پایگاه مقاومت امام هادی(ع)روستای دم افشان

کوهپیمایی خانوادگی بمناسبت دهه فجر 94 دهه فجر مبارک کوهپیمایی خانوادگی بمناسبت هفته بسیج هفته بسیج گرامی باد. آيا ميدانستيد 44 رويداد فاجعه خونين در سرزمين منا تصاوير نادر و قديمي از حال و هواي مراسم حج مراسم تشیع و تدفین شهدای گمنام


خواص میوه انار
خواص خوراکیها | خواص میوه انار انار یکی از میوه هایی است که از قدیم وجود داشته است حتی در کتب مقدس چندین بار نام آن ذکر شده است . هومر شاعر معروف یونان در کتاب خود ( اودیسه ) از آن نام برده است . معروف ایت که حضرت سلیمان باغ بزری پر از درخت های انار داشته که به ان عشق می ورزیده است .
 

درخت انار بومی ایران و مناطق مجاور آن است . کلمه انگلیسی Pomegranate از زبان یونانی مشتق شده که به معنی ( سیب با هسته های زیاد ) می باشد . انار درخت کوچکی است که ارتفاع آن تا 6 متر می رسد و در مناطق نیمه گرمسیری می روید . شاخه های آن کمی تیغ دار و برگهای آن متقابل ، شفاف و ساده است . گلهای انار درشت برنگ قرمز اناری ولی بی بو می باشد . میوه آن کروی با اندازه های مختلف دارای پوستی قرمز رنگ و یا زرد رنگ می باشد و روی هم رفته در حدود بیست نوع مختلف انار در دنیا موجود است

از نظر طب قدیم ایران میوه انار سرد و تر و قابض است . آب انار سرد و تر و پوست انار سرد و خشک و بسیار قابض می باشد . پوست ریشه درخت انار از بقیه قسمت های این درخت قابض تر است . کلیه قسمت های درخت انار دارای تان می باشد که بسیار قابض است . برای مصارف دارویی از گل ، برگ ، پوست درخت ، پوست ریشه و دانه انار استفاده می شود .

خواص اصلی انار

1. انار شیرین ادرار آور است .

2. ملین مزاج است .

3. آب انار شیرین برای بیماریهای مجاری ادرار مفید است .

4. ترشح صفرا را زیاد می کند.

5. آب انار اسهال را برطرف می کند.

6. اگرآب انار را با عسل مخلوط کرده و هر روز چند قطره در بینی بچکانید از رشد پولیپ در بینی جلوگیری می کنید .

7. خون ساز است .

8. خون را تصفیه می کند .

9. برای سالمندان بهترین دارو برای تقویت کلیه است .

10. آب انار خنک کننده است .

11. رنگ صورت را شاداب می کند .

12. صدا را باز کرده و گرفتگی صدا را برطرف می کند .

13. وزن اضافه کردن انار بخورید .

14. انار مقوی قلب و معده است .

 

خواص دیگر قسمت های درخت انار

1. جوشانده پوست ریشه درخت انار کرم معده و روده را از بین می برد .

2. جوشانده پوست درخت انار نیز اثر ضد کرم دارد .

3. برای برطرف کردن گلو درد و زخم گلو از جوشانده پوست انار و یا جوشانده برگهای انار استفاده کنند .

4.خانم هائی که عادت ماهیانه شان منظم نیست می توانند از جوشانده برگهای انار استفاده کنند.

5.برگهای له شده انار را اگر روی پوست بگذارید خارش را از بین می برد .

6.برای برطرف کردن سوختگی پوست ، گلهای انار را له کرده و با روغن کنجد مخلوط کنید و این پماد را روی قسمت سوختگی بمالید .

7. جوشانده پوست درخت و پوست ریشه درخت انار کرم کش است .

8.دم کرده گل انار اسهال مزمن را برطرف می کند .

9.دم کرده گلهای انار را بصورت غرغره برای از بین بردن زخمهای دهان بکار ببرید .

10.برای برطرف کردن دندان درد ، دم کرده ریشه درخت انار را در دهان مضمضه کنید .

11.انار ترش و شیرین (میخوش ) ادرار را زیاد می کند .

12. برای برطرف کردن بواسیر باید معقد را با جوشانده پوست انار شستشو داد .

 

قدیمی تر ها میگفتند ...

