پایگاه مقاومت امام هادی(ع)روستای دم افشان

کوهپیمایی خانوادگی بمناسبت دهه فجر 94 دهه فجر مبارک کوهپیمایی خانوادگی بمناسبت هفته بسیج هفته بسیج گرامی باد. آيا ميدانستيد 44 رويداد فاجعه خونين در سرزمين منا تصاوير نادر و قديمي از حال و هواي مراسم حج مراسم تشیع و تدفین شهدای گمنام


داروخانه گیاهی در منزل
خواص خوراکیها | داروخانه گیاهی در منزل خواص درمانی و منحصر به فرد گیاهان دارویی در درمان بیماری ها، امروزه برای بسیاری از مردم در سراسر جهان به اثبات رسیده است.
 

بهبود عملکرد دستگاه های درونی بدن، پاکسازی بدن از اخلاط زائد و بهبود روند درمانی با استفاده از این گیاهان دارویی و کم عارضه بودن آنها، از جمله ویژگی هایی است که برای گیاهان دارویی نام برده شده است و موجب شده تا روز به روز بر شمار افرادی که به معجزه این گیاهان ایمان می آورند بیشتر شود. تا حدی که امروزه در جهان از گیاه درمانی علاوه بر جنبه های درمانی از جنبه های زیبایی و تناسب اندام آن هم بهره می برند.

آلزایمر را در خانه ریشه کن کنید
یکی از خواص بی نظیر زردچوبه اثرگذاری در بهبود عملکرد مغز و پیشگیری از ابتلا به فراموشی و ضعف مغز است. بر اساس تحقیقات انجام شده وجود ماده ای به نام کورکومین در زردچوبه به انسان کمک می کند تا از ابتلا به بیماری آلزایمر پیشگیری کند. به این ترتیب توصیه می کنیم، استفاده از این ادویه خوش آب و رنگ و خوشبو را در برنامه غذایی خود بگنجانید و سعی کنید در یکی از وعده های غذایی خود در طول روز حتما از زردچوبه استفاده کنید.

اگر چاق هستید چای سبز بنوشید
نوشیدن روزانه 2 تا 3 فنجان چای سبز تاثیر زیادی در بهبود و درمان بیماری هایی که ناشی از ابتلا به چربی خون هستند، دارد. برای تهیه این چای کافی است برگ های خشک شده چای سبز را در یک لیوان آب جوش بریزید و آن را به مدت 10 دقیقه دم کنید. بهتر است یک نعلبکی روی لیوان قرار دهید و پس از 10 دقیقه چای را از صافی گذرانده و آن را میل کنید.

علاوه بر این افراد چاق که تصمیم به گرفتن رژیم غذایی برای کاهش وزن دارند بهتر است به جای نوشیدن چای معمولی در طول روز از چای سبز استفاده کنند. این چای علاوه بر آن که سیستم ایمنی را تقویت می کند به آن ها کمک می کند تا روند رژیم درمانی خود را راحت تر پشت سر بگذارند.

لثه های تان را تقویت کنید
میوه و برگ زرشک از جمله مواد طبیعی محسوب می شوند که تاثیر زیادی در تقویت و افزایش استحکام لثه ها دارند. استفاده از برگ زرشک در بهبود کیفیت لثه ها و استحکام و زیبایی آن ها نقش موثری دارد. حتی نوشیدن آب زرشک نیز می تواند به شست و شو و پاکسازی محیط دهان و قوی شدن لثه ها کمک کند. بنابراین مصرف میوه، برگ و آبمیوه زرشک در طول سال به ویژه در فصل تابستان به خانواده ها توصیه می شود.

بیدمشک و درمان جوش صورت
گیاه بیدمشک به دلیل خاصیت ضدعفونی کننده و ضدباکتری که دارد همواره از سوی درمانگران و طبیبان طب سنتی مورد توجه قرار گرفته است. این گیاه به این جهت که یکی از بهترین ضدعفونی کننده های دستگاه گوارش محسوب می شود، می تواند تاثیر خوبی در بهبود عملکرد دستگاه گوارش و پاکسازی آن داشته باشد و در نهایت به پاکسازی پوست و بهبود جوش های سطحی صورت و بدن منتهی شود. برای استفاده از این خاصیت بیدمشک کافی است دم نوشی از برگ های خشک شده آن را روزی 2 بار میل کنید.

چای نعنا؛ انرژی زایی طبیعی
اگر در طول روز و با پیشروی کارهای روزانه دچار ضعف بدنی می شوید و این ضعف مانع از ادامه فعالیت های روزانه تان می شود، می توانید با نوشیدن چای نعنا بر آن غلبه کنید. نوشیدن روزانه 2 فنجان چای نعنا با یک قاشق غذاخوری عسل تاثیر زیادی در بهبود ضعف جسمی و افزایش توان و قوای جسمی بدن دارد. بنابراین در صورتی که در طول روز دچار بی حالی می شوید و احساس می کنید احتیاج به یک خوراکی انرژی بخش دارید بهتر است از چای نعنا و عسل استفاده کنید.

با اسطوخودوس ضدآفتاب بسازید
عصاره به دست آمده از گیاه اسطوخودوس خواص درمانی مختلفی دارد که یکی از پرفایده ترین این خواص در روزهای گرم تابستان، کاربرد این گیاه در پیشگیری از آفتاب سوختگی و پوسته پوسته شدن پوست زیر نور خورشید است. ترکیب روغن یا عصاره اسطوخودوس با روغن کنجد می تواند این اثر را 2 برابر کند و ضدآفتابی طبیعی برای پیشگیری از آفتاب سوختگی برای شما باشد.

