پایگاه مقاومت امام هادی(ع)روستای دم افشان

کوهپیمایی خانوادگی بمناسبت دهه فجر 94 دهه فجر مبارک کوهپیمایی خانوادگی بمناسبت هفته بسیج هفته بسیج گرامی باد. آيا ميدانستيد 44 رويداد فاجعه خونين در سرزمين منا تصاوير نادر و قديمي از حال و هواي مراسم حج مراسم تشیع و تدفین شهدای گمنام


خواص گیاه ریحان

 

ریحان گیاهی است علفی یکساله و معطر که ارتفاع ساقه آن تا 60 سانتیمتر می رسد . برگهاي آن بصورت متقابل بیضوي و نوك تیز با کناره هاي دندانهدر می باشد . گلهاي آن معطر و کوچک به رنگهاي سفید، قرمز و گاهی بنفش مشاهده می شود . تخم آن سیاه و ریز است . برگ ریحان و سرشاخه هاي جوان آن بمصرف تغذیه می رسد ریحان در ایران و افغانستان بطور خودرو می روید در اکثر نقاط دنیا کاشته می شود.

 

ترکیبات شیمیایی:
از ریحان اسانسی تهیه می شود بنام اسانس بازیلیک یا روغن ریحان که معروف است و مصارف درمانی مختلفی درد . اسانس ریحان شامل موادي مانند استراگول واوس من درد . دانه ریحان داراي ماده ر وغنی است که حالتی روان درد .

 

خواص داروئی:
چون ریحان بسیار معطر است بنبراین براي معطر ساختن غذاها از آن استفاده می شود ریحان از لحاظ قدیم ایران کمی گرم و خشک است .

 

1. دم کرده برگ ریحان اثر ضد تشنج درد مقوي و مدر است .

 

2. دم کرده برگ ریحان معالج سردردهاي میگرن و عصبی است .

 

3. خوردن ریحان دستگاه هاضمه راتقویت می کند .

 

4. نوشیدن یک فنجان دم کرده ریحان نفخ و گاز معده را از بین میبرد .

 

5. برگ ریحان درمان کننده ناراحتی هاي حاصل از نیشحشرات است کافی است که محل گزش حشرات را با برگ ریحان ماساژ دهید خارش و درد را برطرف می کند.

 

6. جویدن برگ ریحان براي زخم هاي دهان مفید است .

 

7. جوشانده ریحان تب بر است .

 

8. دم کرده تخم ریحان مسکن است .

 

9. اگر تخم ریحان را بکوبید و با صمغ عربی مخلوط کنید داروي خوبی براي درمان اسهال است .

 

10. تخم ریحان براي رفع دل درد مفید است .

 

11. برگ ریحان اثر زیا کننده شیر دردو مادران شیر ده حتما باید از این گیاه استفاده کنند .

 

12. دم کرده دانه ریحان براي درمان ورم کلیه و ترشحات زنانه بکار می رود .

 

13. دم کرده برگ ریحان درمان کننده سرگیجه است .

 

14. برگ ریحان را همراه غذا بخورید در هضم غذا موثر است .

 

15. اگر گلدان ریحان را جلوي پنجره بگذارید حشرات و مگس را فراري می دهد و آنها ودر خانه نخواهند شد .

 

طرز استفاده:

Essential Oil Basil خریدري کنید این اسانس بنام Helath Food اسانس ریحان را می توانید از فروشگاههاي گیاهان دارویی و یا معروف است لطفا دقت کنید که این اسانس بسیار قوي است و نباید بیشاز 2 تا 3 قطره آنرا مصرف کنید و همیشه هم باید آنرا با آب رقیق کنید.

 



:: موضوعات مرتبط: خواص میوه ها و سبزیجات، ،

نویسنده : فریدون تاریخ : 6 / 11 / 1390

گلابی ، خواص. میوه ای عالی

 


 

گلابی میوه ای است سبز یا زرد رنگ ، آبدار و مخروطی شکل که دارای طعمی خوش و معطر است. گلابی را شاه میوه یا آمرود هم می نامند و به میوه پیوندی و شاداب آن شاه آمرود گویند. گیاه گلابی بومی آسیای غربی و اروپای شرقی مخصوصاً نواحی شمال غربی ایران و کوههای قفقاز می باشد. گلابی بعد از سیب مهم ترین میوه دانه دار دنیا و ایران به شمار می آید. گلابی را در زبان عربی سَفرجَل یا عَرمُوط و در زبان انگلیسی PEAR می گویند.