- اگر شیرین باشد بر آب مرد (منی) می افزاید و بچه را نیکو میکند و اگر ملس باشد برای شکم خوب است.

- دود درخت انار حشرات را دور میکند و خلال کردن با سیخهای آن آکله را به حرکت در میآورد.

- انار سورانی طبیعت را معتدل میکند و خوردنش با پوست کرم خوردگی دندان و بخار را میزداید و نفس را خوشبو و آن را روشن و قلب را زنده میکند.

- هر کس به هنگام خواب ، اناری بخورد تا صبح کند از خودش در امان است انار شیرین با پیه آن معده را دباغی میکند و تخمه را درمان میکند و غذا را هضم مینماید و در بدن تسبیح میکند.

- کسی که اناری را کامل بخورد خداوند شیطان را از سوزاندن دل او تا چهل روز باز میدارد و کسی که دو انار کامل بخورد خداوند شیطان را از سوزاندن دل او تا صد روز باز میدارد و کسی که سه انار کامل بخورد خداوند شیطان را تا یک سال از سوزاندن دل او باز میدارد و کسی که یک سال گناه نکند وارد بهشت میشود و در هر انار دانه ای از بهشت است .

- شایسته است که انار را ناشتا بخورند و بخصوص در پنجشنبه و جمعه به تنهایی بخورند و برای همه چیز سودمند است و هیچ چیز زیانی به آن نمیرساند. خوردن انار هم صبح مفید است هم شام

 
  منبع : طب سنتی دکتر رحمت سخنی


:: موضوعات مرتبط: خواص میوه ها و سبزیجات، ،

نویسنده : فریدون تاریخ : 6 / 11 / 1390

خواص بیشمار فلفل ها
خواص خوراکیها | خواص بیشمار فلفل ها وقتی غذاهای حاوی فلفل سیاه را در دهانتان می گذارید تحریک غدد چشایی پیامی را به معده شما مخابره می کند تا اسید هیدروکلریک بیشتری ترشح کند. در نتیجه گوارش غذا بهتر انجام می شود.
 

اگر می خواهید غذای همیشگی تان را از یکنواختی بیرون بیاورید فلفل ها را دست کم نگیرید. آنها می توانند سالاد های شما را رنگارنگ کنند، کنار غذای خوبی باشند یا اینکه لقمه های آتشینی را به معده تان بفرستند. در کنار این موضوع باید بدانید که هر کدام از این فلفل ها خواصی هم برای سلامتی دارند. پس این مزایا را بشناسید و بعد فلفل مورد علاقه تان را با وسواس بیشتری انتخاب کنید.

خواص فلفل قرمز

مانند سایر فلفل ها خواص زیادی دارد که بهتر است از آنها غافل نشوید: فلفل قرمز تازه، منبع خوبی از فیبر، ویتامین آ و ث است.

در ترکیب شیمیایی فلفل قرمز ماده ای به نام کپساسین وجود دارد که مزه تند فلفل به دلیل وجود آن است. تحقیقات مختلف ثابت کرده که این ماده به کاهش کلسترول خون کمک کرده و یک آنتی اکسیدان قوی است. کپساسین خطر ایجاد لخته شدن خون در رگ ها را هم کاهش می دهد.

درست است که فلفل قرمز باعث سوزش دهان می شود و شاید یک لحظه فکر کنید در حال آتش گرفتن هستید اما واقعیت این است که فلفل قرمز خاصیت ضد درد دارد و به طور طبیعی درد را کاهش می دهد.

فلفل با تحریک ترشح آنزیم های گوارشی در معده و نابودی باکتری هایی که می توانند عامل عفونت باشند، قدرت هضم را تقویت می کند.

خاصیت ضد باکتری فلفل از اسهال های عفونی پیشگیری می کند.

مصرف فلفل قرمز خطر ابتلا به دیابت نوع 2 را کاهش می دهد و سرطانی شدن سلول های پروستات را متوقف می سازد.

قرمز آتشین

از رنگ قرمزش پیداست که چه طعم تند و تیزی دارد. فلفل قرمز یا به صورت پودر شده قابل خریداری است یا اینکه می توانید این سبزی قرمز رنگ را به صورت تازه مصرف کنید. وقتی که این فلفل هنوز کاملا نرسیده رنگش سبز است اما به تدریج تغییر رنگ می دهد و البته تند تر می شود. این فلفل بیشتر در مناطق گرم و مرطوب رشد می کند.