دیرتر چروک شوید
استفاده از لوسیون برگ و جوانه بادرنجبویه برای برطرف شدن خشکی پوست بدن بسیار مناسب است. در حقیقت استفاده از این عصاره موجب می شود تا روند پیری پوست در انسان به تعویق بیفتد. برای تهیه این لوسیون گیاهی لازم است، برگ و جوانه گیاه بادرنجبویه را در آب به مدت 10 تا 15 دقیقه بجوشانید. سپس مخلوط به دست آمده را صاف کرده و بگذارید تا سرد شود. این لوسیون را می توانید با کمک پدهای مخصوص یا پنبه تمیز به صورت خود بمالید. علاوه بر این می توانید یک دستمال نخی که آغشته به این عصاره است را روی صورت خود کمپرس کنید.

بهبود گرگرفتگی در زنان با شبدر
شبدر قرمز به دلیل خواص درمانی ویژه ای که در بهبود علائم یائسگی در زنان دارد در جهان شناخته شده است. این گیاه دارویی اگر چه از سوی درمانگران برای درمان بیماری هایی مانند آسم، ناراحتی های مزمن کبد، بیماری های دستگاه گوارش و ناراحتی های پوستی به کار می رود اما خواص درمانی آن در درمان نشانگان یائسگی در زنان که با گرگرفتگی و کلافگی همراه است، بسیار مطرح است. این گیاه و مکمل های ساخته شده از آن علاوه بر درمان برخی از نشانگان یائسگی در برطرف کردن افسردگی و حفظ نشاط و شادابی زنان پیش و بعد از یائسگی بسیار موثر است. درمانگران طب سنتی به خانم های باردار و شیرده توصیه کردند که از مصرف خودسرانه این گیاه خودداری کرده و حتما پیش از مصرف با متخصص مربوطه در این زمینه مشورت کنند.

بابونه دشمن اگزما
حمام کردن یا دراز کشیدن در وان آبی که با عصاره یا اسانس گیاه بابونه ترکیب شده است تاثیر زیادی در بهبود پوست مبتلا به اگزما و دیگر حساسیت های پوستی دارد. بنابراین در صورتی که دچار خارش یا سوزش ناشی از اگزما یا حساسیت های پوستی هستید می توانید با استفاده از عصاره این گیاه و ریختن آن در آب وان و دراز کشیدن به مدت 20 دقیقه به بهبود سوزش و خارش های ناشی از این بیماری کمک کنید. علاوه براین می توانید این عصاره را روی بدن خود کمپرس کرده و به درمان این عارضه پوستی کمک کنید.

فشارهای عصبی را از خود دور کنید
گیاه بادرنجبویه یکی از مفیدترین گیاهان دارویی در تسکین فشارها و ناراحتی های عصبی است که روزانه بسیاری از ما به واسطه کار روزانه و فعالیت هایی که داریم، از آن استفاده می کنیم. مصرف این گیاه همواره از سوی متخصصان و درمانگران طب سنتی برای کاهش میزان استرس و اضطراب بیماران به ویژه بیماران مبتلا به ناراحتی های قلبی توصیه و تجویز می شود. به اعتقاد درمانگران، استفاده از اسانس یا عصاره گیاه بادرنجبویه در استحمام تاثیر بسیار زیادی در تسکین این تنش ها در بیماران مبتلا به بیماری های قلبی دارد. برای تاثیر پذیری بیشتر از این دارو پیشنهاد می شود که عصاره این گیاه به طور خالص و بدون آن که رقیق شود مورد استفاده قرار گیرد.

 


:: موضوعات مرتبط: خواص میوه ها و سبزیجات، ،

نویسنده : فریدون تاریخ : 6 / 11 / 1390

خواص درمانی و دارویی پیاز

خواص درمانی و دارویی پیاز

خواص خوراکیها | خواص درمانی و دارویی پیاز از پیاز به عنوان یک داروی ضدعفونی کننده استفاده می شود. مالیدن آب پیاز به صورت از ایجاد لکه ها جلوگیری می کند. و از مخلوط آب پیاز و عسل می توان به عنوان یک کرم ضد چروک استفاده کرد.
 

پیاز سرشار از ویتامین C، کلسیم، منیزیم، فسفر، پتاسیم، سدیم، گوگرد و اسید فولیک و مقدار کمی آهن، مس و روی است که تاکنون تحقیقات زیادی برای اثبات خواص آن صورت گرفته است.

خوردن پیاز در پیشگیری از پوکی استخوان مؤثر است؛ چرا که پیاز با جلوگیری از کاهش مواد معدنی به ویژه کلسیم موجود در سلول های استخوانی از بروز پوکی استخوان جلوگیری می کند.

پژوهشگران دانشگاه برن سوئیس، ترکیبی در پیاز شناسایی کرده اند که از کاهش حجم استخوان و پوکی آن جلوگیری می کند. این ماده در پیش گیری در کاهش نیافتن مواد مصرفی به ویژه کلیه سلول های استخوانی تأثیر زیادی دارد.

پیاز، قند خون و کلسترول را پایین می آورد.

پیاز یکی از گیاهان بسیار قدیمی است که انسان آن را شناخته و در غذای خود استفاده می کرده است در کتاب های پزشکان قدیم از پیاز به سبب داشتن الیاف و ویتامین ها و فلزات به عنوان داروخانه ای کامل نام برده شده است.

بوی آن میکروب های مضر را از بین می برد.

قند خون را کاهش می دهد.

از ابتلا به سکته جلوگیری می کند.

قلب را فعال می کند و کلسترول را کاهش می دهد.

گردش خون را تقویت می کند.