گونه های مختلف گلابی طعم های گوناگون از ترش تا شیرین دارند . این میوه حاوی ویتامین های E  و C ،کلسیم ، آهن،منیزیم  و روی  است. چون گلابی میوه ای آبدار و حاوی ویتامینc می باشد ، در زیبایی پوست شما بسیار مؤثر است. یکی از خواص گلابی ملین بودن آن است . همچنین دانه های ریزی که در موقع خوردن گلابی زیر دندان احساس می کنید، برای دفع مواد زائد بدن بسیار مؤثر است.

 

 

گیاه گلابی و انواع آن

درخت گلابی در برابر سرما از سیب حساس تر است. گل های گلابی در بهار کمی زودتر از سیب باز می شوند ، به همین دلیل بیشتر در معرض خطر سرمای بهاره قرار می گیرند . در تابستان، گیاه گلابی گرما را بیشتر از سیب تحمل می کند. گل و میوه گلابی در انتهای شاخه ها و سیخک های دو ساله بوجود می آید ، بنابراین هنگام هرس درختان بارور ، باید در حفظ سیخک ها دقت کرد. میزان محصول در باغ های معمولی به 45 تن در هکتار می رسد. تعداد ارقام گلابی موجود در ایران حدود 120 نوع است. مهمترین ارقام بومی عبارتند از :

شاه میوه کرج ، شاه میوه خراسان ، شاه میوه اصفهان ، گلابی نطنز کاشان ، محمدعلی مشهد ، سه فصله کرج ، سیبری ، گلابی پیغمبری .

از گلابی های خارجی نیز که کم و بیش در ایران کشت می شوند می توان : آنژو، وینترنلیس، بارتلت، دوشس، ژاندارک، باسه، کولمار، بوره ژیفار و دوینه دوکومیس را نام برد. بارتلت که در اروپا بنام ویلیامز مشهور است، مهم ترین و پر کشت ترین گلابی در دنیا به شمار می رود.

یک نوع گلابی جنگلی که در کهکیلویه می روید و تخم آن زیاد است را انجوجک می نامند. میوه آن قابل استفاده نیست، ولی زمانی که میوه روی خاک می افتد و می پوسد، تخم آن را جمع آوری می کنند که استفاده درمانی زیادی دارد.

 

 

خواص درمانی گلابی

قسمت هایی از درخت گلابی که مورد استفاده غذایی و درمانی قرار می گیرد: 1- میوه 2- برگ 3- پوست درخت آن است. گلابی را می توان بصورت خام یا پخته ( مربا و کمپوت) مصرف کرد.

• گلابی میوه ای عالی و گوارا و پرآب است که خاصیت لینت دهندگی دارد. افرادی که یبوست دارند سعی کنند 1 تا 2 عدد گلابی در روز بخورند و بلافاصله 1 لیوان آب ولرم بنوشند که خاصیت ملین آن قوی تر شود.

• گلابی میوه ای است که به آسانی هضم و جذب بدن می شود.

• گلابی دارای دانه های بسیار ریزی است که خصوصاً نزدیک هسته آن زیاد است. این دانه ها از جنس سلولزاست و در دستگاه گوارش هضم نمی شود. از این رو با عبور از دستگاه گوارش ، معده و روده را پاک می کند و کلیه مواد زائد باقیمانده در شکم را دفع می کند.

• پوست گلابی که در معرض نور خورشید قرار دارد ، از نظر ویتامین ها غنی تر است. به علاوه قسمت عمده فیبر گلابی در پوست آن است ، لذا نباید هنگام خوردن ، پوست آن را جدا کنید.

• کسانی که مبتلا به   فشار خون هستند ، اگر به طور مرتب گلابی بخورند خون آنها تصفیه خواهد شد .