فلفل سیاه و سلامتی

شاید فکرش را هم نمی کنید که این گرد سیاه رنگ برای سلامتی شما این فواید را به همراه دارد:

وقتی غذاهای حاوی فلفل سیاه را در دهانتان می گذارید تحریک غدد چشایی پیامی را به معده شما مخابره می کند تا اسید هیدروکلریک بیشتری ترشح کند. در نتیجه گوارش غذا بهتر انجام می شود. در واقع اسید هیدروکلریک برای هضم مواد پروتئینی و سایر غذاها ضروری است و اگر مقدار آن کافی نباشد، سبب سوءهاضمه می شود.

فلفل سیاه از تشکیل گازهای روده ای پیشگیری می کند. علاوه بر این مصرف فلفل سیاه تعرق بدن را افزایش می دهد و ادرار آور است.

این ادویه اثرات آنتی اکسیدانی و ضد باکتریایی هم دارد که سلامت سیستم گوارش را تضمین می کند.

فلفل سیاه نه تنها به جذب مواد مفید غذا کمک می کند، بلکه لایه بیرونی دانه فلفل فعالیت سلول های چربی را مختل کرده و در عین حال که به شما انرژی می دهد، شما را لاغر نگه می دارد.

زنگوله های شیرین

فلفل دلمه ای یکی از سبزیجات ترد و خوشرنگی است که می توانید آن را به ترکیب مواد اولیه غذاهایی چون ماکارونی، پیتزا، انواع سالاد و... اضافه کنید و خوراک های خوشمزه ای بپزید.

شاید به دلیل اینکه در ایران با این فلفل، دلمه هم درست می کنند به این نام مشهور شده، در صورتی که ترجمه نام انگلیسی آن فلفل زنگوله ای یا فلفل شیرین است. اصل و نسب این فلفل خارجی به آمریکای جنوبی بر می گردد و قدمت آن به 5 هزار سال قبل از میلاد مسیح می رسد.

این فلفل توسط اسپانیایی ها و پرتغالی ها کشف شد و به سایر نقاط جهان راه یافت. فلفل دلمه ای با ظاهر زنگوله ای شکلش در رنگ های سبز، قرمز، زرد و نارنجی دیده می شود و تقریبا در همه فصول سال می توانید آنها را در یخچال خانه تان داشته باشید یا حتی در فریزر ذخیره کنید.

فواید فلفل دلمه ای

فلفل دلمه ای مزایای زیادی برای سلامتی دارد که بهتر است برخی از آنها را بدانید:

یک منبع عالی از ویتامین های آ و ث به شمار می رود. این دو آنتی اکسیدان قوی رادیکال های آزاد بدن را از بین می برند. رادیکال های آزاد از جمله ترکیباتی هستند که به سلول ها آسیب می رسانند و بیماری های مختلفی از جمله انواع سرطان ها را ایجاد می کنند. رادیکال های آزاد عامل بالا بردن کلسترول خون در رگ ها هم هستند و باعث بروز بیماری های قلبی می شوند که با مصرف فلفل دلمه ای می توانید از این امراض در امان بمانید.

به دلیل داشتن ویتامین ث و بتاکاروتن از چشم های شما در مقابل بیماری آب مرواید محفاظت می کند. نتایج تحقیقاتی که دانشمندان ایتالیایی انجام داده اند نشان می دهد برخی از سبزیجات مانند فلفل دلمه ای احتمال بروز آب مروارید را کاهش می دهند. علاوه بر این فلفل دلمه ای قرمز، ترکیباتی دارد که چشم هایتان را در مقابل کوری در دوران پیری هم مصون نگه می دارد.

فلفل دلمه ای با داشتن مقادیر فراوان ویتامین ث شدت و طول دوران سرماخوردگی شما را کاهش می دهد و یک داروی خوب برای درمان این بیماری فصلی است.

نگهداری در آشپزخانه

زمانی که فلفل ها را می خرید دقت کنید که تازه، شفاف و پررنگ باشند. فلفل های چروکیده یا آنهایی که لکه های سیاه دارند انتخاب خوبی نیستند و زود خراب می شوند.