به سبب داشتن آنتی اکسیدان، تنش و نگرانی را از بین می برد.

الیاف غذایی آن دستگاه هاضمه را تقویت می کند.

پیاز از سرطان ریه جلوگیری می کند؛ مواد شیمیایی موجود در پیاز خطر ابتلا به سرطان ریه را کاهش می دهد. مواد «فلاونوید» از دچار شدن به انواع بیماری ها جلوگیری می کند و به وفور در پیاز یافت می شود.

پیاز برای پوست بسیار مفید است. زیرا خون را تصفیه می کند و در نتیجه رنگ چهره زیبا تر و جذاب تر می شود.

همچنین پیاز به دلیل داشتن گوگرد باعث افزایش رشد موهای سر می شود. پیاز به دلیل داشتن آهک، دندانها را محکم می کند و باعث استحکام استخوان بندی بدن می شود... بنابراین خوردن پیاز در کودکان مبتلا به نرمی استخوان و سالمندان مفید است.

اگر سرما خورده اید، چند پیاز را برش داده و در نقاط مختلف خانه قرار دهید. پیاز مانند یک دستگاه تصفیه هوا از ابتلای سایر اعضای خانواده به این بیماری جلوگیری خواهد کرد.

همچنین اگر خارج خانه غذا می خورید، پیاز را همراه آن مصرف کنید، زیرا ماده ای در پیاز وجود دارد که از مسمومیت غذایی حاصل از خوردن گوشت مانده جلوگیری می کند.

اگر شخصی به دلیل مصیبت وارده دچار حملات عصبی شده، پیازی را به دو نیم کرده و جلوی بینی او بگیرید.

پیازچه فواید متعددی دارد. به تازگی متخصصان علوم تغذیه فرانسه در یافته اند که پیازچه ادرار آور است زیرا 85 در صد آن را آب تشکیل می دهد.

در پیازچه 243 میلی گرم پتاسیم و 4 میلی گرم سدیم و 27 گرم کالری است.

دانشمندان دریافته اند که بخش سفید رنگ پیازچه دارای مواد قندی است که در ادرار کردن تأثیر می گذارد و بخش سبز آن ویتامین «ث» دارد که دستگاه دفاعی بدن را تقویت می کند و 2 میلی گرم ماده کاوتین پیازچه به بازسازی سلولها کمک می کند.

همچنین پیاز به دلیل داشتن ماده گلوکوزین که مشابه هورمون انسولین است، قند خون را تنظیم می کند.

گفتنی است، خوردن نصف پیاز متوسط در روز 30 درصد از مقدار کلسترول بد خون را کاهش می دهد و به جای آن باعث افزایش کلسترول خوب خون می شود. پیاز منبع غنی نوعی اکسیدان است که از بروز سرطان در افراد جلوگیری می کند.

این گیاه خوراکی از بیماری آب مروارید در چشم نیز جلوگیری می کند و بنابراین مصرف آن به افراد مسن توصیه می شود.

منبع : پرشین وی


:: موضوعات مرتبط: خواص میوه ها و سبزیجات، ،

نویسنده : فریدون تاریخ : 6 / 11 / 1390

خواص میوه کیوی

خواص دارويي كيوي و مضرات آن

كيوي سرشار از ويتامينC مي باشد. مقدار پتاسيم آن از نظر وزني تا حدي كمتر از موز است. همچنين داراي ويتامين A‘E‘كلسيم‘آهن و اسيد فوليك مي باشد. يك عدد كيوي متوسط ۴۶ كالري انرژي دارد.

كيوي داراي مقادير زيادي آنزيم حل كننده پتاسيم به نام پاپايين است كه از نظر تجاري براي نرم كردن گوشت مفيد است اما احتمال دارد براي برخي افراد آلرژي زا باشد. بويژه افرادي كه به آناناس حساسيت دارند مستعد حساسيت به اين ميوه نيز هستند. اين آنزيم با پختن ميوه به سرعت از بين مي رود.

به اين ترتيب استفاده از كيوي خام در دسرهاي حاوي شير يا هر فراورده لبني ديگر نامناسب است زيرا اين آنزيم در عرض چند دقيقه در حاليكه بوي بسيار بدي توليد مي كند شروع به حل كردن پروتئين شير مي نمايد.

متأسفانه آنزيمهاي كيوي در معده به وسيله اسيد معده از بين مي رود. اما اسيد معده بعد از خوردن غذاهاي گوشتي و لبني زياد‘ مقداري خنثي مي شود و آنزيمهاي كيوي مي توانند مدت كوتاهي فعاليت كنند و اين زمان كافي است تا مواد پروتئيني در اثر اين آنزيمها به قطعات كوچكتري تجزيه شوند و اين امر عمل هضم غذاهاي سنگين را در معده و روده آسانتر مي كند.

كيوي مانند قرص آسپرين موجب رقيق شدن خون شده از ايجاد پلاك در خون جلوگيري مي كند. اين ميوه به دليل خاصيت كاهندگي كه بر سطح تري گليسيريد دارد ‘ از غلظت خون مي كاهد و از تنگ شدن عروق و بروز انواع سكته ها جلوگيري مي كند.

جالب است بدانيد كه ويتامين C در كاهش علائم بيماري آسم بسيار موثر است و مطالعات نشان داده كودكاني كه در هفته ۷تا۵ عدد از اين ميوه مصرف مي كنند داراي علائم تنفسي كمتري نسبت به كودكاني هستند كه در هفته فقط ۱ عدد ميل مي كنند.

كيوي سيستم حفاظتي بدن را تقويت مي كند و از بروز سرطان جلوگيري مي نمايد.

