلوط کرده و هر روز چند قطره در بینی بچکانید از رشد پولیپ در بینی جلوگیری می کنید .

7. خون ساز است .

8. خون را تصفیه می کند .

9. برای سالمندان بهترین دارو برای تقویت کلیه است .

10. آب انار خنک کننده است .

11. رنگ صورت را شاداب می کند .

12. صدا را باز کرده و گرفتگی صدا را برطرف می کند .

13. وزن اضافه کردن انار بخورید .

14. انار مقوی قلب و معده است .

 

خواص دیگر قسمت های درخت انار

1. جوشانده پوست ریشه درخت انار کرم معده و روده را از بین می برد .

2. جوشانده پوست درخت انار نیز اثر ضد کرم دارد .

3. برای برطرف کردن گلو درد و زخم گلو از جوشانده پوست انار و یا جوشانده برگهای انار استفاده کنند .

4.خانم هائی که عادت ماهیانه شان منظم نیست می توانند از جوشانده برگهای انار استفاده کنند.

5.برگهای له شده انار را اگر روی پوست بگذارید خارش را از بین می برد .

6.برای برطرف کردن سوختگی پوست ، گلهای انار را له کرده و با روغن کنجد مخلوط کنید و این پماد را روی قسمت سوختگی بمالید .

7. جوشانده پوست درخت و پوست ریشه درخت انار کرم کش است .

8.دم کرده گل انار اسهال مزمن را برطرف می کند .

9.دم کرده گلهای انار را بصورت غرغره برای از بین بردن زخمهای دهان بکار ببرید .

10.برای برطرف کردن دندان درد ، دم کرده ریشه درخت انار را در دهان مضمضه کنید .

11.انار ترش و شیرین (میخوش ) ادرار را زیاد می کند .

12. برای برطرف کردن بواسیر باید معقد را با جوشانده پوست انار شستشو داد .

 

قدیمی تر ها میگفتند ...

- اگر شیرین باشد بر آب مرد (منی) می افزاید و بچه را نیکو میکند و اگر ملس باشد برای شکم خوب است.

- دود درخت انار حشرات را دور میکند و خلال کردن با سیخهای آن آکله را به حرکت در میآورد.

- انار سورانی طبیعت را معتدل میکند و خوردنش با پوست کرم خوردگی دندان و بخار را میزداید و نفس را خوشبو و آن را روشن و قلب را زنده میکند.

- هر کس به هنگام خواب ، اناری بخورد تا صبح کند از خودش در امان است انار شیرین با پیه آن معده را دباغی میکند و تخمه را درمان میکند و غذا را هضم مینماید و در بدن تسبیح میکند.

- کسی که اناری را کامل بخورد خداوند شیطان را از سوزاندن دل او تا چهل روز باز میدارد و کسی که دو انار کامل بخورد خداوند شیطان را از سوزاندن دل او تا صد روز باز میدارد و کسی که سه انار کامل بخورد خداوند شیطان را تا یک سال از سوزاندن دل او باز میدارد و کسی که یک سال گناه نکند وارد بهشت میشود و در هر انار دانه ای از بهشت است .

- شایسته است که انار را ناشتا بخورند و بخصوص در پنجشنبه و جمعه به تنهایی بخورند و برای همه چیز سودمند است و هیچ چیز زیانی به آن نمیرساند. خوردن انار هم صبح مفید است هم شام

 
  منبع : طب سنتی دکتر رحمت سخنی


:: موضوعات مرتبط: خواص میوه ها و سبزیجات، ،

نویسنده : فریدون تاریخ : 6 / 11 / 1390

خواص بیشمار فلفل ها
خواص خوراکیها | خواص بیشمار فلفل ها وقتی غذاهای حاوی فلفل سیاه را در دهانتان می گذارید تحریک غدد چشایی پیامی را به معده شما مخابره می کند تا اسید هیدروکلریک بیشتری ترشح کند. در نتیجه گوارش غذا بهتر انجام می شود.
 