فلفل ها را نشسته داخل یک پاکت یا حوله کاغذی بپیچید و در یخچال بگذارید. در این صورت تا یک هفته خوب می مانند. یادتان باشد که آنها را داخل کیسه های پلاستیکی در یخچال قرار ندهید چون به سرعت از بین می روند.

فلفل دلمه ای حداکثر تا 12 روز می تواند در یخچال خانه شما سالم باقی بماند اما هر چقدر زودتر آن را مصرف کنید بهتر است.

فلفل مرغوب باید سفت، آبدار، ترد، براق و کاملا شفاف باشد.

نکته آشپزی

می توانید فلفل دلمه ای بخارپز یا کبابی را با سایر غذاها مصرف کنید.

این سبزی به صورت خام هم در انواع سالاد قابل مصرف است اما مراقب باشید؛ چون مصرف زیاد آن سبب نفخ شکم می شود.

بلافاصله بعد از خرد کردن، فلفل دلمه ای را مصرف کنید چون با گذشت زمان ویتامین ث موجود در آن از بین می رود.

 
  منبع :همشهری انلاین


:: موضوعات مرتبط: خواص میوه ها و سبزیجات، ،

نویسنده : فریدون تاریخ : 6 / 11 / 1390

آب آناناس بخورید سرما نخورید
خواص خوراکیها | آب آناناس بخورید سرما نخورید اگر شما هم از آن سرماخورهای حرفه ای هستید و با شروع فصل سرما به هر دارویی متوسل می شوید تا سرما نخورید، برای یک بار هم که شده آناناس را امتحان کنید.
 

چرا؟

برای این که پزشکان توصیه می کنند اگر زیاد دچار سرماخوردگی می شوید و این وضعیت شما را آزار می دهد، می توانید با نوشیدن آب آناناس تا حد زیادی علائم این بیماری را کاهش دهید.

متخصصان تغذیه معتقدند، آناناس علاوه بر این که شیرین و خوش طعم است مزایای بسیاری برای سلامتی نیز دارد. از جمله این که آناناس حاوی یک نوع آنزیم با خواص ضد التهابی است که "بروملاین" نام دارد.

این آنزیم در واقع می تواند با عفونت ها مقابله کرده و باکتری ها را نابود سازد.

نوشیدن آب آناناس در تسکین گلودرد هم موثر است و همچنین می تواند به راحتی مخاط بدن را پاکسازی کند. آنزیم بروملاین موجود در آناناس به تسکین سرفه های ناشی از سرماخوردگی کمک می کند.

علاوه بر این ها نوشیدن آب آناناس می تواند در تسکین بدن دردهای ناشی از سرماخوردگی تاثیر مفید و به سزایی داشته باشد.

پس تا عطسه اول آمد بدوید یک لیوان آب آناناس بخورید.
 

 


:: موضوعات مرتبط: خواص میوه ها و سبزیجات، ،

نویسنده : فریدون تاریخ : 6 / 11 / 1390

مروری بر خواص خرمالو
خرمالو که در غرب، سیب شرقی نیز نامیده می‌شود، میوه‌ای است کروی شکل با پوست بسیار نازک که رنگ آن از زرد متمایل به نارنجی تا نارنجی پررنگ متغیر است.

 

خرمالو

 

قطر خرمالو بین 3 تا 8 سانتی‌متر می‌باشد و به جز هسته که در برخی گونه‌های آن دیده می‌شود، تمام قسمت‌های آن خوراکی است.

درخت خرمالو از خانواده Ebenaceae بوده و نام علمی آن Diospyros Kaki است. بر حسب طعم و بافت دو نوع واریته برای این گیاه مشخص شده است. میوه یک گونه از این گیاه تا زمانی که به طور کامل نرسد و نرم نشود، قابل خوردن نیست؛ اما گونه دیگر قبل از رسیدن کامل نیز قابل خوردن است. گونه اول را پس از چیدن از درخت می‌توان در دمای اتاق نگهداری کرد تا کاملاً رسیده شود؛ اما گونه دوم باید پس از رسیدن کامل چیده شود. منشأ درخت خرمالو کشور چین است که بعدها از آنجا به ژاپن و کره و در دهه 1970 به آمریکا برده شد. این درخت به سرما حساس است و در مناطق گرمسیر رشد می‌کند.