كيوي با داشتن ويتامينC و اسيد قهوه ‘ دو ماده اتساسي ضد سرطان در اختيار مي گذارد.

كيوي پادزهر سيگار

سيگاري ها به ويتامين C بيشتري نياز دارندو زيرا مواد سمي مخصوصاً راديكالهلي آزاد موجود در دود سيگار ويتامينها را از بين مي برد. بنابراين سيگاريها بايد حدود ۴۰% بيشتر ويتامين C مصرف كنند. اين مقدار با خوردن ۲ عدد كيوي كسب مي شود.

كيوي بمبي عليه استرس:

استرس و كمبود خواب روي بدن انسان اثر مي گذارد. هركس مي خواهد به اين وضع دچار نشود بايد در روز ۴ عدد كيوي بخورد. ۴ عدد كيوي را در طول روز تقسيم كنيد. مثلاً صبح‘ ظهر‘ بعدازظهرو عصر. چون بدن انسان نمي تواند ويتامين C را ذخيره كند.

۶ دليل براي كيوي خوردن وجود دارد:

۱- ۳ گرم فيبـر دارد كه كلستـرول را كاهش داده از سرطان جلوگيـري مي كند و به كنترل انسولين كمك مي نمايد.

۲- در مقايسه با يك عدد پرتقال هم اندازه خود ‘ ويتامين C بيشتري دارد.

۳- حاوي مقادير قابل توجهي آنتي اكسيدان محلول در چربي است( ويتامينAوE ) كه براي مبارزه با راديكالهاي آزاد مفيد مي باشد.

۴- حاوي فيتوناتريفت هايي از جمله كاروتنوئيد و فلاوونوئيد است كه تحقيقات نشان داده كه DNA را از آسيبهاي مربوط به اكسيژن محافظت مي كند.

۵- حدود ۱۰% از پتاسيم پيشنهادي روزانه را داراست ( حدود ۳۰۰ ميلي گرم ) .

۶- حاوي مقادير زيادي فولات است كه بدن را در مقابل بيماريهاي قلبي ‘ سرطان و غيره محافظت مي كند و براي شكل گيري هموگلوبين حامل اكسيژن ضروري است.

مضرات:

كيوي داراي مقدار زيادي اگزالات است كه موجب تشكيل سنگ در كليه و كيسه صفرا مي شود. به همين دليل بار يافراد مستعد سنگ كليه و سنگ صفرا مضر است.

بهترين روش نگهداري:

هنگام خريد اين ميوه آن را در ميان انگشتان خود قرار دهيد و در صورتي كه بر اثر فشار جزئي ‘ نرمي زير دستان خود احساس كرديد از خريد آن صرفنظر كنيد. اين ميوه را مي توانيد در دماي اتاق نگهداري كرده و به مدت چند روز ذخيره كنيد.

هرگز اين ميوه را كنار سيب ‘ گلابي و سيب زميني قرار ندهيد زيرا از اين ميوه ها گازي متصاعد مي شود كه موجب رسيدن بيش از حد اين ميوه مي شود.اما اگر نارس باشد مي توان ان را در كنار ميوه هاي ذكر شده قرار داد تا فرايند رسيدن تسريع شود.هرگز به اندازه ميوه توجه نكنيد و تصور نكنيد ميوه بزرگتر ارزش تغذيه اي بيشتري دارد.

طرز تهيه دسر با كيوي:

مواد لازم:

كيوي ۳ عدد

سيب ۱ عدد

نعناع تازه به ميزان دلخواه

يخ به ميزان لازم

كيوي و سيب را خرد كرده و در مخلوط كن به صورت پوره درآوريد. سپس آن را در ظرف يا ليوان مورد نظر ريخته به ان يخ اضافه كرده و با نعناي تازه و تكه هاي سيب و كيوي تزيين و سرو كنيد

کيوي مفيد براي سرماخوردگي
 


شما درباره خواص كيوي چه شنيده‌ايد؟ به نظرتان اين ميوه، منبع كدام يك از ويتامين‌ها و املاح است؟

ظاهر متفاوت کيوي همراه با طعم خاصش آن را براي همه جالب توجه کرده است. اصليت اين ميوه به کشور چين برمي‌گردد و مردم آن ديار به اين ميوه "يانگ تاوو" مي‌گفته اند تا آنکه در اوايل قرن بيستم تخم اين ميوه توسط مسافران نيوزلندي خريداري شد. آنها اين ميوه را گوس‌بري ناميدند، اما در سال 1961 كيوي به عنوان يک دسر گران‌قيمت وارد منوي رستوران‌هاي آمريکايي شد و مردم اين کشور نام آن را به کيوي تغيير داده و با اين نام، كم كم به تمام دنيا معرفي شد.

با سرد شدن هوا بسياري از ميوه‌ها و سبزي‌هايي كه منبع غني ويتامين C هستند در دسترس ما قرار مي‌گيرند، از انواع مركبات گرفته تا كلم‌هاي مختلف و حتي كيوي. انگار خداوند مي‌خواهد با نعمات بي‌پايانش ما را از سرماخوردگي و بيماري عفوني محافظت كند.

کيوي يكي از منابع غني ويتامين C است و مي‌دانيد كه خوردن مواد غذايي غني از اين ويتامين، ابتلا به سرماخوردگي را کاهش مي دهد. مطالعات نشان داده‌اند که هر يک عدد کيوي متوسط، 57 ميلي‌گرم ويتامين C است. به اين دليل متخصصان تغذيه، اين ميوه را منبع عالي اين ويتامين معرفي مي‌كنند.