• گلابی برای غدد داخلی بدن بسیار مفید است . تانن و پتاسیم آن، اسید اوریک را به هر اندازه که باشد حل می کند. به همین جهت افراد مبتلا به نقرس، آرتروز و رماتیسم می توانند از آن بهره زیادی ببرند.

• گلابی برای معالجه امراض سینه یک میوه عالی است و این خاصیت مربوط به تانن آن است و اگر گلابی کمی گس باشد برای سینه بهتر است.

• گلابی به علت دارابودن ارسنیک رعشه را درمان می کند.

• ماده مهم دیگری که در گلابی موجود است عنصر بور( BORON ) است که با افزایش جذب کلسیم ، از بروز پوکی استخوان  به خصوص در زنان یائسه  جلوگیری می کند.

• موادی که برای استخوان ها مفیدند، برای مغز نیز نافع اند. گلابی هم از این قاعده مستثنی نیست و از میوه هایی است که برای حافظه و تمرکز حواس مفید است.

• مواد موجود در گلابی برای تقویت بدن پس از بیماری هایی که نیرو و توان انسان را تحلیل می برد، بسیار مفید است. شاید به همین دلیل است که برای بیماران کمپوت گلابی می بریم. در دوران نقاهت بیماری هایی چون سل، کم خونی و ضعف شدید خوردن مخلوط آب گلابی و به بسیار مفید است.

• گلابی یکی از میوه های ضدعفونی کننده یا ضد مسمومیت است و این خاصیت به دلیل ادرارآور و ملین بودنش است.

• گلابی موجب شادابی و طراوت بدن وپوست می شود.

• گلابی برای بیماران دیابتی میوه بسیار مناسبی است ، چون قسمت اعظم قند آن سلولز، سوربیتول و لوولوز است . شاید به همین دلیل حکیم عالیقدر ایرانی ابوعلی سینا، گلابی یا کمپوت آن را برای اکثر بیماران مجاز دانسته و آن را" شاه میوه" خوانده است.

• گلابی ترشح بزاق را افزایش می دهد ،در نتیجه هضم غذا را آسان می کند . پس پوره آن برای سالمندان بسیار مفید است.

• فیبر موجود در گلابی لینین(LININ) است که غیرقابل حل بوده و برای کاهش گاستول خون بسیار مؤثر است.

در مورد برگ آن؛

• جوشانده برگ گلابی برای کلیه بسیار مفید است ، چون ادرارآور ، ضدعفونی کننده و میکروب کش مثانه است. از این رو مبتلایان به عفونت ادراری حتماً باید آن را مصرف کنند. سنگ مجرای ادرار را دفع می کند ، برای این منظور100 گرم برگ جوان درخت گلابی را در یک لیتر آب به مدت 20 دقیقه دم کنید و آن را در سه وعده به میزان 1 تا 2 استکان تناول کنید.

• دم کرده برگ گلابی دارویی شفابخش برای بی خوابی است، اعصاب را آرام می کند و سردردهای میگرنی را درمان می کند.

• انجوجک که تخم گلابی جنگلی است ، دفع کننده کرم است و اعصاب متشنج را تسکین می دهد و اگر آن را کوبیده و شیره آن را بگیرند ، برای بندآمدن خونریزی زیاد در قاعدگی مفید است.

 

 

تذکر :

* هضم پوست گلابی کمی مشکل است، از این رو کسانی که معده ضعیفی دارند آن را با پوست نخورند یا آن را بصورت کمپوت مصرف کنند.

* بهتر است گلابی کاملاً رسیده را مصرف کنید تا خواص آن بیشتر و هضم آن راحت تر باشد.

* بهتر است پس از خوردن گلابی آب سرد ننوشید ، زیرا در افراد حساس ایجاد نفخ می کند.

 

 

احادیث و نظرات بزرگان

در مورد نظر ابوعلی سینا در مورد گلابی صحبت کردیم . ولی جالب است بدانید که احادیث زیادی در مورد گلابی وجود دارد مثلا در حدیثی آمده:

" هر کس ناشتا گلابی بخورد ، آب نطفه او پاک و فرزندش نیکو خواهد شد."