خرمالو سرشار از آب و بتاکاروتن است و چنانچه این ویتامین به مقدار کافی به بدن نرسد نه‌تنها قدرت بینایی کم می‌شود، بلکه باعث خشن شدن پوست و شکننده شدن ناخن و موها و افت در میزان هوش و سلامت بدن می‌شود.

خرمالو دارای مقادیر قابل توجهی ویتامین‌های B3 ،B2 B1 و c است، در ضمن این میوه مواد معدنی ضروری برای بدن مانند کلسیم گوگرد،آهن ,فسفر و پتاسیم و مقداری نیز سلولز دارد. خرمالو به علت دارا بودن مواد معدنی، برای رشد و نمو بدن بسیار مفید است و آهن موجود در آن عنصر اصلی خون‌سازی و پتاسیم موجود در آن اشتهاآور و شستشو دهنده کلیه و کبد است.

هر عدد خرمالوی 168 گرمی دارای 118 کیلو کالری است، این میوه جزو میوه‌های پرانرژی محسوب می‌شود لذا افرادی که دارای اضافه وزن هستند نباید در مصرف

آن زیاده‌روی کنند

 

 

عمده‌ترین اسیدهایی که در این میوه وجود دارند شامل اسید مالیک، اسید تارتاریک و اسید سیتریک هستند. این اسیدها باعث هضم بهتر غذا و نیز جذب بهتر بعضی از ترکیبات غذایی مانند آهن و روی می شود.

 

اگر خرمالو به خوبی رسیده باشد، برای کودکان نیز میوه‌ای مفید محسوب می‌شود و در رشد و نمو آن‌ها موثر است.

میوه رسیده خرمالو سینه را نرم می‌کند و از آن برای درمان اسهال خونی هم می‌توان استفاده کرد.

دانه میوه خرمالو که کوبیده و به صورت گرد درآمده باشد سنگ کلیه و مثانه را دفع می‌کند.

 

خرمالو؛ غنی از فیبر و بتاکاروتن

فواید بتاکاروتن موجود در خرمالو

بتاکاروتن یک رنگدانه گیاهی است که به مقدار فراوان در گیاهان نارنجی رنگ یافت می‌شود. بتاکاروتن پیش‌ساز ویتامین A بوده و در داخل بدن می‌تواند به ویتامین A تبدیل شود. اما مقداری از بتاکاروتن نیز به طور مستقل جذب می‌شود.

خرمالو

* از مهم‌ترین خواص بتاکاروتن می‌توان به خاصیت آنتی‌اکسیدانی آن اشاره نمود. آنتی اکسید ها با جمع‌آوری رادیکال‌های آزاد و مواد اکسیدان، از سلول‌های بدن در برابر تخریب محافظت می‌کنند؛ بنابراین بتاکاروتن می‌تواند از بروز بیماری‌های قلبی عروقی، سرطان و التهاب جلوگیری کند و موجب تقویت سیستم ایمنی بدن گردد. چنانچه غلظت آنتی‌اکسیدان‌ها در بدن کاهش یابد، احتمال اکسیداسیون چربی‌های خون زیاد می‌شود. چنانچه LDL اکسیده شود وارد جدار عروق شده و به تشکیل پلاک و گرفتگی عروق کمک می‌کند. بتاکاروتن رادیکال‌های آزاد و مواد اکسیدان را خنثی و از اکسیداسیون LDL جلوگیری می‌کند. بنابراین بتاکاروتن که مقدار آن در خرمالو قابل توجه است، می‌تواند از بروز پلاک‌های خونی و نهایتاً بروز انواع بیماری‌های قلب و عروق جلوگیری نماید.

 

* از دیگر خواص بتاکاروتن و ویتامین A، پیشگیری از بروز سرطان است. یکی دیگر از مضرات رادیکال‌های آزاد اکسیژن، تخریب DNA است. چنانچه DNA آسیب ببیند، احتمال تولید سلول‌های سرطانی در بدن به شدت افزایش می‌یابد. بتاکاروتن با خنثی کردن رادیکال‌های آزاد می‌تواند در پیشگیری از بروز سرطان موثر باشد. ویتامینA برای سلامت سلول‌های مخاط ضروری است. چنانچه کمبود ویتامینAدر بدن وجود داشته باشد، سلول‌های مخاطی تغییر شکل داده و به سلول‌های سرطانی تبدیل می‌شود. ویتامین A همراه با یک آنتی‌اکسیدان نظیر بتاکاروتن می‌تواند به طور موثری از بروز برخی انواع سرطان خصوصاً سرطان ریه، پوست، کولون، پروستات و کبد جلوگیری کند.