همچنين ويتامين C يکي از آنتي اکسيدان هاي قوي است. بررسي‌ها نشان داده اند افرادي كه در برنامه غذايي روزانه خود از انواع آنتي اكسيدان‌ها استفاده مي‌كنند، كمتر به بيماري‌هاي قلبي عروقي ، سکته ي قلبي و انواع سرطان‌ها دچار مي شوند و سيستم ايمني بدن‌شان هنگام مقابله با استرس‌، قوي‌تر عمل خواهد كرد.
يادتان باشد كه هر چه كيوي‌ رسيده‌تر باشد، آنتي اكسيدان بيشتري خواهد داشت و مغذي‌تر خواهد بود.

محافظ قلب و روده
علاوه بر ويتامين C، كيوي منبع مناسب فيبر غذايي نيز است، طوري كه در هر يک عدد آن، 2/5 گرم فيبر وجود دارد. بررسي‌ها نشان داده‌اند، رژيم‌هايي كه فيبر غذايي بالايي دارند، نمي‌گذارند سطح كلسترول خون به حد غيرمجاز و بيمارگونه برسد و به اين ترتيب خطر ابتلا به بيماري‌هاي قلبي‌عروقي و حملات قلبي كم مي‌شود.

فيبرها سطح قند خون را نيز در حد طبيعي تنظيم مي‌کنند. به اين دليل خوردن اين ميوه براي ديابتي‌ها، كساني كه سابقه بيماري قلبي دارند و يا چربي خونشان بالاست، توصيه مي‌شود.

همچنين، به دليل متصل شدن فيبرها به تركيبات سمي در روده بزرگ و دفع سريع‌تر آنها، احتمال بروز سرطان روده به حداقل مي‌رسد.

مفيد براي آسم
همان‌طور كه گفتيم اين ميوه سرشار از ويتامين ‌C است. ديده شده، دريافت اين ماده مغذي در کاهش علايم بيماري آسم بسيار موثر است.

در مطالعه‌اي روي 18737 کودک ساکن مرکز و جنوب ايتاليا مشاهده شد، کودکاني که در هفته 5 تا 7 عدد كيوي مي خوردند، داراي مشکلات تنفسي کمتري نسبت به کودکاني بودند که فقط يک عدد از اين ميوه را مي‌خوردند. آنها کمتر به سرفه خصوصا سرفه‌هاي شبانه و مزمن دچار مي شدند.
در خانه و آشپزخانه

اين ميوه را مي‌توانيد در دماي اتاق البته به دور از نور آفتاب و گرما قرار دهيد.

کيوي را در کنار سيب، گلابي و يا موز قرار ندهيد، زيرا از اين ميوه‌ها گازي متصاعد مي‌شود که موجب رسيدن بيش از اندازه كيوي‌ خواهد شد، اما در صورتي که کيوي نارس بود، مي‌توانيد آن را در کاغذ به همراه ميوه‌هاي ياد شده قرار داده تا فرايند رسيدن آن انجام شود.
مبتلايان به سنگ کليه و صفرا، کيوي نخورند

علي رغم تمام فوايد کيوي، بايد بگويم که اين ميوه اگزالات فراواني دارد. اگزالات ماده اي است که وقتي وارد بدن ميشود، به كلسيم موجود در غذا متصل شده و در اندام هايي مانند کليه‌ها و کيسه صفرا موجب تشكيل سنگ مي‌شود. به همين دليل نبايد حداقل 2 تا 3 ساعت قبل و بعد از مصرف لبنيات و ساير منابع غذايي كلسيم و حتي قرص‌هاي کلسيم كيوي خورد، زيرا هم کلسيم جذب نمي‌شود و هم در افراد مستعد، احتمال تشكيل سنگ بالا مي‌رود.

دکتر مهرداد اخوان بهبهاني
هفته نامه سلامت

 

کیوی یکی از میوه‌های مناطق حاره بوده و دارای طعم و مزه فوق‌العاده‌ای می‌باشد اما اکثر مردم از این میوه خارق‌العاده بی‌بهره‌اند زیرا این میوه فقط در چند کشور به عمل می‌آید.

 


 

کیوی در ابتدا در کشور چین به عمل آمده و در آن کشور به نام دیگری آن را می‌شناخته‌اند، زمانی که کشاورزان نیوزیلند شروع به کشت این میوه و در نهایت صادر کردن آن به سایر کشورها نمودند این میوه به «کیوی» معروف شد. از این میوه به عنوان میوه ملی چین نیز یاد می‌کنند.

گوشت میوه کیوی سبز کمرنگ بوده و دارای دانه‌های سیاه رنگ می‌باشد و از عطر و طعم خاص و فوق‌العاده‌ای برخوردار است.

 

کیوی: شاهکار خلقت

میوه کیوی سرشار از مواد مغذی معدنی و ویتامین‌ها است. این میوه شامل مقدار قابل توجهی ویتامین A، C و E است. ویتامین C یک آنتی‌اکسیدان حلال در آب است که بدن را از ابتلا به چاقی بیماری‌های قلبی و عروقی و سرطان حفظ می‌کند.

ویتامین Eنیز تأثیر مشابهی با ویتامین C دارد اما آنتی‌اکسیدان حلال در چربی است، میوه کیوی به دلیل داشتن این دو ویتامین به حفاظت بدن در مقابل «رادیکال‌های آزاد» حفظ می‌کند.

فیبر غذایی موجود در کیوی برای درمان بیماری‌هایی مثل دیابت از طریق کنترل سطح قند خون مفید است. مصرف کیوی همچنین از ابتلا به سرطان روده جلوگیری می‌کند و مقدار فیبر بالای آن مقدار سطح کلسترول خون را کاهش می‌دهد.