امام صادق علیه السلام فرمودند :

" گلابی معده را پاک و آن را تقویت می کند" و باز فرموده اند: " خوردن گلابی در حال سیری سودمندتر از خوردن آن در حال گرسنگی است. کسی که دلش گرفته و اندوهناک است ، باید گلابی را بعد از غذا بخورد."

 

 

مواد موجود در 100 گرم گلابی خام

 

انرژی  58 کیلو کالری
کربوهیدرات  15 گرم
فیبر خام  3/1 گرم
فیبر خوراکی  8/2 گرم* (منبع خوب)
کلسیم  11 میلی گرم
آهن  25/0 گرم
روی  12/0 گرم
 پتاسیم  125 میلی گرم* (منبع خوب)
فلوئور  18 میکروگرم* (منبع خوب)
ویتامین A  9/1 RE
ویتامین E  4/0 میلی گرم* (منبع خوب)
ویتامین C  4 میلی گرم
 فولات  7 میکروگرم* (منبع خوب)

 

گلابی حاوی ریزمغذهایی چون فلوئور، سلنیوم ، کرم و بور است که برای سلامتی و تأمین ریزمغذی های بدن بسیار مفید است.

فهرست منابع :

* خواص میوه های خوراکی ، تألیف مرتضی نظری

* زبان خوراکی های 1 ، تألیف دکتر جزایری

* مجله دنیای تغذیه

* جدول ترکیبات مواد غذایی انستیتو تغذیه ایران

 

تهیه و تنظیم :موسوی - کارشناس تغذیه تبیان

 

 

 

 

 



:: موضوعات مرتبط: خواص میوه ها و سبزیجات، ،

نویسنده : فریدون تاریخ : 6 / 11 / 1390

خواص میوه سیب

 

درخت سیب در یبشتر نقاط دنیا پرورش داده می شود و سیب میوه ایست که می توان گفت در هر جاي دنیا وجود دارد و همه مردم دنیا انرا می شناسند. در کشور عزیز ما ایران این درخت بصورت وحشی در جنگل هاي شمال وجود دارد در لاهیجان و رودسر آنرا آسیب ، هسی و هسیب و در مازندران به آن سه می گویند سیب انواع مختلف درد . انواع وحشی آن کوچک و پرورش یافته آن درشت و برد می باشد . سیب نوع ترش و شیرین دارد.

ترکیبات شیمیایی:
سیب داراي ویتامین و مواد مغذي زیادي است و بی مناسبت نیست که یک ضرب المثل انگلیسی می گوید که خوردن یک سیب در روز شما را از رفتن نزد دکتر بی نیاز می کند.

 

موادي که در یک سیب متوسط وجود دارد بشرح زیر است :

 

انرژی : 258 کالری

 

پروتئین : 2/1 گرم

 

چربی : 6/1 گرم

 

مواد نشاسته ای : 6/59 گرم

 

کلسیم : 24 میلی گرم

 

فسفر : 10 میلی گرم

 

آهن : 2/1 میلی گرم

 

ویتامین آ : 360 واحد

 

ویتامین ب 1 : 15 میلی گرم

 

ویتامین ب 2 : 8 میلی گرم

 

ویتامین ب 3 :1 میلی گرم

 

ویتامین ث : 18 میلی گرم


ناگفته نماند که ویتامین هاي وجود در سیب بیشتر در پوست سیب وزیر پوست آن قرار درد بنابراین آنهایی که می توانند پوست سیب را هضم کنند بهتر است که آنرا با پوست میل کنید و اگر می خواهید پوست آنرا بکنید بهتر است که سیب را خیلی نازك پوست کنبد

 

خواص داروئی:
1. سیب یک میوه قلیایی است و تمیز کننده بدن است و بعلت درا بودن پکتین زیاد آب اضافی بدن را خارج می سازد

 

2. سیب را می توان براي برطرف کردن اسهال حتی براي کودکان بکار برد . بدین منظور سیب را باید رنده کرد و استفاده نمود .سیب را می توان پخت و براي آنهایی که روده تنبل دارند آن را روي آتش ملایمی بپزید البته حتما ازظرف لعابی یا تفلون استفاده کنید زیرا به این طریق پکتین و ویتامین هاي آن حفظ می شود.