خرمالو دارای مقادیر قابل توجهی ویتامین‌های B3 ،B2، B1 و C است، در ضمن این میوه مواد معدنی ضروری برای بدن مانند کلسیم، گوگرد، آهن، فسفر و پتاسیم و مقداری نیز سلولز دارد

 

 

* علاوه بر آن، بتاکاروتن موجب افزایش تعداد و کارایی سلول‌های ایمنی بدن می‌شوند. ویتامین A نیز در تقویت سیستم ایمنی بدن خصوصاً سلامت دستگاه گوارش موثر است.

 

 

فواید فیبر موجود در خرمالو

* یکی دیگر از ترکیبات قابل توجه در این میوه فیبر است. فیبرها سبب کاهش سرعت جذب برخی مواد مغذی، خصوصاً قندها شده و در عین حال میزان حساسیت به انسولین را نیز افزایش می‌دهند.

* همچنین دریافت فیبر از ایجاد یبوست پیشگیری می‌کند. فیبر سبب حجیم شدن مدفوع و دفع راحت‌تر و سریع‌تر آن می‌شود.

* فیبر همچنین موجب افزایش رشد و تکثیر باکتری‌های مفید روده شده و مانع رشد باکتری‌های مضر در آن می‌شود. در اثر تخمیر فیبر در داخل روده اسید بوتیریک تولید می‌شود که منشاء انرژی برای سلول‌های روده است و به این ترتیب به حفظ سلامت دستگاه گوارش کمک می‌نماید.

برگ درخت خرمالو

خواص برگ درخت خرمالو

در طب سنتی از برگ درخت خرمالو نیز برای درمان بیماری‌ها استفاده می‌شود. برگ درخت خرمالو حاوی فلاوونوئیدها است که خاصیت ضد فشار خون، ضد سرطان و ضدموتاژن دارد. در عین حال برگ این درخت حاوی ماده‌ای به نام astragalin است که خاصیت آنتی‌هیستامین داشته و واکنش‌های آلرژیک را کاهش می‌دهد. این ماده همچنین علائم درماتیت و التهاب را در پوست کاهش می‌دهد. در طب سنتی از برگ این درخت به صورت چای برای درمان این نوع بیماری‌ها استفاده می‌شود.

بنابر این از میوه خرمالو و یا حتی برگ آن چه به صورت تازه و چه خشک شده می‌توان به منظور پیشگیری از بسیاری بیماری‌ها استفاده نمود.

 

فشار خونی‌ها خرمالو بخورند

خرمالو سرشار از پتاسیم و منیزیم است به همین دلیل مصرف آن برای فشارخونی‌ها می‌تواند مفید باشد. در 100 گرم خرمالو 160 میلی گرم و در یک عدد آن که حدودا 168 گرم است حدود 270 میلی‌گرم پتاسیم وجود دارد. از این رو مصرف آن برای بیماران قلبی عروقی و فشارخونی‌ها مفید است.

 

دیابتی‌ها خرمالو کم بخورند

هر عدد خرمالوی 168 گرمی دارای 118 کیلو کالری است، این میوه جزو میوه‌های پرانرژی محسوب می‌شود لذا افرادی که دارای اضافه وزن هستند نباید در مصرف آن زیاده‌روی کنند. در ضمن بیماران دیابتی هم به لحاظ دارا بودن قند فراوان در این میوه باید از مصرف بیش از حد آن اجتناب کنند.


 

 

منابع:

ماهنامه تغذیه – شماره 78 - شیوا طباطبایی، کارشناس ارشد بهداشت در تغذیه

ایسنا - دکتر ناهید غلامی، متخصص تغذیه

فارس - مرتضی صفوی، متخصص تغذیه

جام جم آنلاین



:: موضوعات مرتبط: خواص میوه ها و سبزیجات، ،

نویسنده : فریدون تاریخ : 6 / 11 / 1390



تمام حقوق اين وبلاگ و مطالب آن متعلق به پایگاه مقاومت امام هادی(ع)روستای دم افشان مي باشد.