پزشکان همچنین به بیمارانی که از بیماری‌های قلبی رنج می‌برند، توصیه می‌کنند که روزانه این میوه را مصرف کنند تا شانس دومین سکته قلبی در آنان کاهش یابد.

از دیگر فواید این میوه می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

* جلوگیری از ابتلا به بیماری آسم

* جلوگیری از سرفه و خس‌خس گلو به خصوص در کودکان

 

فواید میوه کیوی

این میوه کوچک و قهوه‌ای رنگ یکی از غنی‌ترین منابع برخی مواد مغذی مورد نیاز بدن می‌باشد. کیوی سرشار از آنتی‌اکسیدان بوده و میزان ویتامین Cموجود در کیوی از پرتقال بیشتر است. این میوه همچنین منبع خوبی از پتاسیم، فیبر و میزان قابل توجهی از ویتامین‌های A و E می‌باشد.

 

جلوگیری از بیماری‌های تنفسی

از بروز آسم و سایر بیماری‌های تنفسی جلوگیری می‌کند. تحقیقات انجام‌شده در ایتالیا که بر روی 18000 نفر از کودکان 6 تا 8 سال انجام شد، حاکی از آن است که کیوی دارای اثرات درمانی بر روی بیماری‌های تنفسی می‌باشد. در این تحقیق ثابت شد کودکانی که در هفته 5 تا 7 واحد میوه کیوی و مرکبات مصرف می‌کردند 44 درصد کمتر از سایر کودکان (که یک‌بار در هفته کیوی مصرف می‌کردند) دچار خس‌خس سینه می‌شدند.

ویتامین E نیز تأثیر مشابهی با ویتامین C دارد اما آنتی‌اکسیدان حلال در چربی

است، میوه کیوی به دلیل داشتن این دو ویتامین به حفاظت بدن در مقابل «رادیکال‌های آزاد» حفظ می‌کند

 

 

سرفه‌های شبانه 27 درصد، تنگی نفس 32 درصد، آبریزش بینی 28 درصد، خس خس شدید 41 درصد و سرفه‌های مزمن تا 25 درصد کاهش یافته بود و همه این موارد در اثر مصرف زیاد مرکبات و کیوی که از ویتامین C بالایی برخوردارند، می‌باشد.

 

 

خواص پوست و دانه کیوی

علاوه بر این که گوشت میوه کیوی دارای فواید زیادی می‌باشد، پوست و دانه‌های آن نیز فواید چشمگیر تغذیه‌ای دارند. روغن دانه کیوی حاوی مقادیر زیادی آلفالینولنیک اسید می‌باشد که یک اسید چرب امگا - 3 است. این اسیدهای چرب نمی‌توانند در بدن ساخته شوند، لذا باید از طریق رژیم غذایی وارد بدن شوند. تحقیقات حاکی از آن است که اسیدآلفالینولنیک می‌تواند در کاهش ابتلا به بیماری‌های قلبی- عروقی مؤثر باشد. پوست میوه کیوی قابل خوردن می‌باشد و حاوی فیبر قابل ملاحظه‌ای است. از آنجایی که مقادیر زیادی از ویتامین در زیر پوست میوه‌ها از جمله کیوی وجود دارد، لذا خوردن کیوی با پوست، در مقایسه با زمانی که پوست آن را می‌گیریم میزان ویتامین C وارد شده به بدن را افزایش می‌دهد.

 

سلامت دستگاه گوارش

کیوی منبع غنی از فیبر می‌باشد و می‌تواند به سلامت دستگاه گوارش کمک کرده و همچنین در دفع مواد سمی از روده موثر است، در نتیجه از سرطان روده جلوگیری می‌کند. فیبر موجود در کیوی از بروز یبوست جلوگیری می‌کند و در پیشگیری از سایر مشکلات معده و روده مؤثر است.

 

سلامـت قلـب و عروق

خوردن میوه کیوی هر روز صبح به مثابه آسپرین عمل کرده و در سلامت قلب موثر می‌باشد، زیرا از لخته شدن خون جلوگیری می‌کند. طبق تحقیقات انجام‌شده افرادی که روزانه به مدت 28 روز، 2 تا 3 عدد کیوی می‌خوردند از تشکیل لخته در خون آن‌ها به میزان 18 درصد کاسته شده بود و همچنین تری گلیسیریدخون آن‌ها تا 15 درصد کاهش یافته بود؛ این امر به نوبه خود سبب کاهش رسوب و تشکیل پلاک در دیواره رگ‌ها شده و در نتیجه، در برابر بیماری‌های قلبی- عروقی بدن را مصون نگه می‌دارد.

 

نکات مهم

کیوی از جمله میوه‌هایی است که حاوی اگزالات می‌باشد. زیاد شدن این ماده در بدن می‌تواند سبب بروز مشکلاتی گردد، لذا افرادی که دارای مشکلات معده و یا مشکلات کیسه صفرا می‌باشند، بهتر است در خوردن کیوی احتیاط نمایند. همچنین افرادی که نسبت به آناناس و خربزه حساسیت دارند باید از خوردن کیوی نیز اجتناب نمایند، زیرا ممکن است نسبت به کیوی هم حساسیت داشته باشند.

 

فواید تغذیه‌ای بی‌شمار کیوی را نباید نادیده گرفت. خوردن کیوی یکی از راه‌های کمک به حفظ پیشرفت سلامت بدن می‌باشد!

 

سلامت پوست

کیوی سرشار از ویتامین E است. این ویتامین نوعی آنتی‌اکسیدان بوده که می‌تواند از تخریب سلول‌های پوستی جلوگیری کرده و در نتیجه بر سلامت و بهداشت پوست اثرات مثبت دارد.