اگر می خواهید غذای همیشگی تان را از یکنواختی بیرون بیاورید فلفل ها را دست کم نگیرید. آنها می توانند سالاد های شما را رنگارنگ کنند، کنار غذای خوبی باشند یا اینکه لقمه های آتشینی را به معده تان بفرستند. در کنار این موضوع باید بدانید که هر کدام از این فلفل ها خواصی هم برای سلامتی دارند. پس این مزایا را بشناسید و بعد فلفل مورد علاقه تان را با وسواس بیشتری انتخاب کنید.

خواص فلفل قرمز

مانند سایر فلفل ها خواص زیادی دارد که بهتر است از آنها غافل نشوید: فلفل قرمز تازه، منبع خوبی از فیبر، ویتامین آ و ث است.

در ترکیب شیمیایی فلفل قرمز ماده ای به نام کپساسین وجود دارد که مزه تند فلفل به دلیل وجود آن است. تحقیقات مختلف ثابت کرده که این ماده به کاهش کلسترول خون کمک کرده و یک آنتی اکسیدان قوی است. کپساسین خطر ایجاد لخته شدن خون در رگ ها را هم کاهش می دهد.

درست است که فلفل قرمز باعث سوزش دهان می شود و شاید یک لحظه فکر کنید در حال آتش گرفتن هستید اما واقعیت این است که فلفل قرمز خاصیت ضد درد دارد و به طور طبیعی درد را کاهش می دهد.

فلفل با تحریک ترشح آنزیم های گوارشی در معده و نابودی باکتری هایی که می توانند عامل عفونت باشند، قدرت هضم را تقویت می کند.

خاصیت ضد باکتری فلفل از اسهال های عفونی پیشگیری می کند.

مصرف فلفل قرمز خطر ابتلا به دیابت نوع 2 را کاهش می دهد و سرطانی شدن سلول های پروستات را متوقف می سازد.

قرمز آتشین

از رنگ قرمزش پیداست که چه طعم تند و تیزی دارد. فلفل قرمز یا به صورت پودر شده قابل خریداری است یا اینکه می توانید این سبزی قرمز رنگ را به صورت تازه مصرف کنید. وقتی که این فلفل هنوز کاملا نرسیده رنگش سبز است اما به تدریج تغییر رنگ می دهد و البته تند تر می شود. این فلفل بیشتر در مناطق گرم و مرطوب رشد می کند.

فلفل سیاه و سلامتی

شاید فکرش را هم نمی کنید که این گرد سیاه رنگ برای سلامتی شما این فواید را به همراه دارد:

وقتی غذاهای حاوی فلفل سیاه را در دهانتان می گذارید تحریک غدد چشایی پیامی را به معده شما مخابره می کند تا اسید هیدروکلریک بیشتری ترشح کند. در نتیجه گوارش غذا بهتر انجام می شود. در واقع اسید هیدروکلریک برای هضم مواد پروتئینی و سایر غذاها ضروری است و اگر مقدار آن کافی نباشد، سبب سوءهاضمه می شود.

فلفل سیاه از تشکیل گازهای روده ای پیشگیری می کند. علاوه بر این مصرف فلفل سیاه تعرق بدن را افزایش می دهد و ادرار آور است.

این ادویه اثرات آنتی اکسیدانی و ضد باکتریایی هم دارد که سلامت سیستم گوارش را تضمین می کند.

فلفل سیاه نه تنها به جذب مواد مفید غذا کمک می کند، بلکه لایه بیرونی دانه فلفل فعالیت سلول های چربی را مختل کرده و در عین حال که به شما انرژی می دهد، شما را لاغر نگه می دارد.

زنگوله های شیرین

فلفل دلمه ای یکی از سبزیجات ترد و خوشرنگی است که می توانید آن را به ترکیب مواد اولیه غذاهایی چون ماکارونی، پیتزا، انواع سالاد و... اضافه کنید و خوراک های خوشمزه ای بپزید.