 

3. شربت سیب بهترین دارو براي درمان سرفه و گرفتگی صدا می باشد .براي تهیه شربت سیب یک کیلو سیب راشسته و با پوست قطعه قطعه کنید و در یک لیتر آب بپزید سپس آنرا با پارچه نازکی صاف کنید و چند تکه قند به آن اضافه کنید و دوباره روي آتش ملایم قرار دهید تا قوام بیاید و آن را از روي آتش بردارید روزي سه تا چهار فنجان از این شربت بنوشید.

 

4 . سیب داراي مقدر زیادي کلسیم است و کلسیم سیب به بدن کمک می کند که کلسیم غذاهاي دیگر را نیز جذب کند.

 

5. خوردن سیب یبوست را برطرف می کند و براي خستگی مفرط مفید است

 

6. دم کرده برگ درخت سیب ادرار آور است و درمان کننده التهاب کلیه و مثانه میباشد.

 

7. نوشیدن آب سیب داروي موثري براي درمان سرمخوردگی و گرفتگی صدا و سرفه است.

 

8. سیب مقوي کبد و اشتها آور است.

 

9. سیب براي درمان تنگی نفس بسیار مفید است حتی بوئیدن سیب نیز این خاصیت را درد

 

10. سیب پخته تقویت کننده معده و کبد و دفع کننده سودا و سموم بدن است .

 

11. سیب حرارت را از بدن خارج می سازد .

 

12. سیب را رنده کنید و در دستمال بپیچید و روي چشم بگذارید درد چشم را برطرف می کند.

 

13. خوردن سیب حتی براي آنهایی که بیماري قند دارند مفید است چون قند خون را بالا نمی برد.

 

14. کسانیکه می خواهند لاغر شوند حتما باید سیب را با پوست بخورند .

 

15. دم کرده گل سیب داروي سرفه و تورم مجراي تنفسی است

 

16. سیب داروي خوبی براي درمان زخم ها می باشد

 

17. سیب بهترین دارو براي سوء هاضمه است زیرا داراي مقدر زیادي پکتین می باشد

 

18. آب سیب را حتی می توان براي تنقیه استفاده کرد . این تنقیه براي بیماریهاي روده بسیار موثر است.

 

19. پوست سیب را مانند چائی دم کنید و بیاشامید این اچئی بهترین دوست کلیه است .

 

20. آب سیب را با ابمیوه گیري در منزل تهیه کنید و فورا آنرا بنوشید زیرا در اثر ماندن آنزیم اي خود را از دست می دهد.

 

21. آب سیب براي زیبایی پوست استفاده زیادي درد بخصوص براي از بین بردن چین و چروك پوست موثر است بدین منظور آب سیب را صبح و شب روي پوست گردن و صورت بمالید و ماساژ دهید البته همیشه آب سیب تازه استفاده کنید.

 

استفاده دیگر از سیب براي لطافت پوست سیب پخته است سیب رابپزید و سپس له کنید و با شیر مخلوط کنید و این مخلوط را بصورت نیم گرم روي پوست بگذارید و پساز چند دقیقه آنرا بردارید .

 

خواص سیب ترش:
1. سیب ترش قابضاست و حالت استفراغ و دل بهم خوردگی را از بین می برد.

 

2. سیب ترش را بپزید درمان اسهال خونی است

 

3. آب سیب ترش مخلوط با انار براي تقویت معده و درمان اسهال و دل بهم خوردگی بکار می رود

 

4. رب سیب ترش علاج اسهال ، استفراغ و درد و غم است

 

5. مرباي شکوفه سیب براي ضعف معده و ازدیاد نیروي جنسی مفید است

 

6. سیب ترش براي آنهائیکه مزاج گرم دارند بسیار مفید است بالعکسآنهائیکه مزاج سرد دارند باید سیب شیرین بخورند

 

7. سیب در قدیم معالج نقرس و بیماریهاي عصبی بوده است



:: موضوعات مرتبط: خواص میوه ها و سبزیجات، ،

نویسنده : فریدون تاریخ : 6 / 11 / 1390

خواص میوه انگور

انگور از نابینایی در دوران پیری جلوگیری می کند

خواص خوراکیها | انگور از نابینایی در دوران پیری جلوگیری می کند گروهی از متخصصان چشم پزشکی در آمریکا اظهار داشتند خوردن انگور در طول عمر از بروز نابینایی دوران پیری جلوگیری می کند.
 