 

سلامت سیستم ایمنی

 

کیوی به علت داشتن ویتامین C به میزان زیاد و همچنین ترکیبات آنتی‌اکسیدانی فراوان در تقویت سیستم ایمنی بدن موثر است.

 

کیوی و فشار خون

کیوی منبع غنی از یک الکترولیت مهم به نام پتاسیم می‌باشد. پتاسیم با تنظیم کردن مایعات و الکترولیت بدن نقش مهمی در سلامت و فعالیت سلول‌های بدن ایفا می‌کند و با تأثیر بر سدیم اضافی موجود در بدن، به کنترل ضربان قلب و فشار خون کمک موثری می‌نماید.

خوردن میوه کیوی هر روز صبح به مثابه آسپرین عمل کرده و در سلامت قلب موثر می‌باشد، زیرا از لخته شدن خون جلوگیری می‌کند

 

 

نتایج یک پژوهش جدید نشان می‌دهد که خوردن روزانه سه عدد کیوی، فشار خون را کاهش می‌دهد. در این پژوهش از 50 مرد و 68 زن با میانگین سنی 55 سال خواسته شد که به مدت هشت هفته هر روز سه کیوی یا یک سیب بخورند. نتایج این پژوهش نشان داد که تأثیر کیوی در کاهش فشار خون بیشتر از خوردن سیب بود به گونه ای که میانگین فشار خون را به میزان 3.6 میلی متر جیوه نسبت به دیگران کاهش داد.

 

 

مبارزه با ناتوانی جنسی در مردان

کیوی حاوی آمینواسیدی به نام «آرژینین» بوده که می‌تواند در درمان ناتوانی جنسی مردان موثر باشد.

 

اثرات آن بر سلامت جنین

کیوی حاوی ماده ارزشمندی به نام «فولات» می‌باشد که وجود آن برای زنان به ویژه در دوران قبل از بارداری و در دوره بارداری ضروری است. این ماده به رشد سلول‌های خون جنین کمک می‌کند.

 

کیوی و سلامت چشم

کیوی منبع غنی از لوتئین و زآگزانتین می‌باشد. این ترکیبات به طور طبیعی در چشم انسان وجود دارند. لوتئین از بروز برخی بیماری‌های چشمی از قبیل آب مروارید و آب سیاه پیشگیری می‌کند. زآگزانتین نیز همراه با لوتئین عمل کرده و در سلامت و بهداشت چشم مؤثر می‌باشد. طی تحقیقات انجام شده، خوردن 3 عدد یا بیشتر میوه کیوی در روز می‌تواند خطر ابتلا به پیرچشمی را که اکثراً در افراد میانسال اتفاق می‌افتد، کاهش دهد.

 

کیوی و سرطان

میوه کیوی حاوی «فلاوونوئید» و «کاروتنوئیدها» می‌باشد که دارای اثرات آنتی‌اکسیدان هستند. این «فیتونوترینت‌ها» از DNA بدن محافظت کرده و در نتیجه با جلوگیری از آسیب دیدن DNA می‌توانند از رشد سلول‌های سرطانی جلوگیری نمایند.

 

در نهایت این که

پزشکان به افرادی که از طعم میوه کیوی، تجربه‌ی خوبی ندارند توصیه کرده‌اند که این میوه را به دلیل وجود مواد بسیار مغذی آن مصرف کنند.

 



:: موضوعات مرتبط: خواص میوه ها و سبزیجات، ،

نویسنده : فریدون تاریخ : 6 / 11 / 1390

نارنگی و خواص مفید آن
نارنگی به خاطر داشتن فسفر زیاد و ویتامین‌های فراوان، باعث تقویت حافظه و هوش می‌شود و برای رفع بی‌اشتهایی و کاهش گرمای غریزی بدن نیز مفید است.

اگر از بی خوابی رنج می‌برید و شب‌ها نمی‌توانید خواب آرام و راحتی داشته باشید، متخصصان تغذیه توصیه می‌کنند یکی دو ساعت قبل از خواب چند دانه نارنگی میل کنید.

کارشناسان تغذیه می‌گویند نارنگی به دلیل داشتن ویتامین‌های ث، آ و ب مفرح قلب است و می‌تواند اعمال قلب را تنظیم کند.

به گفته آنان، طبیعت نارنگی سرد است و مسکن خوبی برای سلسله اعصاب است. این میوه ادرار آور خوبی است و از این رو می‌تواند سموم بدن را دفع کند.

پزشکان خوردن نارنگی را به بیمارانی که از سرگیجه رنج می‌برند نیز توصیه می‌کنند. این میوه پاییزی چسبندگی خون را معالجه می‌کند، در نتیجه تصلب شرایین، ورم جدار ورید و سیاه شدن شریان، فلج ناقص و آنژین را بهبود می‌بخشد.

نارنگی حاوی مقدار زیادی منیزیم است و از این طریق در فعالیت عضلانی، دستگاه گوارش و سیستم عصبی موثر است و به خاطر داشتن میزان فسفر و کلسیم بالا، یکی از میوه‌هایی است که در تشکیل استخوان و اسکلت بدن موثر است

این میوه پاییزی چسبندگی خون را معالجه می‌کند، در نتیجه تصلب شرایین، ورم

جدار ورید و سیاه شدن شریان، فلج ناقص و آنژین را بهبود می‌بخشد

نارنگی به خاطر داشتن فسفر زیاد و ویتامین‌های فراوان، باعث تقویت حافظه و هوش می‌شود و برای رفع بی‌اشتهایی و کاهش گرمای غریزی بدن نیز مفید است.