شاید به دلیل اینکه در ایران با این فلفل، دلمه هم درست می کنند به این نام مشهور شده، در صورتی که ترجمه نام انگلیسی آن فلفل زنگوله ای یا فلفل شیرین است. اصل و نسب این فلفل خارجی به آمریکای جنوبی بر می گردد و قدمت آن به 5 هزار سال قبل از میلاد مسیح می رسد.

این فلفل توسط اسپانیایی ها و پرتغالی ها کشف شد و به سایر نقاط جهان راه یافت. فلفل دلمه ای با ظاهر زنگوله ای شکلش در رنگ های سبز، قرمز، زرد و نارنجی دیده می شود و تقریبا در همه فصول سال می توانید آنها را در یخچال خانه تان داشته باشید یا حتی در فریزر ذخیره کنید.

فواید فلفل دلمه ای

فلفل دلمه ای مزایای زیادی برای سلامتی دارد که بهتر است برخی از آنها را بدانید:

یک منبع عالی از ویتامین های آ و ث به شمار می رود. این دو آنتی اکسیدان قوی رادیکال های آزاد بدن را از بین می برند. رادیکال های آزاد از جمله ترکیباتی هستند که به سلول ها آسیب می رسانند و بیماری های مختلفی از جمله انواع سرطان ها را ایجاد می کنند. رادیکال های آزاد عامل بالا بردن کلسترول خون در رگ ها هم هستند و باعث بروز بیماری های قلبی می شوند که با مصرف فلفل دلمه ای می توانید از این امراض در امان بمانید.

به دلیل داشتن ویتامین ث و بتاکاروتن از چشم های شما در مقابل بیماری آب مرواید محفاظت می کند. نتایج تحقیقاتی که دانشمندان ایتالیایی انجام داده اند نشان می دهد برخی از سبزیجات مانند فلفل دلمه ای احتمال بروز آب مروارید را کاهش می دهند. علاوه بر این فلفل دلمه ای قرمز، ترکیباتی دارد که چشم هایتان را در مقابل کوری در دوران پیری هم مصون نگه می دارد.

فلفل دلمه ای با داشتن مقادیر فراوان ویتامین ث شدت و طول دوران سرماخوردگی شما را کاهش می دهد و یک داروی خوب برای درمان این بیماری فصلی است.

نگهداری در آشپزخانه

زمانی که فلفل ها را می خرید دقت کنید که تازه، شفاف و پررنگ باشند. فلفل های چروکیده یا آنهایی که لکه های سیاه دارند انتخاب خوبی نیستند و زود خراب می شوند.

فلفل ها را نشسته داخل یک پاکت یا حوله کاغذی بپیچید و در یخچال بگذارید. در این صورت تا یک هفته خوب می مانند. یادتان باشد که آنها را داخل کیسه های پلاستیکی در یخچال قرار ندهید چون به سرعت از بین می روند.

فلفل دلمه ای حداکثر تا 12 روز می تواند در یخچال خانه شما سالم باقی بماند اما هر چقدر زودتر آن را مصرف کنید بهتر است.

فلفل مرغوب باید سفت، آبدار، ترد، براق و کاملا شفاف باشد.

نکته آشپزی

می توانید فلفل دلمه ای بخارپز یا کبابی را با سایر غذاها مصرف کنید.

این سبزی به صورت خام هم در انواع سالاد قابل مصرف است اما مراقب باشید؛ چون مصرف زیاد آن سبب نفخ شکم می شود.

بلافاصله بعد از خرد کردن، فلفل دلمه ای را مصرف کنید چون با گذشت زمان ویتامین ث موجود در آن از بین می رود.

 
  منبع :همشهری انلاین


:: موضوعات مرتبط: خواص میوه ها و سبزیجات، ،

نویسنده : فریدون تاریخ : 6 / 11 / 1390



تمام حقوق اين وبلاگ و مطالب آن متعلق به پایگاه مقاومت امام هادی(ع)روستای دم افشان مي باشد.