به گزارش ایسنا، افراد سالخورده مستعد ابتلا به نوعی بیماری چشمی موسوم به تحلیل نقطه ماکولار چشم ناشی از افزایش سن هستند که از عوامل مهم نابینایی در این گروه سنی است.

دکتر سیلویا فین من، متخصص اصلی این مطالعه در دانشگاه فوردهام نیویورک دراین باره خاطرنشان ساخت:

افرادی که در طول عمر خود به خوردن انگور عادت دارند در سالهای پیری، کمتر در معرض نابینایی ناشی از تحلیل نقطه ماکولار چشم قرار می گیرند.

به گزارش خبرگزاری یونایتدپرس، فین من تصریح کرد:

نابینایی ناشی از افزایش سن، حاصل آسیب اکسیدیته به بافت چشم است که به مرور زمان و با بالا رفتن سن بروز می کند. یک رژیم غذایی غنی از آنتی اکسیدان های طبیعی در طول عمر مانند آنتی اکسیدانهای موجود در انگور به طور مستقیم برای سلول های رنگدانه ای اپی تلیوم شبکیه و در نتیجه برای سلامت و بهبود عملکرد شبکیه چشم موثر و سودمند است.

به گفته متخصصان تغذیه، انگور در عین حال میوه ای ضدعفونی کننده است و برای درمان بیماری هایی چون یبوست، عوارض روماتیسم، کم خونی و پیشگیری از سرطان بسیار مفید است. این میوه همچنین سرشار از پتاسیم است که برای برطرف کردن ضعف بدن بسیار مفید است و مصرف آن برای افراد مبتلا به ناراحتی های قلب و اعصاب توصیه می شود.

انگور برای حفظ سلامت قلب، ریه و کلیه ها موثر و به دلیل داشتن املاح و مواد سلولزی، ملین و مدر است و موجب کاهش اوره خون می شود. دانه های خشک انگور صفرا و بلغم را دفع و به رفع حالت خستگی کمک می کنند.

منبع: همشهری آنلاین
 

عصاره هسته انگور قوی ترین آنتی اکسیدان

خواص خوراکیها | عصاره هسته انگور قوی ترین آنتی اکسیدان هسته انگور نوعی آنتی اکسیدان و سرشار از خواص درمانی است. عصاره دانه انگور به طور موثری با رادیکال های آزاد بدن مقابله می کند.
 

به گزارش «Health news»، آنتی اکسیدان موجود در هسته انگور سیستم قلبی عروقی بدن و سیستم گوارشی را بهبود می بخشد.

عصاره هسته انگور قوی ترین آنتی اکسیدان حتی نسبت به ویتامین C و E به حساب می آید و برای بهبود سلامت چشم، پوست و مغز مفید است. عصاره دانه انگور در مقابله با سرطان پوست بسیار موثر است و کارآیی ذهنی فرد را افزایش می دهد و با داشتن خاصیت ضدباکتریایی، مانع از تجمع باکتری در بدن می شود. همچنین خاصیت ضد التهابی و ضد ویروسی آن مانع از ایجاد ویروس هنگام ابتلا به ذات الریه می شود.

نتایج بررسی ها نشان می دهد عصاره دانه انگور تنها آنتی اکسیدانی است که قادر است از سد مغز عبور کند و از مغز و بافت عصبی محافظت کند. عصاره دانه انگور از تجمع جرم در رگ های خونی پیشگیری می کند. نوعی فنول موجود در این عصاره مانع از پیری زودرس می شود.

 


:: موضوعات مرتبط: خواص میوه ها و سبزیجات، ،

نویسنده : فریدون تاریخ : 6 / 11 / 1390



تمام حقوق اين وبلاگ و مطالب آن متعلق به پایگاه مقاومت امام هادی(ع)روستای دم افشان مي باشد.