 

نارنگی، این میوه پرخاصیت، برای درمان بسیاری از بیماری‌ها، از جمله فشار خون بالا بسیار مفید است.

 

برخی از خواص نارنگی عبارتند از:

1- منبع غنی ویتامین C است.

2- منبع غنی بتاکاروتن است.

3- برای کاهش تب و رفع تراکم خون در کبد مفید است.

4- به اعتقاد برخی، به خاطر خاصیت ضدعفونی کننده‌اش، می‌تواند در درمان سفلیس موثر باشد.

5- دارای مقادیر فراوانی ویتامینA است و برای پیشگیری از سرطان مفید است.

نارنگی

 

این میوه پرخاصیت، برای درمان بیماری‌های زیر مفید است:

 

 

*چاقی

* برونشیت

* التهاب ریه

* آسم

* زکام

* فشارخون بالا

* بیماری‌های مختلف پوستی

 

 

ارزش غذایی در هر 100 گرم نارنگی

                                                          ویتامین آ                            420 آی. یو

                                                          کربوهیدرات                         34/13 گرم

                                                          فیبر رژیمی                          8/1 گرم

                                                          پروتئین                               81/0 گرم

                                               تیامین(ویتامینB1)            شش صدم میلی‌گرم

                                             نیاسین(ویتامین B3)          سی و هفت صدم میلی‌گرم        

                                                          ویتامین B6                   هشت صدم میلی‌گرم     

                                                     ویتامین C                         بیست و هفت میلی‌گرم 

                                                          کلسیم                               37 میلی‌گرم

15/0 میلی‌گرم

                                                         منیزیم                                 12 میلی‌گرم

                                                         فسفر                                20 میلی‌گرم

166 میلی‌گرم

2 میلی‌گرم

07/0 میلی‌گرم

                                                         چربی                                 3/0 گرم

                                                         کالری                                  44 کیلوکالری

نارنگی؛ میوه‌ای مفید برای درمان چاقی

طبق تحقیقات جدیدی که دانشمندان دانشگاه انتاریوی غربی کانادا درباره نارنگی انجام داده‌اند، به وجود ماده‌ای در این میوه پی برده‌اند که نه تنها موجب جلوگیری از چاقی می‌شود، بلکه ضد دیابت نوع دو و حتی تصلب شرایین است، (بیماری که علت اصلی بیشتر حملات قلبی و سکته‌های مغزی است).

 

مورای هوف، دانشمند زیست‌شناس عروق دانشکده پزشکی و دندان‌پزشکی شولیچ به همراه ارین مولویل دانشجوی دوره دکتری در این تحقیق به بررسی تأثیر نوعی فلاوونوئید در نارنگی به نام نوبلتین پرداختند. آن‌ها در ابتدا به موش‌های آزمایشگاهی رژیم غذایی سرشار از چربی و قندهای ساده دادند. یک گروه از موش‌ها چاق شدند و تمام علائم بیماری مرتبط با سندرم متابولیک مانند افزایش کلسترول و تری گلیسیرید، انسولین و قند خون بالا و همچنین کبد چرب در آن‌ها مشاهده شد. چنین اختلالات متابولیکی تا حد زیادی خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی و دیابت نوع دو را به شدت افزایش می‌دهد. به رژیم غذایی گروه دوم موش‌ها علاوه بر همان روش مشابه، نوبلتین نیز اضافه شد که بر اثر اضافه شدن این ماده، میزان کلسترول، تری گلیسیرید، انسولین و قند آن‌ها افزایشی پیدا نکرد و افزایش وزن طبیعی هم داشتند. در حالی که موش‌ها به تأثیر انسولین بسیار حساس هستند، ثابت شده است نوبلتین از رسوب چربی در کبد با تحریک ژن‌هایی که درگیر سوزاندن چربی اضافی هستند، جلوگیری می‌کند و مانع فعالیت ژن‌های مسوول تولید چربی است.

طبیعت نارنگی سرد است و مسکن خوبی برای سلسله اعصاب است

 

 

هوف، مدیر گروه پژوهشی زیست‌شناسی عروق در دانشگاه Robarts می‌گوید: موش‌هایی که تحت درمان با نوبلتین قرار گرفتند، اصولاً از چاقی در امان ماندند، به خصوص این که مطالعات بیشتر نشان داد نوبلتین همچنین ضد تصلب شرایین و تجمع پلاک در شریان‌هاست که منجر به حمله قلبی یا سکته مغزی می‌شود. به نظر می‌رسد این تحقیق زمینه را برای مطالعات آینده فراهم می‌کند که آیا این روش، درمان مناسبی برای سندرم متابولیک و شرایط مشابه در انسان‌ها به شمار می‌رود یا خیر؟

 

هوف بر خواص دارویی مولکول‌های زیستی فعال نیز تحقیق می‌کند. 2 سال پیش، هنگامی که فلاوونوئید را کشف کرد و متوجه ماده‌ای به نام نارنجنین در گریپ‌فروت شد که ضد چاقی است و دارای دیگر علائم سندرم متابولیک است، توجه جهانیان را به کار خود جلب کرد.

هوف می‌گوید: مطلب جالب توجه این است که نوبلتین در زمینه محافظتی در مقایسه با نارنجنین، خاصیتی به مراتب قوی‌تر و در حدود 10 برابر دارد. این بار نیز به خاصیت ضد تصلب شرایین نوبلتین هم پی بردیم.

  



:: موضوعات مرتبط: خواص میوه ها و سبزیجات، ،

نویسنده : فریدون تاریخ : 6 / 11 / 1390



تمام حقوق اين وبلاگ و مطالب آن متعلق به پایگاه مقاومت امام هادی(ع)روستای دم افشان مي باشد.